Oppskriften til 2 pers.får du her; 50 gr. meierismør, 4-5 store sjalottløk, 2 fedd hvitløk, 3 dl. hvitvin, 1 kg. blåskjell, 2 dl. crème-fraîche, salt og kvernet pepper. Smelt smøret i en gryte. Tilsett sjalottløken først og deretter hvitløken. Stekes til gyllen farge før vinen tilsettes. La dette kokes opp før du tilsetter blåskjellene som er børstet grundig under kaldt vann. (Skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem må kastes). La dette dampe under lokk ca 2-3 min, til blåskjellene åpner seg. (Kast skjell som ikke åpner seg). Hell så gryten over i et dørslag, og hell sausen tilbake i gryten igjen. Tilsette crème-fraîche og la dette småkoke 3 min. Da kan blåskjellene legges i gryten igjen, og det er klart for servering. |
5 kommentarer:
takk for flott oppskrift !!! et Godt Nyttår ønsker angie fra Tyskland
Det var en fin årskavalkad i förra inlägget, så smal och fin du är på alla bilder. Och musslor är så gott, ditt recept passar perfekt nu efter all jul och helg mat.
Önskar dig allt gott 2015
Varm kram
AnnaMaria
Denne skal jeg prøve! Får vann i munnen :-) godt nytt år!
Takk for oppskrift !
Spiste nettopp dette i Villefranche da vi var der forrige uke....artig med pommes frites til, noe italienere IKKE server til, her er det panne (brød)
Godt nytt år Mayliss :)
Deilig! Godt med slikt etter julematen!
Legg inn en kommentar