onsdag 12. desember 2012

Vår første jul i Frankrike.

Vi var nok litt spente på hvordan det skulle bli å feire jul her i Frankrike, og ikke minst om vi får den rette julestemningen. Selvom vi må se langt etter en kald og hvit jul (og bikinien den var på i går), har vi derimot fylt adventstiden med mange hyggelige gjøremål. Så julestemningen den er der.!
I går var jeg ute i hagen og plukket kongler og greiner. Så nå er dekorasjonene og julepynten på plass. Julegavene til Norge er sendt, og nå er det kun et par pakker til som må kjøpes inn. Deilig!

Juletreet får vente noen dager til. Men spørs om vi pynter det på søndag, for da kommer"julenissen" fra Norge. Oh, som jeg gleder meg til å se sønnen vår igjen, og tenk han skal være her i hele 3 uker....LYKKE!

har jeg så smått begynt å forberede juleselskaper for våre venner. Vi har lært mye om deres juletradisjoner, så nå skal vi dele noen av våre. Men fortsatt er jeg usikker på hva jeg skal servere av mat...hm! Kanskje dere har noen tips? Pinnekjøttet som kommer med "julenissen", skal nemlig spares til selve juleaften. (Takk til min trofaste venninne Ingunn Dugstad som har kjøpt både pinnekjøtt og vossakorv for oss - du er også årsaken til at ribba er byttet ut  med pinnekjøtt de siste årene.....hehe den var intern).


En ny pakke i posten er ankommet; Boken "Et streif av Fransk" fra nettbutikken (Landligehjem.no) , med på kjøpet fikk jeg bl.a. disse søte kortene. Tusen takk for topp service ANKI! Boken er full av inspirasjon fra vakre julehjem i fransk/nordisk landstil. Me like! Ellers må jeg nok innrømme at jeg vil sette xtra stor pris på å få julekort/brev fra Norge i år. jo innrømme at jeg savner familien og vennene våre, selvom vi holder kontakten via fb./skype og telefon. SÅ ET HINT TIL DERE DER HJEMME, JULEKORT/BREV MOTTAS MED ET STORT TAKK, OG ADR. VÅR FÅR DERE VED Å SENDE MEG MAIL!

10 kommentarer:

Bente sa...

Å feire julen i et nytt land må være spennende. Rart med deg julefølelsen, den sniker seg innpå.
Spesielt hyggelig må det være å få sønnen "hjem" til jul.
I Fredrikstad er det kaldt, 14 minus idag og lett snø på bakken. Virkelig julestemning for meg. Jeg liker det slik jeg da (vinterpiken).

Ha en fin dag (i bikini)

Bente

Tovepia sa...

Takk for hyggelig kommentar;)
Skulle gjerne tatt et år i Frankrike, både pga språk og temperatur og kultur:)...men har stor forståelse for at det nok blir noe savn også:)
Kos deg masse med juleforberedelsene, klem fra meg;)

Katta sa...

Underbar dekoration där med lådan och madonnan, så fint! Tror ni kommer att få en härlig jul i frankrike. Bikini nu låter så ofattbart när snön står i drivor omkring en här i nord :) Kram Katta

charm design sa...

Hei og takk for besøket på bloggen min,og for opplysningen om at mitt hjem er i et franskt interiørmagasin,det viste jeg faktisk ikke.Så spennende.Håper du har en fin førjulstid,kos deg med familie og venner i adventstiden.
Klem Heidi

Fru Hansens Kreativiteter sa...

Så spennende !
Tøffe dere har vært som har flyttet :)
Det ser jo ut som dere trives :)
Kos med besøk , norsk mat og julestemmning !!
Kos deg
klem
ps vakker pynt !

Villa von Krogh sa...

Hei søte, vakre deg. Hvordan går det der nede? Koselig å lese om livet i Frankrike, ser du koser deg og det er bra. Og den butikken full av julepynt så ut som en drømmebutikk for oss juleentusiaster. Vet du om den er i Spania også? Tar en tur til Marbella før jul, håper jeg finner noe fin julepynt. :)

Klem Anine

Anonym sa...

Kjempe koselige biler:)
Blir spennende å feire Jul i nytt hjem :)
Klem Merete

Nina sa...

Hei og hopp :-)
Har sendt deg et serveringstips til
førjulsfesten på mail ;-)
Stor og varm førjulsklem fra Nina

Maliva`s verden sa...

Hei Anine....Maison du Monde er også i Spania, så kanskje den ligger nærmere deg enn du tror. Kan tenke meg du gleder deg til fridager med sol og varme;o)
Nina.....tusen takk for at du tok deg tid til å sende meg oppskrift, dette så virkelig spennende ut....

Nina sa...

Oh la la.....glemte jo å kommentere den flotte og stemningsfulle kassen du har ordnet. Lekkert!! Jeg ble så inspirert at "Streif av fransk" nå er på tur hjem til meg fra landligehjem ;-);-);-)Takk for tips;-) Gledings:-) Fortsatt fin førjulstid til deg og dine. Stor og varm førjulsklem.