tirsdag 26. november 2013

Maliva`s sukkerkringler

Da begynner så smått julen å smyge seg inn her på kjøkkenet, og baking er i full gang. Men som jeg har nevnt tidligere har jeg noe mer avslappet forhold til å bake de 7-slagene.

Her baker jeg det som blir spist opp, og noen "tørre" julekaker blir det så klart. Men sukkerkringlene mine er et "must". Gøy å få så mange positive tilbakemeldinger fra mine lesere, som forteller at denne oppskriften er stadig i bruk. Så da vil jeg igjen legge ut oppskriften til nye følgere av bloggen.

Varm opp 4 dl.melk til det er fingerlunket, imens skjæres 200 gr. romtemperert smør/melange i små biter og legges i en bakebolle. Hell over 50 gr. gjær for søt deig, som er rørt ut i melken. (Denne gangen brukte jeg tørrgjær) Tilsett 1,25 dl sukker og rør til smøret jevner seg ut. Deretter tilsettes 1 egg, 1/4 ts hornsalt og ca. 14 dl. mel. Eltes med maskin en god stund, men pass på at den ikke blir for fast. Heves under plastikk ca. 45 min, elt deretter deigen lett og la den heve ytterligere 20 min.

Da skal deigen være klar, og nå er det viktig at du ikke bruker noe særlig mel når du ruller ut til lange pølser. Jeg brukte knapt 1 ts. til hele deigen. Viktig at deigen skal være lett. Ettersom disse er til jul, legger jeg de i former denne gangen. Så skal de heves under plastikk ytterligere 10 - 15 min. Sett på stekeovnen på 250gr.

Stekes midt i ovnen ca. 8 - 10 min. Avkjøles under håndkle. Her skal de fleste fryses ned slik de ser ut her. Men før servering skal de dyppes i smeltet meierismør og sukker som jeg fyller i en dyp tallerken. Jeg dobler alltid oppskriften, men da trenger man kun 1 egg, og noe mindre smør og mel. Når jeg tiner de, setter jeg de inn i ovnen 2-3 minutter før jeg dypper de i smør og tar på sukker.

Jeg skulle jo gjerne invitert dere alle på kaffe og en smakbit, men håper dere setter pris på å få oppskriften istede. Med julemusikk i bakgrunnen er jeg nå klar for et hyggelig besøk. Men apropos julemusikk, nå er jeg spent på hva deres favoritter er? Jeg er takknemlig for tips!

13 kommentarer:

Cathrines Kreative Hjørne sa...

God morgen til deg!
Disse så veldig fristende ut, og jeg takker så mye for oppskriften! Det er jo tiden for julekaker nå, og disse kommer jeg definitivt til å lage! Jeg synes det er fint å tenke litt nytt, og heller lage noe som blir spist, enn som bare blir til fuglemat etter jul!

Ønsker deg en fin førjulstid! Snart kommer det Julekalender hos meg, så følg med!

Klem Cathrine :-)

Bente sa...

Hei May-Liss. Denne oppskriften er ny for meg. Dessverre blir det ikke mer baking på meg før jul. Jeg sitter med høyre armen i gips.
I går begynte jeg å spille litt julemusikk. Og synes Michal Bubles, Cold desember night gir meg julestemning. Er meget glad i julen og spiller mye forskjellig.
Du kan se på et blogginnlegg fra 18.11.2012 med en videosnutt, My favorite time of year....julestemning.

Katta sa...

De ser fantastiskt goda ut de bullarna :) Vilken lycklig man du har! Sigur ros spelde i Malmö i Sverige förra veckan så jag var så besviken att de inte kom till S-holm. Jag har med börjat ladda med julmusik och gillar allt från de gamla med Nat King Cole, Frank Sinatra till rockigare med the Darkness Christmastime och Sinead O´Connor med silent night. Stor blandning alltså :) Kram Katta

H. sa...

Namm, disse så gode ut, altså !
Jeg elsker gjærbakst, men er dessverre ikke noe kløpper på baking...:(

Julestemning ja, musikk hjelper. kjøpte på it tunes (til iPhonens min, som jeg har sånn docking stasjon med høytaler, vet du hva jeg mener?)
en som inneholde 100 (engelske/amerikanske) julesanger, som idag ble spilt - mens, jeg tok stor rengjøring i vårt lille hus i borgen her i Italia, og fant frem røde lys, og igår fant jeg jammen meg en enorm rød julstjerne ! Så da har litt julestemning sneket seg inn her også, og ja, du har helt rett, julen feires hjemme i Norge, men nyttårsaften i Orvieto som har hver nyttårshelg, Umbria Jazz, så vi har alt bestilt billetter til en konsert !

Ciao - og godt og høre du koser deg hjemme i Fr. stad, og ser ut som du har kommet deg vel inn i nytt hjem :)

Anonym sa...

Mmmm....disse så bare utrolig gode ut:)
Ja, lurt å bake det som blir spist, det gjør jeg å ellers så blir masse kastet etter Jul!!!!!!
Ønsker deg fortsatt herlig kveld
Klem Merete

Bratte Bakka sa...

hei!
Kjekt du stakk innom!

Klem!

Terhi sa...

Looks good:)
Thanks for your visit!
Greetings, Terhi

Gry sa...

De så snadder ut!! Skulle gjerne kommet på en kaffekopp og smakebit vet du, hi hi.. men takk for at du deler oppskriften! Skjønner at de er populære, for de så virkelig deilige ut :) Søte former du har brukt også.

Veldig koselig julepyntet kjøkken hos deg! Julemusikk ja, me like! :) Min absolutte julefavoritt er Sarah Mclachlan Wintersong, og deretter kommer nok Kurt Nilsen sin julecd, den har ALLE mine favoritter fra opp gjennom årene. Artig å høre hva du liker :)

Jeg har holdt på med litt bakst i går kveld og i kveld jeg også. Det ble havremakroner i går, og lussekatter og brunkaker i kveld. Deler nok oppskriftene om noen dager. Skal på jobbtur et par dager denne uken og til helgen på hotelltur, men håper å få tid til å pynte litt mellom "slaga" ;)

Så hyggelig at dere har kommet tilbake til din hjemby da! Og for en hyggelig by! :) Gamlebyen er jo bare SÅ sjarmerende!!

Ha en fin adventsuke videre min venn, vi hørs! Klem Gry :)

n i n a s hjem sa...

Mmm, de kringele så gode ut :)
Hvor i Fr.rike holder dere til?
Vi bruker å være i Lorgues :D

Unknown sa...

Så fin blogg du har:-) Artig å lese om andre nordmenns liv i utlendighet :-) Og lekker oppskrift - den skal jeg prøve. Ikke så mye julestemning her i India heller..:-)

Anonym sa...

Hi,
Thanks for your lovely comment on my post!
I peeked in to your blog, and I love your bakings, they look deliceous!!
I hope to make them soon, when the translation is correct.
Much greetings from Holland!

Peetje.

Maliva`s verden sa...

Hei alle sammen, takk for hyggelige tilbakemeldinger...og ikke minst noen gode tips til julemusikk. Jeg kommer nok til å skrive hvem som blir mine favoritter i år også. Til deg Nina, har vi bodd 1 1/2 år i Ste.Maxime område.....men er nå tilbake i Norge igjen. God helg til dere alle!
Maliva

Caroline sa...

Hei:)
De kringlene dine så bare knallgode ut!
Takk som deler oppskrift med oss:)
Så gøy å se at du har oppfyllt din drøm om et hus i Frankrike!
Meg og mannen prater mye om bolig i utlandet,men det er et stort skritt å ta,vi har helst sett på Spania,men når jeg ser bildene fra Frankrike,ser jeg at vi kanskje må utvide horisonten litt;)
Det er jo bare en herlig stemmning over bildene fra Frankrike da!!!
Ønsker deg en super helg:)
Klem Caroline