torsdag 14. mars 2013

Fantastisk rundtur bl.a innom vakre Bormes-les-Mimosas.

I dag har vi 4 vært på en kjempe koselig biltur. Familien min er alltid spente på når a`mor skal utforske nye plasser/byer, og denne turen ble også en fulltreffer var vi alle enig om.

Først kjørte vi fra Ste.Maxime forbi Cogolin og videre gjennom La Môle til vi tar av til venstre mot Le Lavandou. På vei dit kjører vi gjennom en vakker åslandsby på kanten av Dom Forest. Vi er kommet til mitt "reisemål", middelalderbyen Bormes-les-Mimosas. Den ligger badet i en duft av oleander og eukalyptus.

Døtrene våre på vei oppover de bratte gatene, hvor så klart et av gatenavnene var Rompi-Cuou (som betyr rumpeknekker). Dette er god trening jenter;o)

Det var så mye vakkert å se, og selvom vi bare er i midten av mars....var det allerede liv i gatene og på restaurantene. Noen butikker var åpne, men de fleste er stengt mellom kl. 13 - 15, det kan variere.

Vi skulle så gjerne satt oss ned på denne koselige restauranten, men det får bli neste gang.

Jeg har enda ikke vist dere bilder fra den fantastiske utsikten som man kan se fra flere utsiktspunkt innimellom gatene. Det får bli i neste innlegg.

Men her får dere ihvertfall et glimt av åslandsbyen. Et mimosatre ser dere også. Bormes...fikk ikke navnet Les Mimosas før 1968, hundre år etter at planten ble innført til Sør-Frankrike fra Mexico. Da vet "vi" det også, smil.....Forts.følger!

12 kommentarer:

♥ Netta ♥ sa...

For en fantastisk by, her oste det av herlig fransk landsbystemning! Vi har vært i flere fjellandsbyer i Provence og den ene er vakrere enn den andre. Heldige deg som bor i så flotte omgivelser, du vet å nyte livet du ;-)

Ha en herlig kveld!

Klem
Netta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilka härliga dagsturer ni gör, spännande och utforska nya städer och byar. Njuter av dina bilder.
Ha en skön helg
Stor kram
AnnaMaria

Anonym sa...

For en utrolig herlig by og for noen herlig bildekvalitet masse flott kultur og opplevelser:)
Skjønner så godt at dere trives i Frankrike:)
Ønsker deg en herlig helg
Klem Merete

Hverdagsliv det gode liv sa...

Jaaaa, her var vi i fjor sommer, så herlig å se bilder herfra :o) Rumpeknekkeren var vel verdt å gå, en fantastisk utsikt :o) Vi bodde i den lille byen Cavalaire sur mer, det er ikke så langt unna. Der skal vi bo i år også :o) Ungene er veldig tydelig på at det er én plass vi skal tilbake til og det er Bormes les Mimosas :o) Ha det godt i herlige Frankrike! Klem fra Nina :o)

liven sa...

Så vakkert!
Ikke rart dere koser dere :)

http://www.pattern-addiction-and-more.blogspot.com sa...

Beautiful pictures. I hope, that when we will be in Grimaud, next Friday, we will have such beautiful weather. Here in Switzerland, we have again snow and minus degrees!
Have a beautiful and sunny weekend there! Hug, Barbara

Nina sa...

Hihi......rumpeknekkeren ;-) .....artig gatenavn :-D
Nydelig landsby!!
Har dere vært i Les Arcs?? Det er en sjarmerende liten Middelalderlandsby. Og i nærheten et det mange trivelige vingårder.
Sjekk bloggen min under kategorien Reisetips i Provence:-)
Vi kommer om ikke lenge til Nice, og ser frem til å møte våren der:-)
Takk for at du deler diverse tips og opplevelser.
Ha ei superfin helg.
Stor og varm klem fra Nina

Bente sa...

Du bor jo i drømmen.

Anonym sa...

Maliva, det er så koselig at du fører meg til mange gjengrodde stier....flott å gjenoppleve steder gjennom deg :-) Jeg elsker Provence!
Klemmer fra Ann Kristin

Maliva`s verden sa...

Barbara; I will send you a mail;o)

Og til alle dere andre, så hyggelig å få så mange tilbakemelding på mine reisebrev. Ja, jeg bor mitt i en drøm...hehe. God helg til dere alle.
Varm klem fra meg

Thelma Louise sa...

så idyllisk.:))

H. sa...

Her var det fint !

Akkurat sånn "stil" på en liten landsby jeg liker å se :)