søndag 28. august 2016

En vakker utflukt fra Dubrovnik gjennom Konavle-dalen!

Som jeg nevnte i forrige innlegg ble det en kjapp tur innom Cavtat, det var fordi guiden vår hadde bestilt lunsj til oss et helt annet sted. Det tok oss kun 10-12 min å kjøre fra Cavtat gjennom deler av Konavle-dalen til neste stoppested (ca. 3 mil dra Dubrovnik).Vi befinner oss nå ved elven Ljuta hvor de historiske møllene ligger.

Her ble vi ønsket velkommen med velkomstdrinken Grappa, av ei flott jente pyntet i en av Kroatia`s mange nasjonaldrakter. Det skal sies at det store utvalget av drakter er et resultat av geografien i landet, men også påvirkningen fra ulike moteretninger gjennom historien. I midten og østre del av Kroatia ble klær laget av lin, hamp og ull. Folkene i fjellområdene beskyttet seg mot kulden i tunge ullklær, mens på kysten brukte folkene klær laget av lettere stoffer grunnet det milde middelhavsklimaet.

Konavle-dalen/nasjonalpark er populært spesielt for sykkelturister. Her sykler/kjører man gjennom vakre områder og små landsbyer som er omringet av oliventrær og sitruslunder. Her har man også mulighet for å besøke vingårder.
Vi derimot befinner oss nå inne i en "eventyrlig" skog. Utrolig vakkert....tropisk og eksotisk spør du meg. Her kan man vandre gjennom urørt natur og bli kjent med Konavle sin historie.
Selvom møllene er over 400 år gamle, er de fortsatt godt i stand. Her fikk vi bl.a se hvordan mel ble til.

Videre innover i den "tropiske" skogen....dukket dette ildstedet opp. I denne gryten tilberedes faktisk lunsjen vår, men den komme jeg tilbake til;o)
Først litt lærdom om fortiden ved en av møllene som produserer ull.....
.....og her ligger det et ferdig resultat av flotte ullpledd som er tovet.

I en nedlagt mølle ved elven Ljuta ligger Restaurant Konavoski Dvori, og nå var lunsjen vår klar!
Det var helt magisk å sitte her rett ved elven som "buldret" forbi, og nyte de lekreste spesialiteter fra forskjellige regioner i Kroatia. Det startet med oster, skinke og hjembakt brød. Vinen denne gang kom fra Istria....hvor jeg var i fjor sommer.
Hovedretten bestod av bl.a svinekjøtt som var blitt tilberedt i flere timer i gryten jeg viste over her. For et smakfullt måltid, og brått fikk vi litt julestemning også;-)
Karamell-desserten er nok noe av det beste jeg har smakt av dessert her i Kroatia....smelt! Ja som dere sikkert skjønner har hverken min bloggkollega Eli   (#thetravelingblondies) eller jeg lidd noen nød under denne fantastiske reisen vi har vært med på i samarbeid med Kroatiska Turistrådet/@croatiafulloflife. Jeg vil også påpeke at jeg hverken har fått føringer for hva jeg skal skrive om eller antall blogginnlegg. For meg har det vært en stor glede å ha så mange flotte opplevelser å dele med dere, derfor ble det faktisk 10 reisebrev! For et vakkert og spennende land....og for et vennlig folk! Jeg kommer tilbake!!! Nå derimot er kofferten pakket og klar for neste reise; South of France here I come!!!


2 kommentarer:

Furulunden sa...

Ser fristende ut med en tur dit :) Koselige bilder :)

Katta sa...

Så vackert och mysigt.