mandag 30. juli 2012

Jeg falt pladask for vakre Cassis.

Da er vi vel fremme i Cassis, som ligger mellom Marseille og Toulon. Dette viste seg å være en sjarmerende liten havneby omgitt av kalksteinsklipper, vingårder, fiken og oliventrær.

Ettersom vi nå var veldig klare for lunsj, gikk vi rett gjennom torget og ned til havna.

Havna var litt av et syn, der fiskebåtene og de pastell fargede husene ligger på rekke og rad. Her var det heller ikke noe problem med å finne spisested. Vi endte opp hos Le Delphin.

Her ble vi sittende lenge og bare nyte det pulserende livet. Over oss her vi satt, lå en gammel borg. Den skal vi besøke neste gang vi kommer hit.

Menyen bestod så klart av dagens blåskjell i en utrolig god saus, med selvfølgelig "frites" til. Et glass rosè fra distriktet måtte vi selvfølgelig også unne oss;o)
Etter en lengere pause, var vi klar for å se litt nærmere på hva slags butikker som finnes her. Det ble en positiv opplevelse...forts.følger!

9 kommentarer:

Villa von Krogh sa...

Du er heldig du!
Nyt dagen søte deg.

Klem Anine

Anonym sa...

Hei May-Liss. Jeg er så enig med deg, Cassis er "nesten" så fin som Ste Maxime. Du får ta en tur innom Bandol også, så er det fullendt. Grete E.

Thelma Louise sa...

så kos.:))

Jeg ønsker meg STORE bilder på bloggen din ???

ha en fin dag..klem

Anonym sa...

Så utrolig flott ut her:) Kos deg masse i herlig omgivelser:)

Klem Merete

Bratte Bakka sa...

Ein gong i forrige århundre var eg i Cassis. Me tok toget og vandra ned på kronglete veg, mot byen i morgondis og soloppgong. Det var og er noko av det vakraste eg nokon gong har sett! Ein fantastisk fortryllande by!

Klem!

Bente sa...

Dette vår en nydelig liten by. Har ikke vært her, men du frister med dine fine bilder.
Og ja selvfølgelig blåskjell med frites.

Bente

Katta sa...

Det ser helt fantastiskt ut, som en dröm. Kram Katta

Guttemamma sa...

Maliva-vennen!
Herlig å lese om livet deres i solen, og godt du har fått Bono over nå!! Ja, dette sommerværet her er bare til å le av...,men vi har vært i "syden" så klager ikke! Kos dere videre, veldig gøy å lese om hvor fint dere har det!!
Klemmer♥

h.espe sa...

Oi, oi, oi for et fantastisk liv du lever om dagen - kan virkelig kalles "det gode liv" - sukk...!! Følger med deg her på bloggen og FB, og koser meg med de flotte innleggene du legger ut :)

Nyt dagene videre vennen!

Goklem fra Hildegunn