søndag 20. mars 2016

KROATIA I VINDEN!

Hei! Da var jeg tilbake igjen etter noen intensive dager med å bygge opp en "ny" Home & Cottage butikk i Porsgrunn. Derfor var det ekstra deilig å komme tilbake til  Fredrikstad hvor krokusen ønsket meg velkommen i stekende sol. Mens jeg satt og leste et ukeblad i solveggen dukket denne overskriften opp; "Kroatia i vinden"! Interessen for Kroatia som feriemål har eksplodert det siste året. Vi snakker om salgsøkning på hele 55 % iflg. turoperatørene ifht.i fjor. Ekstrafly har også måttet settes opp for å møte etterspørselen. Kan det være mine reisebrev fra mai/juni i fjor som åpnet øynene deres mon tro...hihihi.

I dag kommer jeg med et aldri så lite tilbakeblikk på min uke på Istriahalvøya. Som sikkert flere av dere husker ble jeg plukket ut av ShareIstria.com til å være med på en rundreise, og hvor jeg fikk lov til å ha med journalisten/bloggeren Eli bak bloggen Dit pepper`n gror. Under oppholdet ble jeg intervjuet av den største nyhetsavisen på Istria. Jeg må innrømme at det var en pussig opplevelse å sitte på strandrestauranten å spise pizza, og hvor jeg samtidig fikk "servert" dagens avis. Overskriften oversatt; Erfaringen med Istria,er variasjon og kvalitet. Det var akkurat det vi bloggerne fra forskjellige verdenshjørner fikk erfare.

Med fly fra Oslo/Gardermoen ankom vi Pula og overnattet der den første natten. Neste overnatting var på øya Porer som kun er 80 m i diameter og tar ca.1 min å gå rundt.
Hvem skulle tro at jeg skulle overnatte i et "Lighthouse"? Ikke jeg ihvertfall. Bare det å få med seg solnedgangen ansees å være en av de vakreste i Adriaterhavet. Med besøk av delfiner som svømte rundt kan jeg ikke annet enn å si det var helt magisk å være der ute.


Rovinj var byen som jeg forelsket meg helt i. Husfasadenes støvete pasteller og varme jordfarger bader i sol langs veien som fører opp til et dominerende kirketårn.
Mens vi ble guidet rundt i de trange brolagte gatene, fanget mange fotomotiv min interesse. Så ja jeg kom vekk fra gruppen min et par ganger, men så fikk jeg tatt mange fine bilder også da. Mitt reisebrev herfra kan du bl.a lese HER!

Rundreisen vi var med på skulle også vise seg å være en "gourmetreise"av de sjeldne. En av høydaren var nok lunsjen vi hadde på den familiedrevne restauranten La Puntulina. Den ligger ved vannkanten i Rovinj, og er kjent for å servere autentiske lokale sjømatretter og god vin. Jeg som elsker fisk og skalldyr hadde helt klart kommet på rett plass. Typisk bilde av en gjeng med reisebloggere, noen tar bilde, andre legger ut bilder på sosiale medier og skavlings da så klart. Vil du lese mer om dette besøket, finner du det HER!
Et typisk bybilde! Det som er så kjekt når man skal feriere på denne halvøyen, er at det er så korte avstander til flere perler å besøke. Jeg skulle gjerne fartet rundt på denne Vespaen, men minibussen tok oss også trygt fram.

Fra kystbyene dro vi innover i landet og kom til den sjarmerende byen Motovun, som ligger på toppen av et grønnkledd fjell. Her bodde vi på et koselig hotell, og som var et perfekt utgangspunkt for flere spennende utflukter som ventet oss. Deribland "verdens minste by; Hum", som bilde øverst her er tatt fra. Mer om den byen kan du lese HER!

Innlandet på Istria er virkelig verdt et besøk for de som setter pris på gastronomiske opplevelser. Vi hadde opptil flere smakfulle måltider mens vi bodde her, og ekstra spennende var det å få besøke en ekte trøffelfarm. 

Tatura Tartufi har et eksklusiv utsalgslokale, hvor vi fikk smakt det ene og det andre tilsatt trøfler. Ja til og med desserten, og sjokoladen var tilsatt trøfler. Etter dette oppholdet, har nok jeg spist nok av trøfler for noen år. Men les gjerne mer om dette besøket på bloggen til Eli; HER!
På veien tilbake til Fazana var vi også innom vingården Meneghetti.hr. Interiøret her falt jeg pladask for, og vinen også da så klart.

Det var et tett program, så denne solsengen forble tom uten meg på.

Så må jeg ikke glemme tilslutt, piknikken vi hadde på olivenlunden til Balija i sentrum av Fazana. Snakk om "memories moments". Det kan du lese om HER!

Vel, etter litt mimring sitter jeg nå med et lurt smil om munnen. Har "The Blondies" lyst på en ny reise, da sydover langs kysten av Kroatia? Jepp, det har vi, og forts.følger.... Samtidig vil jeg ønske alle dere som tar dere tid til å titte innom bloggen min; EN RIKTIG GOD PÅSKE!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ååååå så mange gode minner og så mye god mat og drikke og så mange fantastiske steder vi var på i Kroatia!! Jeg kan godt forstå at det landet nå øker med hensyn til turisme! Hvilket land og hvilket folk! Reis folkens! Det er verdt hvert eneste minutt og hver eneste krone! :-) Takk for minnene May Liss!

Monique sa...

Croatia is a nice place for the holidays!

FREEDOMtravel sa...

Kroatien är fint! Vi var där 2 mån förra året. I vår ska vi göra två resor till Kroatien igen :)