tirsdag 8. januar 2013

Her er det full blomstring av Mimosa.

Jeg har fått mange mail og spørsmål om hvordan temperaturen har vært i desember og nå inn i januar. Derfor skal jeg først ta dere med ut i hagen vår. Her står mimosa-treet ved svømmebassenget i full blomst. Men ettersom vi har forskjellige typer mimosatrær, begynte noen å blomstre midt i desember, og de andre venter med blomstringen til slutten av januar og februar.
Er det ikke vakkert? Både i slutten av januar og februar holdes det Mimosa-festivaler rundt her i området. De gleder jeg meg til å besøke, og da skal jeg også ta med kameraet så klart. Tilbake til temperaturen. Ja den har vært helt fantastisk. Vi har hatt opptil 28 varmegrader i solveggen, og våknet opp til sol og blå himmel nesten hver dag siden begynnelsen av desember.her ser dere selv. Jeg tok dette bildet på fredag da vi satt ute og spiste lunsj med noen venner. Da var det 26 varmgrader der vi satt, så i sola kan man fint plusse på 10 varmgrader til ifht hva værmeldingen viser. Som dere skjønner, her setter vi ikke bort solsengene for vinteren, de er godt i bruk + høy solfaktor. LOVE IT!

8 kommentarer:

Audhild sa...

SUPERflott blomstring!!
Nå fristet du meg veldig så jeg fikk lyst til varmere strøk altså :)

Kos dere masse med sol og varme!

KLEM

Bente sa...

Mimosa så herlig. Min datters tidligere interiørbutikk het Galleri Mimosa. Den eksisterer ennå i Gamlebyen.
Misunner deg varmen. Sliter med muskler og ledd og hadde virkelig trengt varme.

Bente

Marit sa...

Må nok innrømme at det finnes et snev av misunnelse her!;) Fantastisk vakkert!! Greit nok med snø og kulde i jula, men nå er jeg klar for sol og VARME dager!:)

Klem Marit

Anonym sa...

Hei. May-Liss du må ta med deg familien til Bormes-les-Mimosas! Som navnet sier, her er det mimosa. Og denne lille landsbyen er helt fantastisk på denne tiden! Grete E.

Maliva`s verden sa...

Takk for tipset Grete....vi har planer om å få med oss mimosa-festivalen der som er i slutten av januar. Gleder meg til å se byen også, som du har tipset om tidligere.
Takknemlig for flere tips;o)

Katta sa...

Åh det låter så fantastiskt! Den värmen skulle verkligen sitta fint nu och att dessutom få ha blommande Mimosa omkring sig, underbart. Må så gott, kram Katta

Anonym sa...

Så utrolig herlig og nydelig blomstring:)
Kjempe kos med litt herlig/vårlig inspirasjon:)
Sov godt
Klem Merete

H. sa...

Wow - dette var tidlig blomstring!
Og det er helt vanlig?
Her hos meg blomstrer mimosa treet mitt først langt uti februar, hvis ikke jeg husker helt feil, det blomstrer ihvertfall ikke NÅ !!

Vi har det nok ikke like varmt som dere, men hatt sol og blå himmel 10 dager i strekk, og da er det stort sett +15 midt på dagen, og i le og solvegg, kan det bli mot 20... men, med engang du kommer i skyggen er det kjølig !!

Idag ble det overskyet, og da brått kun +13 grader så ull poncho passet fint ... hehe

Nyyyt ditt fine vær, deilig :)

Her i byen går det rykter om at snøen skal komme i månedsskiftet, jeg venter spent !