onsdag 23. november 2016

SZARA GES; Restauranten i Krakow som bare må oppleves!

Under mitt 4-dagers opphold i Krakow, oppdaget jeg fort at byen hadde uttallige restauranter å velge mellom. Men på disse dagene er det begrenset hvor mye mat vi får i oss, derfor var gleden stor da Eli og jeg ble invitert som gjester til den nye restauranten Szara Ges. Restauranten ligger forøvrig sentralt til, midt på markedsplassen. 
Under det fantastiske gotiske krysshvelvet fra 14.tallet, blir vi ønsket velkommen og ført bort til vårt bord.
Skal jeg beskrive interiøret med et ord må det bli; praktfullt! Eksklusivt interiør kombinert med historisk karakter av bygningen...love it! For meg som er litt mer en gjennomsnittlig opptatt av interiør, var jeg allerede bergtatt av stedet og det før vi i det hele tatt fikk se menyen.
"Menyen" derimot måtte vi pent legge fra oss igjen, da vår hyggelig servitør sa at menyen allerede var bestemt for oss to. Ja dette skulle bli meget spennende. Jeg velger å skrive menyen på engelsk slik at jeg får med meg alle ingrediensene; "Ice cream made of goose liver, sweet cherry and marinated figs jam, jelly made of dried grapes and toasted sweet white bread". Iskrem lagd av gåselever? Helt riktig og retten "smeltet" bokstavlig talt i munnen.....helt fantastisk godt.

Deretter ble vi servert følgende; Beef tartar, Hungarian peppers syrup, red caviar and mustard salad. Ikke viste jeg at tartar kan smake så godt, men det er nok takket være tilberedningen vil jeg tro.
Hovedretten skulle heller ikke skuffe, beste andebrystet jeg har smakt; Fried duck breast, orange coulis and saron chicory. Valget av vin til de forskjellige rettene stod "huset" for, og vi skylte gladelig ned det ene glasset etter det andre.

Desserten var desidert vår største "Surprise", og en perfekt avslutning på måltidet. Vel, var dette kokte egget noe å skryte av tenker kanskje du? Det er absolutt ikke kokt egg....ha-ha! Under det tildekket sløret av sukkerspinn...åpenbarte det seg et egg i hvit sjokolade liggende på et rede kreert av sort sjokolade.....et lett knakk på egget så kom det flytende mangokrem ut. For et kunstverk! Vi bare satt der og måpte både av synet som møtte oss, og ikke minst smaken. Helt fantastisk!
Jeg tror nok at de som passerte vinduet utenfor ser to damer som storkoser seg der inne i"karnappet", og det var sikkert og "twist". Så klart hadde det vært ekstra romantisk og hatt med min kjære, men det får vi ha tilgode;o)
Begeistret som vi var for kveldens eksklusive opplevelser, måtte vi så klart få noen ord med Chef Michael Stezaiski også. En sjefskokk som helt klart kan kunsten med å få alle sanser i bruk hos sine gjester. En STOR takk for oss.....og enda et "minnerikt øyeblikk" å notere i min "minnebok".

Som dere skjønner vet dere hvor dere skal spise når dere skal til Krakow, i dyreste laget tenker du kanskje? Absolutt ikke, gå inn på nettsiden deres og du vil bli overrasket over prisnivået! Vil også takke vår samarbeidspartner Polska Statens Turistbyrå som vet og kjenner #thetravelingblondies godt nok til å sende oss på slike unike plasser. Neste innlegg skal vi bevege oss litt mer, da blir det byvandring i Krakow. Forts.følger.....