torsdag 28. februar 2013

"Et lite stykke Norge".....

Hei alle sammen. Beklager at dere ikke har hørt fra meg før, men det har gått i ett siden flyet landet på søndag. Som flere av dere sikkert skjønner på bildene, befinner jeg meg nå i Fredrikstad.

Og da måtte jeg så klart innom Gamlebyen en tur. Ettersom jeg har så mange lesere fra alle verdens hjørner, passer det med bilder derfra. "Et vakkert stykke Norge".....som er enda koseligere å besøke om sommeren. Da er det bl.a marked hver lørdag på torget under her.

Jeg kjenner det er godt å være tilbake, og fått hilst på familie og venner igjen. I dag kommer sønnen og det blir xtra stas. Ikke alltid lett for a`mor med den lange avstanden mellom oss.

Så blir det en kjapp tur til Sverige som ikke ligger så langt herfra, og til slutt avsluttes helgen hos gode venner i Oslo.

Men først skal det shoppe`s litt til. Så det spørs om jeg må anskaffe meg en ny koffert. Her var nemlig handlelisten lang, både for meg selv, og mine kjære der nede i varmen;o)

Jeg skal nok vise dere hva jeg har kjøpt av klær ihvertfall, men det får vi ta da jeg er tilbake i Ste.Maxime igjen. skal jeg nyte de siste dagene, og samtidig vil jeg ønske dere alle en fin helg.

lørdag 23. februar 2013

Pakket og klar for en snarvisitt til "mitt lille land", NORGE!




Men først en tur innom Maisons du Monde for å kjøpe med noen smågaver hjem. Jeg har også pakket med meg SOLA! Tenk at det er nesten et år siden sist jeg var på norsk jord....åh som jeg gleder meg til å se familie og venner igjen. Da sees vi i Norge i neste blogginnlegg. À bientôt!

fredag 22. februar 2013

Bloggtreff i Ste.Maxime til sommeren?

(Foto;ukjent) Ettersom jeg har fått så mange bestillinger av bloggere og andre som følger bloggen min, og mange av dere er her på ferie samtidig i juli, slo en tanke ned i meg; Skal jeg arrangere et nytt bloggtreff her i Ste.Maxime?

Det var jo så vellykket sist gang da jeg arrangerte bloggtreff i Lillestrøm, og som jeg sa til journalisten da, neste gang vil jeg tenke større. Større er en ting, men kanskje heller tenke litt annerledes. Da vil så klart også dere uten blogg bli invitert. Ville bare lufte dette, så får jeg tenke videre;o) Link til avisutklippet finner du HER!


onsdag 20. februar 2013

30 varmegrader!

Mens franskmennene fortsatt går rundt med dunjakke og skjerf, sitter vi og steker oss her på balkongen. HERLIG, for oss har sommeren ankommet!

mandag 18. februar 2013

Her er vi også i feriemodus!

Jeg gjør som franskmennene flest og tatt meg to uker ferie. Nå skal det sies at det er skolene som har 2 uker ferie, og det merkes med bl.a mer liv i gatene. Så i dag var vi heldige å få bord (uten at vi reserverte)en populær strand-restaurant som ligger mellom Les Issambres og Ste.Maxime.

Jeg vet at det er mange av dere som setter pris på å få tips om gode spisesteder her i område, og jeg sier bare denne restauranten dere besøke. Vi har falt pladask for deres "Risotto Homard".....noe dyrere så klart, men verdt det. For her er det topp service også.

Men det er viktig å bestille bord i god tid, så derfor legger jeg ved telefon-nummeret; 0494494086 til dere som lar dere friste med et besøk her.

Ellers har døtrene koselig besøk av ei venninne fra Norge, og ettersom det er "vinterferie".......passer det jo perfekt å prøve seg på skøyter (kunst-is) igjen. Jeg for min del skal fortsette å nyte solen og varmen, for om noen dager venter snø og kuldegrader på meg...forts.følger;o)

fredag 15. februar 2013

Wow, mitt bidrag fikk galleriplass hos Nib!

Bonjour! Titter bare innom for å fortelle at jeg er så glad for at mitt bidrag til Nib`utfordring; "Kontraster i interiøret" ble plukket ut og fikk Galleriplass! Det var gøy, takk for gode ord også jenter! Ta en titt HER for å se de andre flotte bidragene. Nå står en spennende helg og uke foran oss....vi venter venner fra Norge på besøk. Åh gjett om vi alle gleder oss. God helg, og vinterferie til dere også!

onsdag 13. februar 2013

På med joggeskoa!

Har dere lyst til å bli med meg på min morgentrening? Kanskje ikke så lett å få til akkurat det. Da er det greit med bilder, ikke sant? Duften og synet av vakre mimosatrær møter meg rett utenfor utgangsdøra vår. Herlig....for en start!

er det ned til bystranda, forbi vakre blomsterbed på rekke og rad. Som dere ser, vi er tidlig på`n. Her er det knapt et menneske å se, og så er det uvant å se alle strand-restaurantene er pakket ned for vinteren.

Foran oss har vi kilometer på kilometer med gang/sykkelstier langs kystveien, som faktisk går helt til St.Tropez.

Men vi har funnet vår sjarmerende snuplass ved denne stranda/broen. Da har vi lagt bak oss 25 min. kjapp gange.

På tilbakeveien er det flott utsikt over byen vår Ste.Maxime, inkl. noen seilbåter da;o)

Da har vi kommet til den kjente bybroa, og er straks hjemme igjen.

For en herlig start på dagen.....og helt klart en viktig del av DET GODE LIV!

lørdag 9. februar 2013

Appelsinslang jeg?


He, he...det ser kanskje slik ut. Men nei da, appelsinene er kjøpt på markedet, og bilde av appelsintreet tok jeg i smug til dere. Er det ikke flott, tenk å kunne bare plukke appelsiner fra sitt eget tre. Nå skal jeg kose meg her ute i sola, med masse herlig inspirasjon fra de siste interiørmagasinene jeg har kjøpt. Og appelsinen den var søt og god, så de skal jeg kjøpe flere av. DA ØNSKER JEG DERE ALLE EN TOPPERS HELG!

onsdag 6. februar 2013

Maliva`s La Blanquette de veau!

Hei alle sammen, da kommer endelig en matoppskrift herfra. Jeg har lagd min egen variant av den kjente franske retten "La blanquette de veau". En enkel rett å lage, full av provencalske urter. Denne retten har virkelig falt i smak både hos oss voksne og ungdommene.

Du trenger følgende til 4 personer; 1.2 kg kalvekjøtt, 1/2 sitron, 3 gulrøtter, 2 store gule løk, 2 stk.nellik (som puttes inn i hver sin løk), 1 Bouquet garni (her selger de en blanding av provencalske urter som persille, timian, laurbærblader, rosmarin etc.inntyllet i en liten stoffpose), hele pepperkorn, samt pepper & salt etter smak. Start med å smøre inn kalvekjøttet med sitronsaften, deretter legges grønnsaker, krydder og kjøttet i en gryte. Tilsett vann så alt blir dekket...ca 1, 2 liter. Dette skal småkokes i ca 1 1/2 time.

Det skal også tilsettes en stor purre, og 4 -5 sjampinjong. Men det er ikke før de siste 15 min.av koketiden. Jeg velger å steke opp sjampinjongen i smør og krydre med pepper før jeg tilsetter det i gryten. Til slutt skal en saus lages i en liten kjele med 30 gr. hvetemel, 30 gr.smør.....og 1/2 liter kraft fra gryten. La dette småkokes i ca.5 min, rør så inn 3 dl. creme fraiche, etterfulgt av 1 eggeplomme. Men da er det viktig at det ikke koker. Sausen helles oppi gryten og røres i forsiktig , før den er klar til servering. Vi foretrekker poteter til.

En ting er den fantastiske duften som fyller huset i noen timer....men sammensetningen av ingrediensene gjør denne gryten til en smaksopplevelse. BON APPETIT!

søndag 3. februar 2013

Mimosa-festival i Ste.Maxime!








Hei, stikker bare en kjapp tur innom bloggen med disse bildene, fordi dette må vi ha med oss. Her er det virkelig fest i by`n, og noen av bildene er fra mimosa-paraden som tok over en time å se på. Flere tusen mennesker i gatene, samba-rytmer, konfetti og mye "hud"...gøy!