tirsdag 6. mars 2012

LittXtra; ny nettbutikk med rettferdig handel, miljø og design!Det er med stor glede jeg nå skal presentere en ny nettbutikk for dere. Jeg har tidligere hatt et par innlegg om min venninne Hilde Lundgaard Grimstad som bodde i Filippinene med familien sin i 3 år. Hilde er en fantastisk flott dame, med hjerte for de fattige.
Under oppholdet knyttet hun mange kontakter, og så muligheten for å starte egen virksomhet og samtidig bidra til å skape et bedre liv for mange fattige i slummen i Manila.Som Hilde sier; Er den beste måten å hjelpe mennesker i slummen på, er å gi dem opplæring og arbeid så de kan skaffe inntekt til å kunne forsørge sine egne familier og sende barna sine på skole. Dette gir dem verdighet og håp for en bedre fremtid for seg og sine barn. LittXtra samarbeider med fire ulike kooperativer på Filippinene hvor kvinner (og noen menn) lager flotte vesker, smykker, bokser, rammer osv.av resirkulert materiale. De får betalt stykkpris for produktene de lager, men i tilleg deler kooperativet ut store deler av overskuddet til medlemmene ved årets slutt. De fleste kvinnene jobber utifra sitt eget hjem slik at de samtidig kan ta seg av barna. For mange er dette eneste mulighet for å skaffe seg inntekt.Miljøgevinst blir det også ved at det brukes resirkulert materiale. Potetgullposer, juice-pakninger, telefonkataloger, ukeblader mm. forvandles til de flotteste produkter.

Se f.eks. på strandvesken under her og den lille selskapsvesken som er laget av sølvfargen på baksiden av embalasjen.
Disse veskene er laget av kvinner i et kooperativ i verste slummen i Manila. Her er husene for dårlige til å produsere noe hjemme, så de har et lite lokale de kommer til på dagtid for å jobbe. Ledelsen i kooperativet hjelper de å sette av litt penger hver måned for å spare til å kunne kjøpe den lille jordflekken skuret deres står på, slik at de skal slippe å kunne bli kastet ut av landeier. Veskene som lages av dette kooperativet er veldig pene og av høy kvalitet.
Så må jeg vise dere en råkul stor clutch-veske laget av strekkodene på resirkulert emballasje. Dette er en av bestselgerne! Fargen på kanten ved glidelåsen er forskjellige på veskene. Det kan være gult, orange, rødt, nøytralt med innslag av farge etc."Lundgaard of Norway" produktene er håndlagde av talentfulle designere eller av små familieeide bedrifter på Filippinene med fokus på høy kvalitet og god design. Du finner "Lundgaard of Norway"-merket på designervesker i jeans stoff, smykker i ekte naturstein, skjerf, smykkeskjerf, en stor kolleksjon av smykkeskrin, klokkebokser og andre typer praktiske og fine bokser, pc-puter i kult design, mannekenger og smykkestativer, journaler med omslag i ekte skinn, album, scrap books rammer m.m. Her er det fokus på miljø og rettferdig handel også for designerproduktene. Smykkeleverandøren har internasjonal "Fair trade"-sertifisering.
"LUNDGAARD OF NORWAY" har også lekkert stålbestikk som er hånddekorert med hvite steiner. Her har man også mulighet til å velge forskjellige fargenyanser, det samme gjelder oppbevaringsboksene og veskene. Jeg har enda flere spennende og fargerike produkter å vise dere, derfor kommer det et innlegg til fra LittXtra.no

Imens kan dere besøke nettbutikken og la dere friste. Klikk HER!

Husk; Din handel hos LittXtra er med på skape en litt bedre verden!

6 kommentarer:

Elis lille rede sa...

Oj, her var det mye fint! Nå skal jeg gå inn og kikke i den nettbutikken. Det du beskriver om hjelp til selvhjelp tror jeg er den beste oppskriften! Ha en fin dag.

Klem fra Eli:)

Hege Morris sa...

For en flott idé! Håper det vil gå kjempebra! Dette liker vi!
klem Hege

(eddas) sa...

wow så flott ....skal se inn på nettbutikken...når reiser du??
klemklem

Unknown sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se HOPPAS du kan komma och vara med KRAM

Bluggi buggi blogg sa...

Kjempe flott tiltak. Mye fint de har laget. Skal ta en titt på nettsiden :)
Trude :)

Hege Morris sa...

Snø enda.. huff da.. blir nok litt varmere når dere flytter ja.. her spirer alle frøene alt.. tomater, solsikker, basilikum.. kunne skrevet en lang liste.
Enig i at SMEG kjøleskapet er kult ja..
Ha en fin kveld! klem Hege