Ca. 1,5 kg. stor kylling - 2,5 ts tørket rosmarin - 200 gr. røkt sideflesk - 1 hel hvitløk - 300 gr. blandet oliven m/stein - 1,5 sitron - 1 gul paprika - olivenolje - 3,5 dl. hvitvin - salt & pepper. Sett ovnen på 225 gr. I mens deles kyllingen i passe biter, gni så bitene inn med en halv sitron, rosmarin, salt & pepper. Brun bitene på sterk varme så de får en fin farge før de legges over i en ildfast form. Stek opp flesket og tilsett alle hvitløksfeddene som er rensket inkl. strimler av paprikaen. Legg dette over kyllingbitene inkl. oliven. Jeg tilsetter alltid litt vann i pannen på slutten av steketiden, som jeg også heller over i formen. Del en sitron i 2 og legg de på toppen. Til slutt tilsettes litt olje. Stekes i ovnen ca. 40 min, hvor vinen skal tilsettes etter 20 min av steketiden. Ris eller en enkel salat passer perfekt til. BON APPÈTIT! |