mandag 26. september 2016

Reisebrev fra Carcassonne!

Bonjour! I mange år har jeg hatt lyst til å besøke vestre del av Middelhavet/Frankrike, nærmere bestemt Languedoc-Roussillon. Årsaken til det er nok fordi min venninne Mirjam og mannen hennes har snakket så varmt om dette område, og i tillegg eid og drevet et Chambres d`hotes (B&B) i kanalbyen Homps. Nå har de derimot kjøpt feriehus i en annen landsby og dit skal jeg også ta dere med til.
Jeg har tidligere vist de "vårt område" av Sør-Frankrike, nå var det endelig deres tur til å vise meg rundt i "deres område". Jeg starter mine reisebrev fra disse fantastiske dagene i festningsbyen Carcassonne, som forøvrig skal være den mest besøkte attraksjonen i Frankrike etter Eiffeltårnet. Lite viste jeg om byen før jeg ble møtt av de kraftige bymurene som minnet meg faktisk om slottet til Askepott.
På innsiden av murene åpenbarte det seg et yrende liv av turister og fastboende. Ja her snakker vi faktisk over 3 millioner turister innom i løpet av året. Så for deg som helst ønsker å unngå køtilstander, var det helt greit å være her i september selvom gradestokken viste 38 varmegrader. Derfor vil jeg tro disse som sitter her, syntes det var godt å trekke seg tilbake i skyggen under vindruene med en avkjølende drink.
Heldige meg som for engangs skyld har guiden/ Mirjam helt for meg selv, fordi hun kjenner meg godt og vet akkurat hva jeg ønsker å få med meg.
På de trange brosteinbelagte gatene lå det småbutikker på rekke og rad, overraskende mye "godis-butikker" spør du meg. Da mener jeg søtsaker.....ikke for å sammenligne salgsbodene på Svinesund i Sverige, men må innrømme at tanken slo meg. Men jeg må også få med at det var noen små koselige interiør/klesbutikker, kunstutsalg og suvenirbutikker.
Espadrillos festet på en veggtavle, var en god idè!
Jeg har tatt uttallige bilder av gamle dører, vinduer og skodder på mine reiser. Her ble det kun et par, det var nok fordi det var så mye annet som fanget min oppmerksomhet;o)
I 1997 ble Carcassonne ført opp på Unesco`s liste over Verdensarven, fordi den med sine komplette doble festningsmurer er et unikt eksempel på festningsarkitektur fra tidsrommet 500-1300 tallet.
Drueplanter til 6 euro, en ny variant av suvernir å kjøpe med seg hjem, ja hvorfor ikke? 
Historiske gulvfliser var godt bevart i flere av butikkene og restaurantene. Me like!
Ettersom vi kun var på dagstur her, kan jeg ikke komme med noen overnattingstips denne gangen. Ikke har byen så mange hotell heller, men skulle jeg valgt meg ut et må det være en natt med min kjære på Hôtel De La Citè. I hjertet av festningen ligger dette 5-stjerners hotellet, bygget i det 1900-århundre i en nygotisk stil. Med sine 47 rom og 13 suiter, utendørsbasseng og skyggefull park, sies det at her kan du oppdage kunsten og gjestfriheten som er sammenkoblet med gourmet-restauranten Barbacane (1-Michelin-stjerne). Kanskje ikke rart at Sir Winston Churchill, prinsesse Grace of Monaco og tidligere president Jacques Chirac m/fler har valgt nettopp dette overnattingsstedet.
Jeg skulle så klart tatt noen bilder fra innsiden av den flotte gotiske katedralen Basilique St.Nazaire, men bildene ble dessverre for mørke.
Skulle sulten melde seg, vil du alltids finne et sted å spise. Alle torgene og de åpne plassene er fylt med restauranter og kaffeer. I tillegg har de ofte utendørs servering hvor du har flott utsikt til middelalderbebyggelsen, boliger blandt tårn, trapper, bindingsverkhus, bueganger, broer, blyglassvinduer og andre flotte bygningsdetaljer. 
Jeg har full forståelse for at Carcassonne har blitt en så populær attraksjon, og som også jeg kan anbefale dere å besøke. Men jeg befinner meg nå i et område som har mye mer spennende å by på, så her er det bare å følge med på reisebrevene fremover. Forts.følger;o)

2 kommentarer:

Mette i urbant&landlig sa...

Fristende bilder og tekst :)

FREEDOMtravel sa...

Carcassonne är fint! Vi var där förra året. Det finns ett spel som heter Carcassonne också som mina brorsöner spelar ;)