mandag 8. juni 2015

Bli med til Hum i Kroatia som er "verdens minste by"!

Da har vi kommet til enda en "perle" av et sted her på Istria-halvøya. I underkant av en times biltur fra Rovinj befinner vi oss nå nord i landet og har kommet virkelig på landsbygda. Vi bodde i den vakre fjellandsbyen Motovun, så for oss tok det ca. 35 min å kjøre hit.

For meg minner byen om en liten gammel landsby, men iflg. Guiness Book of the World Records har den alle funksjoner til å kalles en by. Derfor blir Hum kalt "Verdens minste by"!

Med kun 24 innbyggere tror jeg nok at alle kjenner hverandre. Men de setter nok også pris på turistene som kommer på besøk. Derfor åpner flere av de sine hjem og tilbyr overnatting til en rimelig penge. Ettersom byen ikke har hotell, er jo det en perfekt løsning da jeg regner med at flere blir sjarmert av denne vakre perlen.  Bare et bilde av dagens klesvask kan være et vakkert syn, synes nå jeg:o)
Innenfor muren er det kun en gate som slynger seg rundt hele byen. Her er det ikke bilvei, så bilen må parkeres rett utenfor byporten.

Rosetre mot en rustikk gammel murvegg, jeg elsker slike motiver.

Selvom byen er liten har den både skole, kirke, rådhus, vertshus, cafe/bar, er par butikker og Brandy-museum.
I enden av gaten åpenbarte det seg en grønn oase hvor en musikant satt og underholdte. "Dån"....er ordet som kom opp nå. Ofte sliter jeg med å finne de rette ordene til dere, fordi jeg synes det er mye lettere å formidle gjennom bilder. Ha-ha-ha.....måtte bare si det som det er!


Inne i museet/butikken er det både utstillinger og salg av lokale varer. Her kan man prøvesmake både drikke og mat. Den lokale drinken/Brandy som Hum er veldig stolt av, er basert på en 2000 års gammel tradisjon. Ettersom vi nå også befinner oss i det populære Trøffel-området, kan man smake på flere produkter tilsatt trøffel.

Det tar ikke mange minuttene, eller skal vi si skrittene å gå gjennom byen. Så da var vi allerede kommet til byporten igjen, og gjennom et hull i veggen der ser dere restauranten vi spiste lunsjen vår på. "Etegildet" fortsetter i neste innlegg! (En stor takk til min samarbeidspartner ShareIstria for jobben de har lagt ned i min "drømmetur").

1 kommentar:

med vennlig hilsen....Elin sa...

Ikke annet å si en dån fra meg heller.....blir jo sjarmert i senk bare av bildene, -idyll❤❤❤