søndag 21. august 2016

Reisebrev fra vakre Cavtat i Kroatia!

(Photo;Cicilie Husvik)Da var vi kommet til Cavtat, som var nest siste stoppested på vår spennende bilferie gjennom Kroatia denne sommeren. Den idylliske lille landsbyen som ligger kun 18 km sør for Dubrovnik er faktisk kåret til en av Kroatia`s vakreste byer, og jeg falt så klart pladask! 

Vi var kun en kjapp tur innom byen som dessverre hadde noe overskyet og grått vær akkurat den dagen. Da var det heller ikke lett å fange opp den flotte stemningen byen kunne by på. Derfor var gleden stor da jeg oppdaget at Cavtat er byen flere av mine facebook-venner ferierer i. Så for min egen del, men også med tanke på dere fant jeg ut at den beste løsningen var å intervjue en av disse.

 Derfor blir dette innlegget delvis et intervju med min tidligere kollega fra da vi begge jobbet i Rusomsorgen i Oslo; Cicilie Husvik, som i dag er eieren bak butikken @Kammerpikene. Den første reisen ned hit var sammen med venninnegjengen forteller Cicilie, og hun ble også betatt! Deretter har hun i flere år reist tilbake med familien sin. Cavtat har det jeg søker for å få en avslappet og god ferieopplevelse. Byen har en koselig gammel bebyggelse, med trange smug og koselige kafeer, samt en stor flott båthavn og en mindre båthavn hvor de lokale fiskebåtene holder til.


Her må jeg tilføye at det var faktisk innbyggerne i Cavtat som i sin tid grunnla Dubrovnik. Det sier sitt om deres forkjærlighet til vakre bygninger. Det pågår også en del restaurering av private boliger i gamlebyen, noe døren til høyre viser.
Bugenvila er nok den restauranten som er mest populær og kjent for sitt gourmet-kjøkken, prismessig mye dyrere. Bordbestilling er viktig her inkl. hos Kamen Mali Bar & Restaurant. Men ellers har byen flere små restauranter, og en pizza på en av de får du for under 50-lappen. 
Igjen lar jeg meg fascinere av disse "blomsterbedene" her i Kroatia. Her er nemlig blomstene byttet ut med duftene rosmarin og andre urter. Fantastisk!
Cicilie; Du må ikke glemme å nevne at de selger verdens beste is i en isbar på vei inn mot sentrum. Is med alle mulige gode frukter og søte smaker på italiensk vis. Det var tips om mat og is.  Ellers liker de spesielt å ha muligheten til å kunne finne små koselige plasser, og små brygger hvor man kan bade å være helt for seg selv. Her elsker barna å snorkle i det krystallklare vannet. Men det er også muligheter for å finne små strender med utleie av solsenger som er tilknyttet til spisesteder som serverer lunsj og dessert.


(Photo;Cicilie Husvik)
Cicilie anbefaler også å gå tur gjennom "furulunden" til odden som ligger rett utenfor byen. En vakker tur! Angående overnattingstips foretrekker hennes familie å leie leilighet, men her er tilbudene mange. Ta f.eks Hotel Cavtat som er et fint hotell til overkommelige priser, eller til det dyrere 5-stjerners hotellet Hotel Croatia. Det finnes også noen koselige familiedrevne hotell langs "furulundsodden". Ellers er det utallige utleieleiligheter du kan finne på nettet, men vær obs på når det står skrevet at avstanden er f.eks 400 m til stranden eller sentrum. Da kan det godt være 400 m med stigning, noe hun selv erfarte under første opphold her. 
(Photo;Cicilie Husvik) Ønsker man å utforske øyene som ligger utenfor Cavtat, er det muligheter til å bli med i en av småbåtene ved havnen. Men ta med badesko, da badestedene disse båtene legger til kan ha skarpere småstein. Det går også båt inn til Gamlebyen i Dubrovnik som tar ca 40 min, og koster rundt 60,-n.kr. Beliggenheten til Cavtat har også noe å si med hvorfor valget av ferie går nettopp hit for Cicilie og familien. Fra Gardermoen tar det i underkant av 3 timer med fly, så ligger flyplassen kun 5 km fra Cavtat. De har fått en avtale med en privatsjåfør som henter og bringer de for kun 100,-n.kr en vei. Greit å vite hvis noen av dere velger å ta taxi.

(Photo;Cicilie Husvik) I tillegg til den hyggelige atmosfæren i Cavtat, og de koselige folkene som bor der er solnedgangen over Dubrovnik helt fantastisk vakker avslutter Cicilie dette intervjuet med. Ja jeg for min egen del reiser gjerne tilbake. En stor takk til deg Cicilie, for gode tips og lånet av 4 vakre bilder. (Turen var i samarbeid med Kroatiska Turistrådet, @croatiafulloflife og #thetravelingblondies) Siste blogginnlegg fra denne turen....får jeg kalle "tropisk-opplevelse"...forts.følger;o)

Ingen kommentarer: