onsdag 5. mars 2014

Tilbake til vakre Bormes-Les-Mimosas.

Da er vi tilbake i vakre åslandsbyen Bormes-Les-Mimosas hvor jeg har tatt dere med tidligere.

I tillegg til at middelalderbyen er tett omkranset med vakre mimosatrær og kaktuser i alle varianter, er det de smale fargerike gatene som fanger min oppmerksomhet.

Her står jeg og balanserer på en høy mur for å få tatt et bilde av et appelsintre til dere. Det gikk bra med meg denne gangen også, men jeg vet at jeg er litt av et syn når jeg "ofrer" meg for å få tatt det rette bilde;o)

Ettersom byen ligger bratt til i terrenget, er det kanskje naturlig å kalle en gate"Rompi Cuou" som betyr "rumpe-knekkeren". Men det navnet går igjen i flere slike fjell-landsbyer har jeg lagt merke til.

En spirende plante i en krukke av keramikk foran et gammelt byhus.....vakkert.

Ellers har jeg også tatt dere med til div.butikker som ligger her. Så vil dere lese fra mitt tidligere besøk, kan dere klikke bl. a HER!

En deilig plass i skyggen hvis det skulle bli for varmt.

Som dere ser er blomstringen i full gang......

...og blomsterbedene blir flittig stelt med.
Det ble Chèvre Chaud-salat med et glass rosè til lunsj...

.....og lunsjen tok vi hos Hôtel Belle-Vue, som har en fantastisk utsikt utover landskapet og middelhavet.

Så med andre ord, er dette en landsby jeg/vi virkelig kan anbefale å besøke. Det tar ca. 40 min. å kjøre hit fra Ste.Maxime. Ellers vil jeg takke alle dere som sender meg hyggelig mail. Til de av dere som ønsker å leie, svarer jeg så fort jeg har anledning......men som dere ser er jeg mye på farten disse dagene. Forts.følger....


2 kommentarer:

Janicke sa...

Litt misunnelig, kjenner jeg..

H. sa...

Elsker slike sjarmerende, småbyer !
trange smug og fine farger på husene, ikke rart du trives.

Kos deg videre, her skal det hentes inn kvister fra Mimosa treet mitt, 8 mars imorgen, og i Italia er treet "sett" på som kvinnen. Lukter godt, og sterkt - som kvinnen, sies det :)