lørdag 25. august 2012

Provencalske fristelser.

I en sidegate opp fra torget, har det åpnet en spesialbutikk som selger utvalgte fristelser fra Provence.

Så etter og ha bodd her i 2 uker i samme bygård, har det blitt noen besøk ned hit. Godt kjent har vi også blitt med den hyggelige eieren. Over her står det små søte likørflasker på rekke og rad, med forskjellige smak. Anbefales til f.eks å ha oppe på en kule vaniljeis.

Her i Frankrike spises det yoghurt i alle varianter. Ofte bruker de å tilsette noe søtt i den naturelle varianten eller i creme-fraiche. Denne populære marmeladen må bare oppleves fikk jeg beskjed om....så nå gjenstår det å teste den ut.

Ellers kan han by på både gode kjeks og andre spennende søtsaker.

Jeg stopper ofte opp foran slike hyller med forskjellige tapenader/aioli. De to mest solgte er tapenade m/chevre og svarte oliven. Dette smøres på ristede små brødskiver, og passer perfekt som aperitif.

Her selges det også noen av de beste fruktvinene, som er spesielt populære her i Provence-område. Det er en tørr hvitvin tilsatt forskjellige frukter som f.eks. jordbær, melon, fersken, lime, fiken, grapefrukt etc. Dette blir lagret ca.40 dager med en alkohol prosent på 11,5. Serveres kald. Tips som var veldig godt, f.eks. den med jordbærsmak. Hell et par flasker oppi en stor bolle, tilsett isbiter og friske jordbær...perfekt velkomstdrink.

Matoljer er jeg storforbruker av, og jeg lover å komme med matoppskrifter når varmen gir seg. Her har jeg sikret meg div.oljer på sprayflaske. Trøffelolje bruker jeg på pastaen, mens de to andre med bl.a tomat og timian smaker veldig godt på salaten.

Så skal dere nedover hit, er dette en butikk jeg virkelig anbefaler dere et besøk. Flotte gaver å kjøpe med seg hjem, eller smakfulle minner man kan ta frem i mørketiden. TIL SLUTT VIL JEG ØNSKE DERE ALLE EN FIN SENSOMMER HELG!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Så utrolig mye herlige fristelser:)
Må være gøy å gå å handle på sånne steder:)
Skulle hatt litt mer av det hjemme også

Fortsatt herlig kveld

Klem Merete

Mor Inger`s hus sa...

For ett herlig liv!
Og for en herlig blogg :)

Har ikke vært så mye i Frankrike, men med ett bilhavari i mars i år på hjemturen fra Spania, så fikk jeg noen fine dager i Tours. Og det frister veldig å dra tilbake.
Får følge deg framover og bli litt bedre kjent med landet :)

Legger meg til som liker, og legger deg i bloggrullen min.

:) Inger

Spirea sa...

Kjære deg, dette var en nydelig blogg jeg fant her i kveld. Har allerede lagt meg til som følger, for her vil jeg følge med. Så fantastisk det må være å realisere en slik drøm - å flytte til Frankrike. Jeg elsker Frankrike. Har selv bodd i Spania og det ligger nok mitt hjerte nærmest, men Frankrike haler innpå etter å ha vært der mye, samt at jeg har en mor som har bodd der.
Om 6 uker reiser vi til Antibes. Var der også i fjor og det er en helt nydelig by, det vet vel du også alt om. Er det St.maxime du holder til i? Verdt et besøk? ikke vært der enda, men bør kanskje? hvor langt blir det fra antibes...tro...? Har vært mye langs kysten der, men aldri i st. maxime...
Takk for alt du deler her, det var virkelig inspirerende :) god helg til deg :) klem

Maliva`s verden sa...

Hei Spirea....så hyggelig å høre fra deg, og ikke minst at du liker bloggen min og har lagt deg som følger. Antibes er en koselig by, som ikke ligger så langt fra Ste.Maxime. Hvis du kjører motorveien hit tar det nok ca 45 min...ligger like før du kommer til St.Tropez. Ellers kan jeg virkelig anbefale deg å kjøre kystveien hit...noe som tar litt lengere tid, men en vakker opplevelse. Nå skal jeg inn å ta en titt på bloggen din. Vi holder kontakten;o) Klem fra Maliva

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så mycket gott!! Vilka färger och läckra förpackningar på allt, utbudet är ett helt annat än jag någonsin sett här hemma. Så roligt och prova nya sorter.
Kramar
AnnaMaria

Elis lille rede sa...

Ååå, bare bildene og teksten er jo grunn god nok for å ta en tur. Jeg, som bor på kjøkkenet, nesten. Elsker å lage mat, og har det franske kjøkken som min favoritt. Er ikke like spennende å ta en handletur til Rema, liksom.....;) Takk for alle tips du kommer med, og bildene ikke minst. En vakker dag setter jeg nesa nedover jeg også:))

Klem fra Eli:)

Spirea sa...

Innom igjen - så du hadde vært innom bloggen min og lagt igjen et svar - og måtte selvsagt sjekke hva du skrev her og. Takk for svar. Jeg skjønner at jeg antakelig har vært i St.Maxime likevel da, for hvis den ligger før St.Tropez, så må jeg ha vært der. (Har jo vært i St.TRopez). 45 minutter er ikke langt, så det syns jeg vi skal legge inn i reiseruten vår nå i høstferien. Gleder meg sååå! Blir helt gåen av å se på alt det fine du presenterer her. Nå legger jeg bloggen din til i bloggrullen min også, håper det er ok. Min mor kommer også til å elske denne bloggen, frankofil som hun er ;)) hehe...
Herlig at du vil følge meg på min blogg også! Takk for det (men jeg tror du glemte legge deg til som følger...? eh...) Ønsker deg en skjønn søndag. Mange klemmer herfra!

Anonym sa...

Hei May-Liss
Jeg har nå vært i denne spennende butikken og gjort noen innkjøp, både gaver og til eget bruk. Produktene er presentert på flott måte. For alle som kommer til Ste Maxime anbefales det å ta en tur innom denne butikken.GT

H. sa...

Herlig butikk !
Såååå fristende - ikke rart du må innom der ett par ganger i uken :)

God ny uke :)

Mette Irgens sa...

Dit skal i alle fall jeg.....
Hvor ligger den?

Maliva`s verden sa...

Hei Mette....butikken ligger gaten opp ved isbaren midt på torget i gamlebyen. Da kjenner du deg nok igjen med bilde jeg tok på utsiden.

♥ Netta ♥ sa...

Her bugnet det jo bare av herligheter, ble nesten sulten jeg nå - hi, hi :-) I heimen planlegges det i disse dager tur til Provence neste år. Vi er to familier som skal dra og er akkurat nå på leting etter et sted å bo i juli/august. Vi havner vel i Var-regionen som vi pleier tenker jeg ;-)

Sv: bloggtreffet på lørdag var utrolig hyggelig. Butikken på Vinterbro er jo en perfekt lokasjon for slike events og jeg tror alle storkoste seg. Mye flott reklame for butikken dette :-)

Ha en herlig dag i varmen (her var det 6 plussgrader når jeg dro til jobb)!

Klem
Netta

Turid sa...

Herlige fristelser du deler- har akkurat plukket opp tips om timian i olivenolje ......har du kanskje tips om hvordan en tørker timian for å bruke som krydder etterhvert...takk for tips!

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära, goa May-Liss,

Men vilka butiker!!! Jag känner att jag nog ökade sisådär 4-5 kilo i vikt bara av att titta på dessa läckra bilder!

Jag var ju en kort sväng till Frankrike i sommar (Paris och Pyrenéerna ca 1 h söder om Toulouse) och oj så mycket gott det finns i ditt nya hemland!

Du skall ha varmt tack för alla fina hälsningar du lämnar hos mig. Jag har verkligen varit tyst i bloggvärlden i sommar, och faktiskt "vilat" från datorn en hel del. Det har känts lite konstigt, men samtidigt lite skönt.

Det verkar verkligen som om ni njuter av ert nya franska liv, och att ni verkligen gör det bästa och det mesta av er nya tillvaro - härligt!

Jag önskar dig och din familj allt gott och hoppas att ni fortsätter att ha det toppen i la belle France!

STOR kram
Helena

Maliva`s verden sa...

Hei Turid
Skal se om jeg får lagt ut et innlegg om div.oljer osv etterhvert...ang.tørking, er jeg litt usikker på. Da jeg pleier å legge urtene i oljen da de er friske;o)