Da har vi kommet til den populære mathallen Atarazanas hvor vi ble guidet rundt av Simone fra SpainFoodSherpas. Mercado de Atarazanas er et fascinerende marked, bygget ved hjelp av restene til et tidligere skipsverft, hvor det både ble bygget og reparert skip. Det var i 1879 Mercado de Aterazanas åpnet sine dører, og det har endret stadig sitt utseende grunnet restaureringer. Det flotte glassmaleriet på den ene endeveggen ble lagd i 1973, og viser mange elementer som byen er kjent for. |
Da var vi ute av mathallen igjen, og stekende sol og 30 varmegrader møtte oss. På veien til vårt neste spisested, stanset Simone opp ved et par "eldre" butikker som holder den kulinariske arv i live. Den ene heter Juan de Dios Barbra og er kjent for bl.a sin spesialitet; salt torsk. Men også deres tradisjonelle produkter og spesialiteter fra provinsen. Den andre butikken som er verdt et besøk heter "Ultramarino" La Mallorquina". Dette er en familiedrevet matbutikk som har et stort utvalgt av bl.a håndlagde produkter fra hele provinsen. Da var vi kommet til Simone`s neste stoppested som er obligatorisk å få med seg, det er jeg helt enig i; LA RECOVA! |
Dette er en nok en av de kuleste tapasbarene vi kom over i Malaga. Her sitter vi rundt et langbord blandt kunst og antikviteter og får servert tapas. |
I så sjarmerende omgivelser og med vegger dekorert med både solspeil og fuglebur, kunne jeg ikke la være å kjøpe med meg et av disse burene hjem til min samling av gamle "fuglebur". Skulle noen av dere også få lyst på en guidet tapas-tur i gatene i Malaga, er det bare å ta kontakt med SpainFoodSherpas. Ellers vil jeg tilføye at turen er i samarbeid med Spanias Turistkontor, Malagaturismo.com og Visitacostadelsol.com |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar