torsdag 19. desember 2013

Julen er her.....

Hei alle sammen, håper dere har rukket og kost dere midt oppi alle forberedelsene til jul. Jeg har gått med et smil om munnen i hele adventstiden. Det er bare så utrolig godt å være tilbake her i Norge, og ta del av de norske førjuls-tradisjonene. Men noe har forandret seg på et par år føler jeg. Da tenker jeg først og fremst på hvor tidlig ute alle er med å pynte juletre. Her holder jeg fast på vår tradisjon og pynter det på søndag. Men jeg falt for fristelsen da jeg så dette søte oppstammet juletreet. Den har fått plass på kjøkkenet.
I går kveld startet liksom julen for min del. Da var nesten hele familien samlet og så på vår favoritt julefilm The Holiday. Propercorn er en ny variant popcorn her i huset, og døtrene mine og jeg er "hekta". Selges hos bl.a Home & Cottage.
Ved siden av flere julebord, venninne-lunsjer etc, har jeg også fått vært på flere julemarkeder, og den tradisjonen hadde de også i Frankrike.

I dag ble det "harrytur" til Sverige hvor de siste julegavene ble kjøpt inn, samt mye god mat. Pinnekjøttet derimot kjøpte vi i Norge.....og utrolig nok husket jeg muskatnøtten til kålrabistappen. Den fine rasperen er kjøpt i Nice, og brukes ofte til parmesanost. Ellers må jeg innrømme at det blir litt tøft å ta avskjed med sønnen i Oslo i morgen. Han reiser med kjæresten til Malaysia og blir borte i hele 4 uker. Jo da "så sånn går no`dagan", men jeg lover å komme med et blogginnlegg til før julaften. Jeg må jo vise dere litt av juletreet og hvordan jeg pakker inn gavene.....ho-ho-ho!

4 kommentarer:

Bente sa...

Så herlig du skriver May-Liss. Og det er koselig med de norske tradisjonene, du setter nok ennå mer pris på dem da du har vært i utlandet. Jeg må ha norsk jul.
Litt reklame for H&C også, har ikke prøvd det nye popcornet ennå. Og du den julefimen er herlig.

Unknown sa...

Syntes alle er tidligere ute enn meg og da tenker jeg at jeg må sette opp et gir :) Treet vårt er ikke hugget engang ennå. men det er kort å gå da- bare like utenfor her.

Den filmen er helt herlig !

Skjønner det blir vemodig å si farvel for en periode til sønnen din, men han får det sikkert kjempefint !

Ønsker deg en riktig God Jul

Juleklem fra Monica

H. sa...

Ja, ikke sant -førjulstiden her "hjemme" i Norge er den beste :)

Søtt lite tre, og det popcornet hørtes da godt ut !

Kos deg videre, og her senker snart julefreden seg, ferdig med 3 julebord og en lunsj.

Gooood jul

Anonym sa...

Førjuls tiden er helt klart den beste, bare synd så få har tid til å nyte den.....
Ønsker deg og dine en
RIKTIG GOD JUL
Klem Merete