søndag 5. februar 2012

Peiskos og kontraster.


(Foto; Maison.fr)
Brrrr, - 20 gr. våknet vi opp til her i går, og mye kaldere har det vært nordover. Ja da er det bare å holde seg inne å kose seg foran peisen. Litt kontraster til det solfylte Italia jeg viste i forrige innlegg.Men der viser det seg også at snøen har kommet. Falt pladask for dette vakre og fargerike bilde fra Manarola via Martina Bigotti.Ellers har jeg ukentlig kontakt med Ste.Maxime, og der har de aldri hatt en så mild høst/vinter siden begynnelsen på 1900-tallet. Mimosa er for lengst i full blomst, og med 16 varmegr. i midten av januar, snudde været plutselig. Derfor ble jeg overasket da min venninne Annabelle som bor i Plan de la Tour som ligger noen kilometer utenfor Ste.Maxime, sendte meg dette bildet i helgen. De fastboende ble mest overrasket, da vinterdekk er et fremmedord der nede.

Vil samtidig takke deg Grete T., for dine bilder, reisebrev og hjelp i Ste.Maxime.

Ønsker dere alle en litt varmere dag;o)

14 kommentarer:

Marit sa...

Nydelige bilder - som alltid! Tenk at du skal flytte til Frankrike - gleder meg til å følge bloggen din derfra.
Ønsker deg en fin søndag!
Klem marit

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Såg att hela Europa hade det kallt, det är inte ofta man ser såna bilder med snö på husen där. Fast en väldigt vacker bild.
Kramar
AnnaMaria

Siren sa...

Da har dere fler minusgrader enn oss, 17 kalde her, og vind.
Det bildet du viser av Manarola, så vakkert det var der! Nå fikk jeg lyst til å reise dit til sommeren! ;)
En herlig søndag ønskes deg, klem fra meg, Siren :)

liven sa...

Jammen er det kaldt rundtom,,,,her snør det i skrivende stund!

Ha en fin søndag Maliva :)

Balke gård sa...

God morgen, funnet noe god lakris i France, madame?:))) For en reise å følge deg, utrolig morsomt!! Nyt dagen, stor klem fra Løten i -22:)

Maliva`s verden sa...

Bonjour Balke Gård. Gjett om jeg har....helt greit at de ikke har så mye godis dere nede, så lenge jeg har funnet "min" lakrids. Men ikke så god som Djupur da;o)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

+16 hørtes helt perfekt ut. har vært nede i -17 her. Får bare holde ut og tenke på at våren snart er her.
Flotte bilder. Og nydelige farger. Du bor ikke der om du bare må ha et blått hus:)) Fantastisk å klare å ha samme fargeskala på alle husene.
Ha en herlig søndag.
:)

Landcharm sa...

Det er deilig inne nå. Har hatt utekvoten min på akebrett tidligere i dag, og fyrer nå i to peiser. Nyt søndagen videre!

Kreoline sa...

Det hørtes kaldt ut hos deg, ikke så mye her, kanskje -1 eller 2 akkurat nå. Lykke til med pakking, det begynner vel kanskje å nærme seg nå, så koselig å få kontakt med venninne igjen, for en nydelig eiendom. Tenker du gleder deg til flytting og varmere klima, men Europa snør visst ned også for tiden. En herlig uke ønskes deg, klem fra Mona.

Min Still By Maia sa...

Det er bare det herligste bilde jeg har sett fra Italia!!! Tusen takk for at du viste oss det. Ja, denne helgen har det gått med noen vedkubber ;) Kos det da!!

Skjønner godt at du gleder deg til flyttingen!!!! Gleder meg til å følge deg på bloggen.

Ønsker deg en flott uke!

m a i a k l e m m e r

Sologbolig sa...

Nydelige bilder! Så herlig bilde av Manarola. Eg var der for noen år siden, utrolig fasinerande både den lille byen og de andre småbyene som klamra seg fast i fjellsida. Rart å se Manarola i snø!
Ha ein flott mandag. Klem.

Hege Morris sa...

ja kaldt ble det.. hihi.. Har ikke sett en bil på to dager! Vi er snødd inne! Det varer vel ikke så lenge..Flotte bilder du har! Digger stolen og peisen, så utrolig koselig ut! Håper du er bedre.
klem Hege

Barbros lille verden sa...

Brrr...det er kaldt for tida ja! Heldige du som setter nesen sørover snart!
Nydelige bilder :)
For et nydelig sted i forrige innlegg da, der kunne jeg godt slått meg til ro ser jeg ;) Vi var i Bolsena for et par år siden, i bryllup. Superkoselig sted der to norske gutter har slått seg ned:
http://www.casaremi.com/
Drømme, drømme ;)
Ha en herlig mandag!
Klem fra Barbro

Magdalena sa...

huff så kaldt på østlandet, tenker ikke det gjør godt for en kropp som er sugen på varme...
som dere må glede dere nå... ikke lenge igjen...
så spennende og deilig å tenke på..
klem,magny