søndag 5. april 2015

Fantastisk påske i Smögen!

Hei alle sammen! Håper dere har hatt en fin påske så langt? Ettersom min kjære skulle jobbe en del i påsken, tok jeg med ei venninne og dro noen dager til Smögen som ligger langs vestkysten i Sverige.

"Smögenbryggan" som ligger på den sørlige delen av Smögens gamle fiskehavn er en av Sveriges mest populære reisemål på sommeren.

Det har jeg full forståelse for; her er det vakkert! Ja, så må jeg jo få med at bildene får tale for seg selv når det gjelder påskeværet vi hadde. SOL, SOL, og atter stekende SOL!
  
Det som kjennetegner Smögen er kontrastene mellom de flotte trevillaene som er bygd opp på en "grunnmur" av bohusgranitt, og de små sjøbodene som står tett i tett.
Når reisefølget mitt er like frankofil som meg, startet vi oppholdet med nydelig rosèvin fra Provence på brygga. Den velkjente "smörgåstårtan" skuffer heller aldri. Her ble vi sittende i mange timer, og mimret bl.a om det gode liv vi hadde sammen i Frankrike. Men jammen skulle vi oppleve akkurat slike stunder her i Smögen også."Smögenbryggan" starter ved fiskehallene der de store fiskeauksjonene holder til. Her ligger det også mange fiskeboder og butikker hvor du kan kjøpe fisk, skalldyr og ferdige matretter. Men det var også mange koselig småbutikker, med bl.a. interiør og klær.

Langs hele bryggepromenaden var det flere cafeer, restauranter og uteservering. I enden av brygga ligger badeplassen Vallevik som har både hoppetårn og sandstrand som passer for småbarn. Men det skal sies at Smögen har flere fine badeplasser. De får vi se nærmere på når vi kommer tilbake i løpet av sommeren.

Fra å være en liten fredelig "stad" med ca.1500 innbyggere, åpnet de fleste butikker og restauranter først nå i påsken. Våre favoritter å sitte og spise på var disse to cafeene som ligger foran oss her. Men tidenes skalldyr-opplevelse skal jeg fortelle mer om i neste innlegg som er fra hotellet vi bodde på. FORTSATT GOD PÅSKE TIL DEG SOM TITTER INNOM!

6 kommentarer:

Elin sa...

Elsker små gamle fiskesamfunn, og spesielt utenfor hovedsesongen......idyll

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt och åka till Smögen, jag har aldrig varit där utom mitt i sommaren. Kan tänka mig att det var mera lagom med folk nu. Den räkmackan skulle jag inte tacka nej till, vilka härliga dagar ni fick.
Ha en fortsatt fin påskhelg
Kramar/AM

coffee in a cup sa...

hit har jeg veldig lyst til å dra! og bildene av maten gjør at jeg får vann i munn her jeg sitter!

Annette sa...

Wow. Det så aldeles fantastisk deilig ut. Sol, gode venner, mimring OG vin. Kjempe kombinasjon. For en flott liten plass 😊

H. sa...

Der er det lenge siden jeg har vært, og da med båt....utrolig koselig sted.

Så dette var et veldig hyggelig gjensyn, flotte bilder og hvilket vær !!! olalaaa

HWIT BLOGG sa...

Ja Smögen är väldigt vackert, jag har aldrig varit där men kul att se dina bilder! Räksmörgåsen ser sååååå mumsig ut!
Alltid lika kul att kika in till dig...
Varm kram,
Titti