torsdag 2. desember 2010

Vandre omkring Djurgården, Stockholm


(Skogaholm herrgård Skansen interiör)
Si hva du vil om drosjene i London, gondolene i Venezia eller metroen i Paris: Den beste måten å oppleve en annen by på, er som fotgjenger. Ta utgangspunkt fra et billig hotell og utforsk alle bydelene som alle egner seg godt til utflukt til fots.
Stockholm er bygd på en rekke øyer, og bydelen Djurgården ligger delvis på øyen Södra Djurgården i hjertet av Stockholm. Bydelen har en fortid som kongelig viltreservat – det fulle navnet er "Kungliga Djurgården" – og den er fremdeles et utfluktssted, selv alle Stockholms innbyggere og tilreisende nå kan nyte godt av denne svenske perlen.
(Mårten Trotzig gränd Gamla stan (Stans smalaste gata)
Djurgården er et ypperlig utfluktsmål for hele familien, og her finnes det mer enn nok å ta seg til, enten man er ute etter historie, aktiviteter for hele familien eller bare rolige spaserturer i flotte naturomgivelser.
En spasertur over den gamle Djurgårdsbron er nok til å transportere deg fra det hektiske bysentrum til en naturopplevelse av de sjeldne.

(Ekotemplet Hagaparken utan för Prinsessan Viktorias hus)
Alle attraksjonene her kan også nås via rolige spaserturer, så dette er et ypperlig sted å tilbringe noen avslappende dager i Stockholm.
Fornøyelsesparken Gröna Lund ligger på Södra Djurgården, og dette er Sveriges eldste fornøyelsespark, oppkalt etter versthuset som tidligere lå på samme sted. Her finner du attraksjoner for hele familien, med både klassiske og hypermoderne berg-og-dal-baner for både våghalser og de mer forsiktige blant oss, karuseller og pariserhjul, samt et spøkelseshus der det ikke er mekaniske innretninger, men utkledde mennesker som står for skremmingen.
(Hurry curry cafe/restaurang Hötorget)
Du finner også flere steder der du kan ta deg en pause og nyte litt mat og drikke, og det arrangeres ulike konserter og kulturarrangementer i Gröna Lund året rundt.Barna vil nok også sette ekstra pris på et besøk på barnemuseet Junibacken, et museum og opplevelsessenter for barnelitteratur, med særlig fokus på Astrid Lindgrens verden. Her kan de små kan besøke Villa Villakulla, treffe Madicken og Emil, og oppleve barneteater året rundt.
Vasamuseet ligger også på Djurgården, og her er det enorme seilskipet krigsskipet Vasa, som sank under jomfruturen i 1628, utstilt. Museet gir en god innføring i skipet og skipsfartens historie, og er populært blant både barn og voksne.
Friluftsmusset Skansen er en annen populær attraksjon. Her finner du over 140 vakre bygninger fra skandinavisk historie, de eldste fra middelalderen. Området omfatter også en dyrehage og et akvarium, med typisk skandinaviske dyr. I tillegg finner du flere vakre slott på øyen, og to av disse huser i dag omfattende kunstsamlinger med skandinaviske malerier og skulptur.
(Stockholm ström mot Kungsträdgården och Grand hotell)
Den svenske hovedstaden har rikelig med hoteller, og utvalget er stort innenfor alle prisklasser og hotelltyper. Med over 40 000 overnattingsplasser er det garantert noe som passer for deg, og det kan derfor være lurt å sette av litt tid til å bestille hotellrom på Internett før du drar. Da kan du i ro og mak finne frem til akkurat det hotellet som passer for deg, slik at du virkelig får en uforglemmelig reise.

(Grönan jul)
Skulle gjerne fått med oss Stockholm nå i adventstiden, men får nok ha det tilgode til over nyttår, og da er det SALG!
(Bildene har min svenske bloggvenn som bor i Stockholm, plukket ut til meg. Hun er dyktig fotograf som har en blogg jeg virkelig kan anbefale et besøk;o)

7 kommentarer:

Jennys fire vegger sa...

Koslig reisebrev med nydelige bilder!

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Monica sa...

Hej !!!
Åh,vad underbart du skriver om min hemstad !!!
Visst, det är precis så härligt och fantastiskt som du skriver och som bilderna visar !!!
Suck, blir riktigt nostalgisk när jag ser dessa bilder, vill dit nu !!!
Jättekul med en blogg från Stockholm, den bara måste kollas in !!
Storkramar Monica
ps,Grattis till alla vinnare i tävlingen !!!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Trodde först att du varit i Stockholm, det är en underbar stad i december. Helt klart Sveriges vackraste stad när den julpyntas.
Underbara bilder.
Kramar
AnnaMaria

Ragnhild S sa...

Åh, nå kjenner jeg reisefeberen komme sigende! Inspirerende, vakre bilder!
God førjulstid ønskes deg og dine!
Loppeklem

Madame B - Vintage & Chic Antique sa...

Hei May Liss. Stockholm er en av mine favoritt byer. Så utrolig fine bilder du viser.
Ønsker deg en fin uke.
Klem

Mitt hvite hus sa...

Så bra skrevet May-Liss... trodde nesten du hadde vært i Stockholm jeg..

nydelige bilder ..Og byen er flott...det må være et reise mål..

Ønkser deg en fin fin kveld..

klemmer )=)

Katta sa...

Vad fint du skrivit om Stockholm! En fin reseskildring och så roligt att få se sina egna bilder i ett annat sammanhang. Kram Katta