søndag 13. desember 2015

Jul på Liseberg!

Ho-ho-ho......som tiden flyr dere. De siste ukene har gått i ett, og det var derfor deilig med et aldri så lite avbrekk nå i helgen. Vi pakket kofferten og ble med vår datter og kjæresten, sammen med hans familie til julebyen Gøteborg.

De har som tradisjon å reise til Gøteborg hver advent, og det har jeg full forståelse for. Gatene og bygningene var så vakkert julepyntet, men det var først da vi kom på innsiden av Liseberg hvor vi så litt "snø og frost".

Det er sekstende året på rad Sveriges største fornøyelsespark åpner dørene i førjulstiden. Åpningen starter allerede i november.....og fortsetter inn i romjulen.

Når skumringen senker seg lyses Liseberg opp med millioner av julelys. Det skal sies at parken har kjøpt et eget vindkraftverk for å sikre det elektriske anlegget.

Med vakre juletoner rungende ut i gatene passerte vi den ene salgsboden etter den andre. Jeg må også få med at det finnes over 80 forskjellige slike salgsboder;o) Her kan man få unna julehandelen og få med seg magiske opplevelser på en og samme tid. Det var også satt opp flere koselige ildsteder hvor vi kunne varme oss.
Polkagriser, brente mandler og annet godis måtte jeg så klart ha med hjem i handleposen. I tillegg til det tradisjonelle julemarkedet, gikk vi videre til middelalderbyen og designmarkedet.
Selvom vi ruslet rundt her i flere timer, fikk vi ikke med oss alt. Men til de av dere som har barn eller barnebarn, må dere innom Lappland. Det må være en opplevelse for barna å bli med på en  sledetur med de ekte reinsdyrene til nissen. Ellers kunne man også hilse på geiter, høner og griser fra Nordens Ark.
Det holdes flere show her i løpet av julen, og når det ikke er isshow kan man teste ut isen på skøyter selv.
Ellers er det flere av karusellene/attraksjonene som holder åpent....så her er det bare å henge seg på for de som liker å sveve i luften.

Det er ingen tvil om at vi kom i julestemning, og vi kommer garantert tilbake. Hvor vi overnattet og litt fra shoppingen kommer i neste blogginnlegg.
Med de vakreste toner fra dette koret, ble vi minnet om at julen er en tid for både hygge og ettertanke. Jeg håper derfor at nettopp du som titter innom bloggen min får en spesiell fin jul i år. God 3.advent til dere alle!

1 kommentar:

Katta sa...

Liseberg är så fint speciellt till jul. Tänk att där har jag jobbat en gång i tiden fast på sommaren :) Kram Katta