søndag 6. mars 2016

Reisebrev fra vakre Como i Italia!

CIAO! De av dere som har fulgt bloggen min noen år, vet at vi liker å ta med bilen vår når vi skal til Sør-Frankrike. Det er fordi vi elsker å oppdage nye plasser på vår vei. Den vakre byen Como og Comosjøen har vi så vidt vært innom tidligere. I fjor sommer derimot bestemte vi oss for å ta en lengere stopp her.
Jeg har delt flere overnattingstips tidligere, men ettersom flere av dere lurer på hvordan vi legger opp ruten nedover kommer den her. Jeg vil med en gang si at denne ruten er "tøffere", ettersom vi kjører på natten og har kun en overnatting på veien til Ste.Maxime. Vi starter fra Fredrikstad ca.kl 15 og har 190 mil foran oss til Comosjøen. Vi kjører via Malmø og "Broen" over til København. Deretter retning Rødby hvor vi tar fergen over til Puttgarden. Da ankommer vi autostradaen i Tyskland ved midnatt, noe vi foretrekker med tanke på mindre trafikk på natten.
Ved 4 tiden pleier vi å stoppe og sove et par timer i bilen. Ja, jeg vet jeg har en flink og utholdende sjåfør ved min side. Så lysner det til og ferden går videre gjennom de Sveitsiske alper og med fantastiske naturopplevelser. Jeg minner stadig på sitat fra vår yngste datter da hun var liten; kjører vi gjennom en Alp nå? Og det gjør vi så klart, men i flotte moderne tunneler. Klokken nærmer seg 08 på morgenen, og vi er både slitne og sultne. Da stopper vi "alltid" i Maienfeld hvor Heidiland ligger og spiser en lang og god frokost på Marchè. En opplevelse i seg selv. Legger ved link HER!
Fra Heidiland har vi "kun" 20 mil igjen til Como. Da passerer vi bl.a en av mine favoritt byer Lugano som jeg har skrevet om før. Ved 13 tiden sjekker vi inn på rom nr. 436 hos Albergo Le Due Corti. Dette er et sjarmerende 4-stjerners hotell,  som ligger like ved den gamle bymuren i Como. Her er bilde fra balkongen vår.
På bilturen nedover hadde vi med våre to døtre, så løsningen på dette rommet passet oss perfekt. De fikk sitt eget soverom med balkong og stort bad. Noe som er greit når man har med jentene på tur;o)
Vi var nok innstilt på å ta en dukkert i bassenget på hotellet før vi gikk ut i gatene for å bli bedre kjent med byen. Men det var mer forfriskende å ta en dusj etter å ha "levd" i bilen snart et døgn.
Fra hotellet tar det ca. 10 min å gå ned til Como-sjøen. På veien dit går vi gjennom smale gater fulle med butikker og restauranter på rekke og rad. Så mens sjåføren måtte få seg et par timers søvn, kunne vi shoppe litt.
Undertegnede selv hadde nok håpet på et glimt av George Clonney i gatene, men det var så mye annet flott å se på så jeg glemte helt at han holdt til i disse traktene;o) Comosjøen ligger midt mellom fjell og bratte åser, og er kjent for at her finner man ro og fred for sjelen. Et typisk gatebilde, som minte oss om at nå trengte vi noe snacks og drikke i varmen. For her var det "hot"i gatene i slutten av juni.
Vi fant oss en plass i skyggen hvor den hyggelige servitøren skjønte fort hva vi trengte.
Byen er full av designbutikker, men de får jeg nok av i St.Tropez.  Det var hyggeligere å gå rundt og titte i de mindre spesialbutikkene.
Der var "sjåføren" nå "bærehjelp" på plass igjen, og vi nyter bylivet videre.
Ettersom jeg har valgt å skrive om våre opplevelser, anbefaler jeg dere selv å skaffe mer info om Como på google.com. Men byen har mange praktfulle og historiske bygninger å vise fram.
Typisk "stunt" når vi går rundt med døtrene våre. Alltid noen som vil stoppe opp å snakke med de eller ta bilde. Men da sier mor STOPP! Etter en lang dag på byen, var det godt å slappe av på hver vår balkong før middagen sto for døren.
Er man i Italia, må man jo bestille pizza, eller Carbonara som døtrene våre valgte. Det skuffet ikke, bare så synd vi ikke noterte oss ned navnet på restauranten. Vi glemte å bestille bord på Ristorante Sociale, så et besøk der får vi ha tilgode. Ellers er Como også kjent for sine utallige gode restauranter, så her vil man uansett bli fornøyd vil jeg tro.
En mett og fornøyd datter, som først er klar for senga og så reisen videre "hjem"til Ste.Maxime.
Men først en deilig hotellfrokost dagen derpå før avreise. Fra Como til Ste.Maxime er det ca 45 mil, hvor man kjører utenom Milano videre langs den italienske rivieraen retning Nice. Neste år satser vi på å komme tilbake til Como-sjøen, men da skal vi besøke en annen perle; Bellagio eller Varenna.  Forts. på fjorårets lange ferie i Ste.Maxime kan dere lese fra mine innlegg i juni og juli-15. Nå pakker jeg kofferten igjen, men forblir i Norge og nye jobboppdrag som visual merchandiser venter. 

6 kommentarer:

Fra det lille røde huset.. sa...

Hei hei! Du verden for en flott tur jeg fikk være med på!
Virkelig fristende å ta turen dit!
Tror ikke jeg har vært inne på bloggen din før, så nå skal jeg lese meg nedover...! :)

Ha en fortsatt hyggelig søndag!
Inger G.

Maliva`s verden sa...

Hei Inger! Så hyggelig å høre fra deg. Velkommen skal du være, håper du vil trives her inne;o)

Malin sa...

Om ni ska besöka Bellagio måste ni passa på att ta färjan över till Varenna, mycket mysigare och mindre turistiskt än Bellagio! Båda är vackra men Varenna är en pärla som man inte får missa!

Maliva`s verden sa...

Hei Malin! Tusen takk for tipset, vi har ikke bestemt reisen enda så da sjekker jeg opp Varenna før vi booker i Bellagio.

Alicia sa...

LINDO PASEO!!!!
SALUDITOS

FREEDOMtravel sa...

Härliga bilder! Måste ut och resa snart igen tror jag :)