fredag 16. september 2016

Shoppingtur til 2 Fröknar og lunsj hos Stallgården i Uddevalla!

Hei! Da var jeg tilbake i Norge igjen etter noen fantastiske deilige dager hos gode venner i Sør-Frankrike. Jeg har tatt over 500 bilder som jeg må gå igjennom, så reisebrev derfra kommer etterhvert;o)

Men jeg vet at flere av dere venter på reisebrev fra shoppingturen jeg hadde til Uddevalla for noen uker siden. Så da tar jeg det først!

Ettersom vi nå har flyttet til Kråkerøy/Fredrikstad er det ikke lange avstanden til Sverige. Så i løpet av denne sommeren har jeg hatt flere turer til Sverige`s vakre skjærgård bl.a Gøteborg, Fjällbacka, Grebbestad og Strømstad. Men ikke viste jeg da at det lå en "landlig perle" like ved motorveien i Torp ved Uddevalla.
Det fikk jeg først vite gjennom min bloggvenninne Mette bak Urbantoglandlig og hagebloggen Furulunden. Så jeg var ikke vond å be med på tur da Stallgården inviterte oss to på lunsj inkl. venninnen vår Signe Kari (som jeg håper fikk inspirasjon til å åpne bloggen sin igjen;o)

Midt ute på et jorde ligger Stallgården, som inneholder flere bygninger med bl.a restaurant, gårdsskafferi og livsstilsbutikken 2 Fröknar. Vi startet det hele hos 2 Fröknar, hvor vi ble møtt av svært hyggelig betjening. Dette skulle vise seg å være et eldorado for shoppinggale jenter på tur. Vi snakker rom for rom, kriker og kroker fylt med både klær, smykker og vesker blandet med trendy og landlig interiør. De sorte elefantene i jern fra Bruka Design forsvant fort fra utstillingen når vi gikk forbi.....og mer ble det i handlekurvene våre.
Så var vi klare for lunsj hos Stallgården, som ligger vegg i vegg med butikken. En gang interiørblogger, alltid interiørblogger sier nå jeg......selvom min blogg nå handler mest om reiser er interessen for interiør like stor. Tøft interiør, hvor det rustikke møte det moderne.....me like! Men er maten like smakfull tro?

Det var det! Her legger de vekt på de beste lokale råvarer, og salatbuffet var et kapitell for seg selv.
Eplemos med ingefær fra Skafferiet kunne ikke smakt bedre til en blandet salat og hjembakt brød, med pisket smør på.
Det er ikke bare interiør som inspirerer meg under dette oppholdet, her snakker vi smakfulle dekorerte tallerkener. Dagens ferske flyndre med bakte rødbeter, pepperrot og ertespirer, ga meg også en ide om ny matoppskrift. Sjekk den søte lille kasserollen med nypoteter. Yum!
Var det plass til dessert mon tro? Her var det heller ikke noe å si på utvalget;o)

Ettersom det ble noen timer med "skravling" rundt spisebordet, ble det faktisk plass til både et og to kakestykker. Det kan se ut som vi var helt alene her, men alle bord var fulle med gjester. Med andre ord et populært sted både for forbipasserende turister, og de lokale.
Mette, fornøyde og noen kroner fattigere, ble vi enig om at hit vil vi tilbake. Men da satser vi også på en tur innom Torp Köpcentrum og Ikea som ligger like ved.
Med kun 1 times biltur fra Svinesund-broen, må jeg tilføye at Stallgården både tilbyr catering og har små konferanserom...ved siden av forskjellige arrangementer gjennom hele året. For mer info; KLIKK HER! TAKK FOR MEG SAMMEN MED ET HYGGELIG REISEFØLGE!

2 kommentarer:

Furulunden sa...

Artig tur til et nyoppdaget sted. Vil tilbake :) Hilsen blogg- og reisevenninnen :)

Signe Kari sa...

Så du synes det ja, fikk nok litt lyst til å gå inn å se hva jeg har skrevet men jeg er ikke noe skribent.
Vi hadde i hvertfall en kjempekoselig tur, gleder meg til neste.

Klem Signe Kari