lørdag 7. september 2013

Snart tid for innhøsting av druer igjen....

Ingen tvil om at vi befinner oss i et av Frankrike`s mest populære vindistrikt, med drue-ranker og vingårder hvor enn vi kjører. Men derimot disse druene henger på rekke og rad hjemme hos noen venner av oss.

Denne typen lager man ikke vin av, men kun for og spises...kalles "tables grapes" på engelsk.

Jeg fikk en hel drueklase for meg selv, og de var så søte og gode. Faktisk noe av det beste jeg har smakt av druer. Kanskje også stemningen her jeg sitter er grunnen til det;o)


For stemningen er det ikke noe å si på med andre ord, for nå er vi gjester på en "Ranch" i Provence. Her har de hester, bikkjer og flere katter på en stor og vakker eiendom.

Grillmat smaker alltid godt i varmen, og den oppgaven tok "gutta" seg av. Vil også nevne at temperaturen på kveldene nå er rundt 27 varmegrader, herlig!

Nydelig grillet tunfisk ble det på denne tallerkenen. Oppskriften på den gode potetsalaten må jeg sikre meg neste gang jeg kommer hit. Den er fra Usa....

Det er utrolig hvor fort tiden går her nede. Disse vennene har vi vært på besøk hos annenhver onsdag i et år nå, men jeg har fortsatt tilgode og bli tatt med på en ridetur. Denne kvelden ble litt spesiell for vår del.....mer om det får jeg ta en annen gang. ØNSKER DERE ALLE EN FORTSATT FIN HELG!

7 kommentarer:

Norwegian wood sa...

Føler meg nesten priviligert som kan følge bloggen din! En frankofil bekjent har brukt bloggen din til å drie research før hun ferierte på Cote d'Azur i sommer! Jeg skal tilbringe en hel måned i gamlebyen i Nice og feire at jeg er blitt pensjonist! Takk for delikat og informativ blogg!
Britt

Norwegian wood sa...

Tusen takk for delikat og informativ blogg. Bruker den også til litt research i forbindelse med et månedsopphold i Nice sent i høst!

H. sa...

Deilig med grill mat, tunfisk er blant mine favoritter :)

Hyggelig med venner i utlandet, det utvider ens horisont føler jeg !
Man er så heldig, når nye venner kommer inn i livet i voksen alder.

Jeg trodde forresten dere var på ferie i Norge nå....må ha rotet litt .... tvi tvi...nyyyt siste innspurt av sommeren, men når det
er sagt, må jeg også si, elsker høsten her nede i Italia, er jo som norsk sommer..thiiiii

Tones landliv sa...

Alltid kjekt å lese innleggene dine! Jeg ønsker meg en tur dit igjen, og da kommer jeg til å kontakte deg :) folk som følger hjertet sitt imponerer meg :))))

Bente sa...

Så du er tilbake i Frankrike. Lurte på om dere skulle flytte hjem igjen etter et år. Men dere blir vel kanskje for alltid?
Vi nyter jo de varme dagene i Bolsena. Helen og jeg og våre menn har fantastiske opplevelser.
På den terrassen hvor vi bor nå henger vinduene over spiseplassen. Ha problemer med å få publisert mine blogginnlegg, og enkelte av bildene vil snu seg. Ser rart ut.


Nina sa...

Oh la la.....herlig!!
Snart er det min tur å nyte høstens frukter direkte fra trær og busker på Le Hameau ;-);-)
Fortsatt god helg fra meg til deg.

Bisouses Nina

idémakeriet sa...

ooooo vad jag kan tänka mig hur du njuter där i Frankrike av allt det goda som finns där:)
Bor du nu året runt i Frankrike eller bara på sommaren?
Druvorna hhhmmmmmmm härliga är de där i Frankrike.
Ha en härlig dag.
Kram Gerda