lørdag 3. januar 2015

Maliva`s "Moules et frites".

Godt Nytt År! Selvom dere kanskje er litt matlei nå etter julen, velger jeg likevel å dele min oppskrift på "Moules et frites". Blåskjell er noe jeg aldri går lei. En ting er at de gir den beste saften etter at de er dampet i kjele, men for min del er det også viktige ingredienser som gjør de til en "himmelsk" opplevelse. Jeg har smakt blåskjell i mange varianter gjennom årene, men faller stadig tilbake til min egen selvkomponerte oppskrift.

Oppskriften til 2 pers.får du her; 50 gr. meierismør, 4-5 store sjalottløk, 2 fedd hvitløk, 3 dl. hvitvin, 1 kg. blåskjell, 2 dl. crème-fraîche, salt og kvernet pepper. Smelt smøret  i en gryte. Tilsett sjalottløken først og deretter hvitløken. Stekes til gyllen farge før vinen tilsettes. La dette kokes opp før du tilsetter blåskjellene som er børstet grundig under kaldt vann. (Skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem må kastes). La dette dampe under lokk ca 2-3 min, til blåskjellene åpner seg. (Kast skjell som ikke åpner seg). Hell så gryten over i et dørslag, og hell sausen tilbake i gryten igjen. Tilsette crème-fraîche og la dette småkoke 3 min. Da kan blåskjellene legges i gryten igjen, og det er klart for servering.

Jeg varmer opp dype tallerkener før servering, og et viktig tilbehør er hakket kruspersille og pommes frites. Sistnevnte tilsetter jeg halvparten av i sausen når de fleste blåskjellene er spist opp......akkurat slik franskmennene gjør. Bestikket lar jeg ligge, da den enkleste måten å spise blåskjell på er å bruke et skjell som klype. Men til sausen/pommes frites er det så klart greit å bruke spiseskje. "En smak av sommer"! Bon Appetit!

5 kommentarer:

angie sa...

takk for flott oppskrift !!! et Godt Nyttår ønsker angie fra Tyskland

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en fin årskavalkad i förra inlägget, så smal och fin du är på alla bilder. Och musslor är så gott, ditt recept passar perfekt nu efter all jul och helg mat.
Önskar dig allt gott 2015
Varm kram
AnnaMaria

Marit sa...

Denne skal jeg prøve! Får vann i munnen :-) godt nytt år!

H. sa...

Takk for oppskrift !

Spiste nettopp dette i Villefranche da vi var der forrige uke....artig med pommes frites til, noe italienere IKKE server til, her er det panne (brød)

Godt nytt år Mayliss :)

Brocante sa...

Deilig! Godt med slikt etter julematen!