tirsdag 17. juli 2012

En dagstur til Lorgues i Provence.

Bonsoir! En uke siden sist innlegg ser jeg, så jeg får nok skylde på at jeg nyter dagene med familien samlet. Denne uken har vi også fått en herlig familie fra Norge som naboer....

Og det var de som guidet meg rundt i Lorgues som ligger ca. 40 min biltur fra Ste.Maxime. Lorgues er en sjarmerende middelalderby med ca. 6000 innbyggere, og som er omgitt av vinmarker og olivenlunder.

Hver tirsdag gjennom hele året holdes det marked her, og det er faktisk et av de største og beste markedene i VAR-regionen. Markedet åpner ved 08:30 tiden og varer til ca. 12:30.

Ellers kan byen by på et godt utvalg av forskjellige butikker. For min del ble jeg fasinert av arkitekturen. Fantastiske gamle bygninger, kirker, fontener og trange smug.

Litt av hvert å se på kan du si, og små hunder i alle varianter har jeg jo blitt vant til å se her nede. Men en egen bod med alt tilbehør en hund (eller kanskje eieren) kan ønske seg, var nytt for meg. Hunden jeg tok bilde av er faktisk levende...og fornøyd med capsen sin ser det ut som;o)

Ellers fikk jeg tips om en økologisk butikk "La source bio", hvor jeg fikk utvekslet noen franske setninger med den vakre eieren. Der kjøpte jeg kjempe godt kildevann, chevrè og fersk fikener.

Så ble vi enig om en lunsj før vi dro videre på min beste vingårds-opplevelse noensinne....forts.følger.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Dette så aldeles herlig ut:)
Helt enig med deg, noe så utrolig sjarmerende hus og sted dette var:)
Gleder meg til å se resten:)
Ha en herlig kveld

Klem Merete

-Sanna- sa...

Så flott det var der.
Vett'u, - måtte dette året gå kjempefort !! :) Jeg gleder meg umåtelig til neste sommer...
Faren er vel at du aldri blir kvitt oss. :))) Vi blir sikkert faste kunde....
Klem fra regnværet på vestlandet !

Anonym sa...

Åh jeg vil tilbake til Provence!

Sukk <3

Nooria sa...

Åhh, nå ble jeg fristet! Fikk definitivt lyst til å dra dit.

I dag har vi hatt en fantastisk tur til Verdon gorges. Har du ikke vært der, må du definitivt ta med deg familien på tur. En av de vakreste opplevelsene ever for meg!

Vi lurer litt på å forlenge oppholdet med noen dager og kanskje prøve å finne overnatting ved kysten. Jeg elsker Syd-Frankrike, og har allerede sagt til Inge at det blir her i stedet for greske øyer i årene fremover.

Si fra om du har tips til ting vi bør oppleve når vi er her!

♥ Netta ♥ sa...

Dette har jeg hørt skal være en helt fantastisk by. Var ikke så langt unna sist vi var i Provence, men tiden rakk ikke til dessverre. Nå skjønner jeg at jeg har gått glipp av noe. Da blir det en tur dit neste gang jeg skal sydover, og det er ikke lenge til kan jeg love ;-)

Kos deg masse med familien samlet!

Klem
Netta

H. sa...

Å gå på marked er alltid en morsomme opplevelse, og dette var helt klart intet unntak :)

Så moro å se - fine bilder !

Vingård besøket, hørtes da artig ut, følger spent med :)

Nyt og kos laaange varme kvelder - vi heldig Mayliss, som får oppleve det !

Hilsen Helen

Anonym sa...

Hei, du koser deg du :)Ser at det er noen som har vært i Gorges du Verdon. Det er bare fantastisk. Fargen på innsjøen er helt ubeskrivelig. Og ta turen innom Villecroze og Moustiers. Fantastisk. Kjører man videre fra Gorges du Verdon åpenbarer snart lavendelåkrene seg! Du ser lavendel så langt øyet kan se ... men jeg tror kanskje det er litt sent på året. Grete fra Ste Maxime