søndag 8. januar 2017

En kreativ og gastronomisk reise i Tallinn`s gater!

Tallinn overrasket meg virkelig! Her var det ikke bare snakk om at julemarkedet fanget min oppmerksomhet nei;o) I dette innlegget vil jeg gi deg tips til de mer unike plassene som er verdt et besøk. Glem de store shoppingsenterne som det finnes flere av i sentrum, og ta deg heller en "frisk" gåtur på 15-20 min fra gamlebyen retning mot nord.
Da kommer du til Telliskivi Creative City, der vår første stopp var hos F-Hoone. Her oppdager du fort en inspirerende meny og unik matopplevelse til god pris, og i en kjempe kul industribygning som er over 100 år gammel. Med den avslappende og hyggelige atmosfæren, falt jeg pladask. Det er akkurat slike unike plasser jeg elsker å besøke på mine reiser.
Området i sin helhet er på over 25 000kvm og består av 10 bygninger som rommer over 200 bedrifter og frivillige organisasjoner. Ord som begrensninger finnes ikke, her snakker vi å være kreativ å se muligheter.
Derfor finner du egentlig alt mulig her som f.eks; interiør, design, verksted, atelier, gallerier, cafeer, restauranter, barer, kontorer, brødfabrikk, konsertsal, teater osv. Om det ble litt shopping på meg også? Jepp!
En kreativ oversikt over området på murveggen utenfor, og en talende grafitti. Med andre ord her mangler det ikke på kreativiteten!
Jeg vil også dele noen restaurant-tips med deg her i Tallinn. Det er ikke alltid lekkert interiør og design stemmer med maten som blir servert, men på disse utvalgte spisestedene må jeg si alt stemte. På den nye restauranten Kaks Kokka, er det to sjefskokker som briljerer med sin kokkekunst til gjestenes store begeistring. De legger også vekt på at menyen stadig er i endring.
Vår lunsj bestod av følgene; Tapas-tallerken til forrett - Hovedretten "Lam i portvinsaus" og til dessert;  deres variant av Crème-Brûlèe med gin&tonic-gele og marinerte bær. Smelt!
Tilbake til hjertet av gamlebyen ligger et annet spennende konsept. En mer sjarmerende og koselig cafe/bakeri skal man lete lenge etter. Her står jeg foran disken hos Rukis for kun å ta bilder. Jeg kom nemlig rett fra frokostbuffeen på hotellet og var stapp mett.
Men det var ingen tvil om at utvalget var stort av søte kaker, og deres populære hjembakte brød, i tillegg til drikke. Men vi stoppet ikke her, for videre innover i lokaet dukket det opp noe annet spennede...
Et "dansende" juletreet ønsket oss velkommen inn i restauranten FARM!
Blandt utstoppede dyr og fugler (sjekk linken over her, så ser du bildet av de)fuglebur, lyskroner og rustikke møbler kan man nyte f.eks et glass av dere hjemmelagde øl, mens du sitter og ser maten din blir tilberedt. Eller om du velger å ta med deg drinken bort i "peisstuen", og slappe av der. Ja her finner du virkelig bondelivet i den ellers travle byen.
En kulinarisk aften hos Noa er også å anbefale. Med sin fantastiske beliggenhet og utsikt utover sjøen, er en kort taxi-tur fra gamlebyen verdt turen. Det skulle vise seg at Noa også har lagt stor vekt på arkitektur og interiørdesign. Men jeg fikk samtidig en følelse av å være gjest i et"privathjem", hvor vi satt i egne "båser" og ble vartet opp av hyggelig servitører. Bare synd jeg ikke fikk tatt bilder på utsiden, men det får jeg ha tilgode. Måltidet; Terningskast 6! Og jeg  har full forståelse for at dette har blitt "IT-stedet" i Tallinn.
Ja du begynner kanskje å bli mett av alle matbildene du også, derfor avslutter jeg mitt reisebrev fra Tallinn fra hotellet vi bodde på; Nordic Hotel Forum. Ingen tur til Tallinn uten å teste deres Spa-tilbud sier nå jeg. I toppetg. på hotellet var det rom for akkurat det, og med fantastisk utsikt utover byen. I tillegg lå hotellet sentralt til gamlebyen og med kjøpesenterne rett utenfor, og sist men ikke minst må jeg få med at frokosten hadde et godt utvalg av både mat og drikke. Så nå kjære leser, hva med å ta med venninnene dine på tur hit, eller en romantisk weekend for deg og din kjære....ja eller hvorfor ikke ta med hele familien? Jeg takker min samarbeidspartner VisitEstonia som gjorde denne turen mulig for min del. Men reisen er ikke over for min del enda. Gjennom ødemarken i Esland tar Lux-Expressen oss videre til byen Tartu....forts.følger;o)

2 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Vad många charmiga och trevliga ställen! Vi har länge varit sugna på Tallinn (längesen jag var där) och nu blev vi ännu mer sugna!

H. sa...

Ikke vært i Tallin, men faktisk snakket om det som mål for en venninnetur...så hvem vet, kanskje jeg drar dit i år...?

Fine bilder og bra info !