søndag 25. august 2013

Lac de St.Croix må bare oppleves!

Hei alle sammen! Da er ferien over for meg også, og første blogginnlegg kommer fra vakre Lac de St.Croix. Innsjøen er den tredje største i Frankrike, "menneske laget" og ble demmet opp i 1975. Den er ca. 11 km lang, 2 - 4 km bred, og ligger 475 meter over havet.

 
Vi leide en tråbåt og dro innover i et magisk landskap. Disse hulene var det flere av, og ble nok bebodd av våre forfedre.

Vi var tidlig ute, derfor ikke så mye køkjøring innover enda. Her var det rene Avatar-verdenen ble vi enig om, hvor vi også ble overvåket av en stor ørn som fløy over oss.

Jeg skjønner godt at dette har blitt et så populært sted å besøke. Man kan både leie elektriske båter og tråbåter som vi gjorde. Men det er også flere overnattingsteder og flotte badestrender som ligger rundt innsjøen.

Her kjører vi retning fossen, hvor flere av oss skulle hoppe ut i å bade i det vakre turkis/grønne vannet.

Xtra hyggelig for meg var at alle våre tre barn fikk oppleve denne turen sammen med oss. Minner for livet dette også.

I motsetning til saltvannet vi er vant til å bade i, flyter man ikke så lett i dette ferskvannet. Men det ser ut som om yngste datteren nyter det allikevel.

For at man skal få tid til å komme seg langt innover, anbefaler jeg å leie båten i minst 2 timer. Det gjorde vi, og dere kan tro det smakte med mor`s baguetter med eggerøre etter et par timer ombord. Så med kun 1 1/2 times biltur fra Ste.Maxime, blir det flere turer hit igjen. Et "must" å oppleve for alle som skal på ferie i Sør-Frankrike spør du oss!

5 kommentarer:

Bente sa...

Ser fantastisk ut. Jeg har jo vært i Ste Maxime, men ikke hørt om denne innsjøen. Anderledes enn vår St Croix ( gatekrysset) her i Fredrikstad

H. sa...

Det er så gøy med fine utflukter, sånn som dere opplevde her :)

Nyyyt resten av sensommeren, det gjør jeg i Italia, og straks på vei til en foto utstilling med min italienske venninne, moro!

Nina sa...

Enig! Absolutt verdt å oppleve:-)
Snart kommer vi også til vakre Provence;-)

Kos deg videre med dine.

Bisous Nina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilka bilder, så fantastiskt ni har haft det. Roligt att alla barnen var med också, det kan vara svårt och pussla ihop. Ha det gott här hemma också.
Kramar
AnnaMaria

Hverdagsliv det gode liv sa...

Dette så jo helt nydelig ut :o) Takk for tipset :o) Klem fra Nina