søndag 30. mars 2014

Matkurs i Marrakech.


Tenk at jeg som alltid har drømt om å være med på matkurs i utlandet, skulle få oppleve det for første gang i mitt liv her i Marrakech. LYKKE!

Det hele startet med en gåtur til mathallen, hvor vi plukket ut div.grønnsaker og frukter. Jeg tenkte med meg selv at nå skal vi sikkert lage grønnsaksuppe.

Det fordi jeg allerede hadde sett kjøttdisken som så lite fristende ut med sine mange fluer svirrende rundt. Men nei da, her skulle vi også handle kjøtt. Det ble både oppskåret kalkunkjøtt og lammekjøtt. Så dette skulle jo bli spennende.

På tilbakeveien kjøpte vi også med brød fra denne fargerike damen. Ikke rart hun ser mistenkelig ut når så mange ville ta bilde av henne. Men viktig å få med, jeg spør alltid om jeg får lov til å ta bilde.

Matkurset ble holdt i den sjarmerende Riad Chorfa. En riad er et hus i medinaen med borggård. De er spesielle for Marokko og kan være alt fra koselige 4-roms til opptil 20-roms, fra enkle til super fancy. De fleste er privateide gjestehus, og nivået på service og luksus gjenspeiler innehaverens personlighet og økonomi. Denne riaden er franskeid. Kanskje det er derfor jeg følte meg så hjemme her, for hit vil jeg tilbake å bo noen dager;o)

Så var vi i gang; her skulle de fleste grønnsaker kuttes opp i små biter, gulrøttene ble revet med den grove siden på rivjernet, og det marokkanske krydderet stod og ventet på rekke og rad.

Det marokkanske kjøkkenet skulle vise seg å være svært så enkel, men smakfullt. Tomatsalaten ble servert til de fleste måltidene vi spiste. Oppskriften får du her til 4 pers; 1/2 kilo agurk, 1/2 kilo tomater, 1 ss vinegar, 1 finhakket rødløk, oliven etter ønske, 1 ss olivenolje, 1 ts fersk persille, 1 ts mynte, salt & pepper. Ta ut innmaten i både tomatene og agurken, skjæres opp i like små biter, legges så i en serveringsbolle hvor resten av ingrediensene tilsettes. La det stå og trekkes i kjøleskapet ca. 1/2 time før servering. Enklere kan det vel ikke bli, og passer perfekt nå som grillsesongen står for døren!


Det jeg likte best var denne varme gulrotsalaten. Til 4 pers.trenger du 1/2 kg. gulrot som skrelles og rives opp med rivjern. Legg dette i en kasserolle m/vann og kok dette i ca. 15 min. Hell deretter ut vannet og tilsett 1 ts.persille, 1 ts.koriander, salt, 1 ts.spisskummen og 2.ts paprika. Samt 2 fedd hvitløk og saften av en 1/2 sitron. Hell over 1/2 kaffekopp med olivenolje. La dette stå å dampe videre ca. 30 min.
Auberginesalaten som står klar for koking smakte også godt, så den vil jeg prøve selv før jeg legger ut oppskriften.

Her er kjøttet vi kjøpte på markedet marinert og klar for grillen. Lammekjøttet lå i en marinade i 15 min. som bestod av persille, koriander, spisskummen, pepper, paprika, salt, et fedd hvitløk og olje. Kyllingen/kalkunen hadde denne marinaden; spisskummen, paprika, persille, 1 sitron, litt safran, salt, pepper og olje.

Desserten var enkel men smakfull; oppskåret appelsinskiver med kanel, melis og rosevann.
Vi har lært mye om den marokkanske kulturen, og en ting er sikkert de tar seg god tid til det meste. Her var vi i flere timer, men meste av tiden var å vente på at maten skulle bli ferdig. Da var det godt å være sammen med en så herlig gjeng bloggere med alltid godt humør. Jeg for min del lærte også at jeg skal slutte å stresse sånn med å lage middager. Det er jo bare å tilberede noe av det dagen før, og lage store porsjoner. Vil også få med at den marokkanske vinen smakte fortreffelig. Ps! Da hinter jeg til et Selfie-bilde jeg har lagt ut på instagram. Følg meg gjerne der også @malivasverden. Ellers ble turen sponset av Visit Morocco og Sahara Experience i samarbeid med Norskereiseblogger. Jeg har mer på lur, så håper dere henger med;o)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en fin opplevelse, selv om jeg kom litt etter dere andre:)

Anonym sa...

Så kjempe gøy å kunne få være med på noe sånt:}
Det ser jo så delikat og innbydende ut alt sammen, så kan tenke meg dette var en opplevelse:}
Jeg har skrevet ned marinaden til kylling og lam så skal jeg prøve når grill sesongen setter inn:}
Kos deg masse videre
Klem Merete

Brocante sa...

Morsomt! Var i Marokko for 35 år siden og kom hjem med paratyfus... Det var ikke gøy! Men du verden, det var et spennende land.

Ann-Mari - sa...

Veldig kjekt kurs, selv om vi for det meste hakket :)

Satu VW / Destination Unknown sa...

Ah, det var så gott!!!! Ikke bare mat, men vin også.... ;)

Maliva`s verden sa...

Ha ha...ja det ble mye hakking av grønnsaker Ann-Mari, men så fikk vi mange tips og oppskrifter som jeg gleder meg til å prøve her hjemme da;o)

Furulunden sa...

Så artig opplevelse!!