mandag 28. desember 2015

Det gode liv på landet hos "Landcharm".

God Jul alle sammen! Håper dere har hatt noen deilige juledager så langt. Høsten har for min del vært altfor hektisk og det var derfor ekstra godt å ta ut noen feriedager jeg hadde tilgode nå i romjulen.

Men jeg er veldig glad for at jeg rakk et besøk hos min bloggkollega Eva, en uke før julaften. Vi har faktisk holdt kontakten i 7-8 år nå, og truffet hverandre ved flere anledninger. Men det var først nå etter flere invitasjoner jeg endelig stod på drømmekjøkkenet jeg har sett utallige bilder av. Både i forskjellige interiørblader samt på bloggen hennes. Er det ikke lekkert? At dette vakre hjemmet fikk 2.plass i "Norges mest inspirerende hjem", har jeg full forståelse for.

Norge er ikke stort, jeg var nemlig ikke eneste gjesten i dette vakre hjemmet. Jeg kom hit sammen med en av mine kusiner som er en god venninne av Eva. De ble kjent gjennom felles interesse for kunst og maling. Jeg håper de slår seg sammen og holder en utstilling i løpet av 2016, for her snakker vi "classe".

Ingen tvil om at Eva har sansen for vakre detaljer, og er businesskvinnen bak nettbutikken Landcharm.no. Men hun er flink på kjøkkenet også. Vi fikk servert nydelig hjemmelagd juletapas, hvor både min kusine og jeg måtte sikre oss noen oppskrifter. Julens nye favorittoppskrift for min del....blir Peking Ribbe. Så tusen takk Eva;o)
Jeg elsker å sitte i godt lag å høre historier om mennesker som velger å følge drømmene sine. Eva og Arild gjorde det for noen år siden. De flyttet fra en stor og lekker leilighet på Ullern til et gårdsbruk på "landet". Selvom de trodde kanskje de ville få en noe mer roligere hverdag da de flyttet ut hit, har de hatt det mer travelt enn noen gang. De siste årene har de bl.a totalrestaurert hovedhuset på ca 300 kvm, malt 580 kvm store låven, bygd forskjellige småhus (redskapshus/lysthus osv) itillegg til nettbutikken.

Men som de sier, nå kan de selv bestemme over dagene sine. De passer på å få kvalitetstid i pausene og legger seg slitne men fornøyde. Søndagene er de flinke til å ta seg helt fri. Dette er det gode liv på landet spør dere meg;o)

På veggene kan dere se flere av Eva`s flotte malerier, og det er bare å ta kontakt med Eva hvis det er en vegg du føler mangler noe;o)
Tilbake til nettbutikken Landcharm som Eva og Arild driver sammen. Der har de spesialisert seg på vakre gamle møbler og interiørting. Det er de som står bak de fine tallerkenhyllene og kjøkkenhyller som man kan bestille etter ønsket mål. De lager også småmøbler og de fine juletrærne som står i kjøkkenvinduet.
Ettersom det ble noen timer skravlings og kos foran peisen på kjøkkenet, glemte vi helt å ta en titt innom Bryggerhuset før vi reiste hjem igjen. Bryggerhuset stammer faktisk fra slutten av 1700-tallet, og som de i dag har innredet som et lite Museum. Her har de lagd miljøer med skatter og ting som de har kommet over i bruktbutikker og på auksjoner.

Julefreden har senket seg over gården, og jeg sitter igjen med et smil om munnen når jeg tenker tilbake på hvor hyggelig denne dagen var. Jeg har lest et sitat fra Eva da hun fikk spørsmål om ho har noen tips til de som drømmer om å flytte på landet; Da svarer hun; har du mulighet gjør det! Hun føler at de har fått helt andre verdier enn de hadde da de bodde i byen, samt mer bevisst på hva de ønsker med livene sine. Jeg kjenner meg så igjen i dette, vi flyttet ikke på "landet" men derimot 1 1/2 år til Frankrike.....det endret meg på mange måter. Så hold fast på drømmene deres. En dag kan drømmen din bli til en virkelighet! Takk for meg Eva....og takk for en trygg og latterfull biltur på glattisen hjem Liv.

3 kommentarer:

Mette i urbantoglandlig sa...

Her er det landlig og fint!! ...og gledelig romjul :)

Alicia sa...

ME ENCANTA LA CASA...
TODO PRECIOSO.
SALUDITOS Y FELICES FIESTAS

Jeanette sa...

Så koselig hos Eva! Vært så heldig å vært der for en stund siden og sugde til meg alle inntrykk! Nydelig! ❤️