lørdag 5. november 2016

En typisk feriedag i den sjarmerende landsbyen Bize-Minervois.

Mens du sitter kanskje og venter på snøen eller kanskje den har kommet til deg allerede, sitter jeg og mimrer tilbake til varmen og det gode liv i Frankrike. Jeg har tatt deg med på flere utflukter denne gangen også, og for meg var det xtra gøy å utforske nye områder. Mitt siste reisebrev for denne gang blir fra landsbyen Bize-Minervois som jeg bodde i. Dere som har fulgt meg noen år vet at jeg elsker gamle byhus, og det er akkurat et slikt hus mine venner har kjøpt som feriebolig. Så i dag vil jeg dele en typisk feriedag med dere. Den starter som regel ved 08-tiden, og da er det bare å åpne skoddene å la lyset få slippe inn. Men også et fantastisk skue utenfor når gatene begynner å våkne til live.

Dagen starter som den alltid gjør her i Frankrike (ihvertfall når man er på ferie da;o), en tur på det lokale bakeriet. På vei dit passerer vi det ene gamle byhuset etter det andre, fylt med frodige vegger og balkonger....
....til noen nyrestaurerte "fargeglatter" innimellom. Bize-Minervois er en gammel middelalderby som er bygd i en sirkel rundt den gamle kirken, så her snakker vi kun noen få minutter å gå gjennom hele sirkelen.
Da var vi kommet til byens bakeri, ellers finnes det 3 restauranter her, små supermarked, 2 frisører, vinbutikk, cafe/bar, apotek og hudpleie.
Bize-Minervois ligger perfekt til med tanke på alle utfluktene jeg har tatt dere med til. Vi snakker ca 30 km vest for flyplassen i Bèziers, 14 km til Minerve, ca 20 km til Narbonne og ca 50 km til Carcassonne.
Men før neste utflukt var det opp på takterrassen deres.......
....hvor frokosten skulle inntas, og dette er en typisk fransk "feriefrokost" for min del;-)
Bize-Minervois ligger ved elven Cesse som jeg skrev om i forrige innlegg fra Minerve. Her har de lagd en fin bystrand med badevakt i høysessongen, og er et deilig sted å trekke seg tilbake på de varme ettermiddagene.
Etter frokosten ventet matmarkedet i nabobyen på oss. Den er en god del større enn matmarkedet de har i landsbyen her på onsdager. Tidligere var byen omringet av store hvitløksproduksjoner, men i dag er det byttet ut med vin og olivenmarker samt skog. Dette vakre slottet møter oss da vi kjører ut av landsbyen.

Akkurat på dette markedet i Olonzac, handlet venninnen min inn ferske råvarer til gjestene deres da de drev Chambres d`hôtes. Åpent hver tirsdag formiddag! Ellers ligger det en spennende olivenbutikk i landsbyen deres også. Link til butikken finner du HER!
Så var det meg da, som endelig fikk stoppet trafikken for å ta et bilde av dette vakre synet etter å ha passert kirken opptil flere ganger på våre utflukter. Vakkert ikke sant?
Selvom Bize-Minervois ligger i innlandet, går det fort å kjøre motorveien til Mirjam`s favoritt strand Leucate-Plage (60 km); ....og det ble min favoritt også. Det å være her i september kan virkelig anbefales, nydelig temperatur og lite folk på den flere kilometer lange sandstranden. Så hit dro vi flere ganger under mitt opphold.

Da vi kom "hjem" igjen på ettermiddagene var det godt å trekke seg inn, da gradestokkene fortsatt viste 36-38 varmgrader selv i september. Noen detaljer fra huset deres.....og xtra gøy er det å se mitt gamle vitrineskap i teak, salongbord og speilvindu har funnet seg godt til rette;o) Så får tiden vise hvordan vårt feriested vil se ut.......en dag kan drømmen vår bli til virkelighet igjen. Det tror vi på!
Ingen tvil om at dette er en utrolige sjarmerende by! Her er vi på den lokale pizza-restauranten som har hatt levende musikk gjennom hele sommeren. Denne kvelden var det 80-talls musikk og da måtte a`mor opp å ta seg en dans sammen med Mirjam og lokalbefolkningen.....men det var ikke før mørket hadde lagt seg altså. Gode minner å se tilbake på nå når snøen prøver å legge seg her på Kråkerøy også! EN STOR TAKK FOR MEG MIRJAM OG SVEIN! DETTE STEDET FORTJENER DERE! Vil du vite hvordan jeg hadde det i Krakow, er det bare å følge med på de neste reisebrevene.....spennende tur det også!


3 kommentarer:

Mette i reisebloggen urbantoglandlig sa...

Spennende lesning! Gleder meg til å se Frankrike, selv om det ikke blir akkurat her :)

HWIT BLOGG sa...

Helt underbara bilder av en helt underbar dag! Ser sååå härligt ut...
Önskar dig en skön kväll!
Kram från Titti

mittlanguedoc.wordpress.com sa...

Kjempefint skildret fra mitt "paradis" i Frankrike kjære deg.
Supre dager vi hadde sammen hvor vi delte mye latter og moro.
Lengter "hjem" jeg nå.
Klem