torsdag 4. juni 2015

Jeg falt pladask for Rovinj i Kroatia!

Fra havets skremmende bølger drar vi nå videre nordover langs Istria-halvøyen. Etter ca. 45 min møter dette vakre synet oss. Vi er kommet til middelalderbyen Rovinj, og jeg er allerede bergtatt.

Gamlebyen i Rovinj oser av sjarme med sine trange brosteinsbelagte gater og hvor de fargerike husene står tett i tett. 

Fargene, den varme atmosfæren og arkitekturen gjør at jeg fort føler meg "hjemme". Dette kunne like godt vært en landsby i Provence. Nå skal det også sies at Rovinj er en av de fineste stedene i Kroatia. (Men jeg vet om flere;o)
Gamle vinduer, skodder og blomstrende balkonger fanger som alltid min interesse. Derfor har jeg et lite problem når vi blir guidet rundt i slike vakre omgivelser. Jeg forsvinner stadig vekk fra gruppen for å ta bilder jeg blir oppmerksom på. Men jeg er ikke alene om det når reisebloggere er på tur.

Inne i de trange bilfrie smugene ligger det koselige restauranter, cafeer og butikker på rekke og rad. 
I en av gatene holder kunstnerne sine utsalg, og noen mer kreative enn andre.


Rovinj er ingen stor by med sine 15 000 innbyggere, men har likevel mye å tilby av fornøyelser, kultur, matopplevelser, historie, og strender med det krystallklare vannet. Det blir hverken bilder fra bymuseet Tragesa Marsala Tita eller fra den vakre Santa Eufemia katedralen fra 1700-tallet fra meg. Men kan virkelig anbefales et besøk.
Derimot et typisk bybilde til skal dere få. Vakkert ikke sant?

Ettersom vi var her på en søndag, var jeg heldig å få med meg bruktmarkedet langs bryggepromenaden. Prisene var noe høye, men jeg fikk faktisk prutet ned til halve prisen på en gammel medisinflaske. Så ikke la dere lure! Ellers vil jeg også få med at prisene generelt i Rovinj er noe dyrere enn andre steder i Kroatia, men samtidig rimeligere enn det vi er vant til i Norge.
Jeg kunne sikkert ha skrevet mye mer om hva man kan gjøre i dette vakre område, men jeg lar bildene fra min gatevandring tale for seg selv. Nedenfor kirken ventet lunsjen på oss....og den var et av "høydepunktet" når det gjelder matopplevelser. Så hit tar jeg dere med i neste innlegg;o) Forts.følger..... (Turen er i samarbeid med ShareIstria.com)

6 kommentarer:

sylvia sa...

Wow for en plass,
Så nydelig, takk for at du delte,
Hvordan er det å ha med rullestol der tro, er ute etter plasser som man kan bruke rullestol for ei som kan gå litt i små porsjoner,
Kos deg masse på tur
Klem fra Sylvia

Maliva`s verden sa...

Hei Sylvia

Bare hyggelig å kunne dele opplevelsene med mine følgere. Jeg tror nok du hadde likt deg her, men byen klatrer oppover et lite fjell så det kan jo være utfordringen. Men brosteinen var ihvertfall jevn og fin. Ellers er det flotte asfalterte gangveier rundt hele havnen. Har akkurat kommet hjem....og snart pakker jeg til ny tur. Men da heldigvis sammen med familien min igjen. Klem fra meg

Sekk og Sandaler sa...

Takk for et godt tips! Har tenkt meg til Kroatia i sommer, så dette kom godt med :)

Gry sa...

Åh, så UTROLIG mange fine steder og bilder du viser May-liss! Blir så inspirert og får lyst til REISE!! :) Du er en ekte livsnyter, og det DIGGER jeg! :))

Takk for koselige hilsener, alltid hyggelig med slike god'ord fra deg, blir jo bare GLAD!
Spennende med stadig nye reiser for deg, og hyggelig at du får med familien din også nå :) Gleder meg til nye reisebrev. Nyt noen fine junidager her hjemme først da :)

Superfin helg til deg og dine :) Klem Gry

H. sa...

Nydelig bilder Mayliss !

Minte meg faktisk veldig om Italia - arkitekturen, farger...osv.

Ikke vært der...ennå...men, kanskje en dag ?

Christina sa...

Helt enig. Jeg forelsket meg i Rovinj for 4 år siden og hvert der hvert år siden