søndag 9. august 2015

Sommerfest på "Farmen"!

Fra det gode liv i Frankrike tilbake til en noe mer hektisk hverdag her i Norge. Men sommeren er heldigvis ikke over enda, så her gjelder det å gripe øyeblikkene. Før helgen ble jeg og et par venninner invitert hjem til Kokkimbraathen gård hvor vår tidligere kollega Jon bor.

Her står velkomstkomiteen og venter på oss....klukk-klukk-klukk;o) Disse flotte hønene kalles Victorianske prydhøns. Dronning Victoria satte i gang produksjon på nettopp disse hønene siden de var så store og kjøttfulle og reddet mange familier fra å sulte. Gjessene var noe mer reserverte.....mens kattene og bikkja ville også hilse på oss.

Været var heldigvis på vår side, så da startet vi det hele med en tur rundt i den vakre hagen deres. At Jon har tatt sin utdannelse som blomsterdekoratør i Danmark skjønner jeg godt, for dette minner meg virkelig om de flotte hagene der nede.
Hagen er full av slike vakre stilleben hvor rustikk stil møter vakre detaljer. Men denne dagen var det ikke mye tid til å sitte her ute kan du si. Inne i det restaurerte fjøset stod nemlig steinbakerovnen og ventet på oss.

Her var også bordet vakkert pyntet med porselenet Blå blomst sveifet fra Royal Copenhagen. Det skal være deres første serviset som ble satt i produksjon på fabrikken. Vertskapet har nemlig samlemani på eksklusivt porselen, glass og krystallkroner. Men også andre gamle skatter finnes i deres samling. Noe av det står fremme og mye er lagret i skuffer og skap. Men her er det viktig å poengtere at alt skal være i bruk, derfor bytter de stadig plass.

Hva skal dette tilbehøret brukes til mon tro?

Jo, her skulle vi prøve ut den nye steinbakerovnen på ekte italiensk vis ved å lage våre egne pizzaer. Deigen var inspirert fra Trond Moi sin oppskrift, og den kunne ikke smakt bedre.
Jeg lagde min nye variant av Maliva`s Fransk Pizza; Det hele starter med å smøre ut creme-fraiche på pizzabunnen, så tilsettes stekt løk/bacon/sjampinjong + soltørka tomater, ost og pinjekjerner på toppen. Når pizzaen er ferdig stekt, toppes den med et par skiver parma skinke og ruccolasalat. Jeg sier det igjen, denne er og forblir min favoritt pizza, selvom jeg også lagde meg en annen variant av det andre tilbehøret. Om jeg ble mett? Forspiste meg er det rette ordet.....Yummi! 

Nå skal det sies at det også bor en annen kreativ person på denne gården. Steinar var den som allerede hadde satt pizzadeigen og kjevlet den ut for oss. Da kakene hans ble servert seinere på kvelden, smeltet jeg helt. Ta f.eks. marengsen til høyre på bilde som var tilsatt lakrids....seige og smakte som rene lakridskaramellen, toppet med vanilekrem og friske bær. Det må faktisk være noe av det beste jeg har smakt...jeg som elsker lakrids framfor sjokolade. (Oppskriften må jeg bare få lurt til meg en dag;o)

Ja at jeg er i lykkerus på dette bilde som ble tatt av bloggeren Elin, er helt sikkert og vist. Det er jo dette som er "livet" dere. Gode venner samles rundt et godt måltid mat......med gode samtaler og med den største porsjon latter. Takk for at jeg fikk være deres gjest Jon og Steinar. Vi sees på julemarkedet deres den 28 november. Velkommer dit er også du! Henviser til tidligere innlegg derfra HER!

2 kommentarer:

med vennlig hilsen....Elin sa...

En flott kveld det ble....lo så tårene trillet.
Masse god mat og nydelige omgivelser

Bente sa...

Hyggelig kveld dere hadde May-Lis. Er så glad dere har det gode miljøet blant dere kollegaer.
I år SKAL jeg være med Elin på julemarkedet. Mener det er deres frihelg.