søndag 4. august 2013

Moustiers Sainte Marie; kåret til en av Frankrike`s vakreste landsbyer..

Det var en som gjettet riktig på facebook, lunsjen tok vi her i middelalderbyen Moustiers Sainte Marie. Landsbyen ligger vakkert til plassert mellom innsjøen Sainte Croix, Frankrike`s Gran Canyon; Gorges du Verdon og de vakre lavendelåkerne dere har sett fra Valensole.

Her på balkongen med alle blomsterkassene og med en fantastiske utsikt, satt vi og spiste. På nedsiden av oss rant det en vakker foss.

Byens historie går helt tilbake til bronsetid, og kirken som dere kan skimte høyt oppe mellom fjellene ble bygd om fra et kloster i det 7.ende århundre.

Mange reiser faktisk hit kun for å besøke denne vakre kirken. Men med 262 trappetrinn foran oss, valgte vi å ta denne turen en annen gang.

Kan tro jeg tok mange bilder herfra, og disse franske balkongene går jeg aldri lei som dere skjønner.

Noen balkonger er så gamle at jeg lurer på om jeg hadde følt meg trygg å sitte på de. Men de oser av sjarme og frodighet.

Denne byen må bare oppleves, og jeg skal også ta dere med på en liten runde rundt i noen butikker i neste innlegg.

Jeg har fortsatt tilgode å finne en landsby her i Frankrike som ikke selger Crêpes....

...og har gatemusikanter. Til denne byen tok jeg også med meg familien min forrige uke, og blir garantert ikke den siste gangen jeg kommer hit;o) Da titter jeg snart innom igjen med det siste blogginnlegget fra "Årets jentetur".

7 kommentarer:

Anonym sa...

For en nydelig by dette ser ut til å være:)
Ønsker deg en strålende uke
Klem Merete

mysiga heestrand sa...

Byn Mouisters Sainte Marie är så vacker.
Jag har varit där många gånger men bara uppe i kyrkan en gång. Även att trampa båt upp i Gorges du Verdon är en upplevelse.
Kram Marita i Heestrand

H. sa...

Så fine slike gamle, sjarmerende byer, denne intet untak:)

Enig, slike balkonger er såååå fine, og jeg har tilsvarende på min bolig i Borgen her i Italia (skal sies den ble byttet ut med nye "bærere" og gulv), og fikk riktig så dårlig samvittighet, fordi jeg har ingen blomster på min balkong, pga all reisingen :(

Kos deg videre - her snus snuta hjemover, men kun for 2 uker, så tilbake igjen til varmen, som jeg faktisk akkurat nå - syns er litt mye...heheee

Grethe sa...

Så fortryllende sted. Jeg var så nære i sommer, det var virkelig synd at jeg ikke viste om dette stedet. Vi bodde i Anibes og skulle til Lyon, GPSen veiledet oss nedom Avignon og ikke over fjellet til Mouisters Sainte Marie,
Du så vakkert det var der.
Jeg har vært innom bloggen din en del ganger og synes du har en flott blogg. Takk for råd og tips.

Rummet för välbefinnande sa...

Underbart vackert!!!
Vilken dröm att uppleva detta.
Ha en fin dag.
Mia

Anonym sa...

Noen steder må man bare tilbake til.. Dette er en av de. Jeg var der før " byen" våknet og alt var stille. Som en av de fast boende sa: det er magisk her før turistene kommer. Det var det faktisk...
Flotte bilder og tekst igjen May Liss :)

Klem Cathrine

Maria at inredningsvis sa...

VILKA UNDERBARA BILDER härinne:)Jag ska till Nice i Oktober..rekommenderar du något att se i området runt Franska rivieran?? din blogg är verkligen jättefin.

Kolla in min blogg för skön sovrums inspiration :)

LOVE Maria at inredningsvis.se - en blogg om inredning