torsdag 18. oktober 2012

På sopptur....Det er utrolig hvor mye spennende vi får oppleve med våre franske venner, og derfor sier vi ikke nei takk til en sopptur i skogen heller.

Her gjelder det å være godt innpakket med klær. Det var ikke pga. at det er kaldt altså, nei kun for å unngå skumle insekter som prøver å angripe oss. Jeg for min del føler at jeg ser villsvin overalt...men pussig at ingen andre ser de. Får trøste meg med at det kun er fantasien som spiller inn....for de er jo nattdyr har jeg blitt fortalt.

Vi trodde vi fant gourmet-soppen, men heldigvis ble vi advart i siste sekund, for denne var nemlig ikke spiselig. Jeg var nok mer opptatt av å se hva jeg fant på bakken, enn å ta fine bilder av utsikten her vi befant oss. Men hit kommer vi tilbake...for her var det virkelig vakkert.

Da vi var trygt tilbake uten å bli angrepet hverken av insekter eller villsvin, stilte min venninne Annabelle opp med matlagingen.

Her steker hun soppen med masse hvitløk, urter fra Provence, salt og pepper. Etterfulgt av creme-fraiche, stekt bacon og løk.

Dette serverte hun ved siden av Tagliatelle og medbrakt rødvin.
Det smakte helt fortreffelig....og nå gleder jeg meg til neste sopptur, for det var jo ikke så skummelt som jeg trodde....hi-hi. (Kastanjenøttene skulle grilles...men de glemte vi helt, og brukes nå til dekorasjon istede;o)

6 kommentarer:

Mette Irgens sa...

Godt det gikk bra, og dere bare fikk med dere spiselig sopp. Og ikke møtte villsvin! ;)
I påsken hørte vi et brak en sen kveld, og gikk opp på veien der vi hørte lyden....Villsvinet "Willy" hadde veltet søppelkassen og lette etter mat, vi jaget den og da forsvant den...Den var ikke veldig liten...
Ellers så har jeg tidligere truffet på 2 "mødre" med mange små stripete villsvinunger! De var på innsiden av et gjerde..
Maten ser nydelig ut, blir sulten ;)

Klem, Mette

Magdalena sa...

uffda... hadde sikkert sett villsvin eg også.. overalt.... så koselig med sopptur !
vi hadde ingen tur til provence dette året, vi dro til algarve istedet, det etter å ha lest værmeldingen der sør to dager før avreise. vi har vært i regn før ovg vet at da er alt liv avlyst, skal faktisk ikek mange regndråpene til før stoler trekkes inn og loppisene uteblir... så da , som sagt to dager før, kjøpte vi nye biletter til portugal, var fantstsisk du dit også...
klemklemklem, kose deg masse :) magny

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt och gå på svamptur, bra med en kunnig fransk svampkännare, den svampen kände jag inte igen.
Kramar
AnnaMaria

Anonym sa...

Så herlig dette så ut:)
Må være kjempe kos å gå sånn å plukke sopp i disse omgivelsene:)
Godt det gikk bra og at riktig sopp kom i kurven:)
Ha en herlig helg
Klem Merete

Anonym sa...

Soppturer er det koseligste som finnes synes jeg :)
Bare så synd at her hos oss i Vestfold så er FLÅTT et problem. Vurderer å ta vaksine til neste år, sånn at jeg ikke behøver å bekymre meg så veldig.
Hva slags bugs er det som man plages med i dine trakter ?

Villsvin, oj oj.. ja da hadde jeg nok blitt skremt! :o

by Dominikana sa...

hello, what's that mashrooms??? do You know them latin name?