torsdag 7. juli 2011

Aix-en-Provence....en by som bare må oppleves!


Kun 1 times biltur unna, befinner vi oss i en utrolig sjarmerende by. Fra gammelt av var denne byen hovedstaden i Provence. I dag har det blitt en studentby med ca. 140 000 innbyggere hvor ca 40 % av de er studenter. Aix-en-Provence er spesielt kjent for sin vakre arkitektur, fontenene, sitt "douceur de vivrè"det gode liv og for lyset. Derfor har byen også tiltrukket seg mange kunstnere, som bl.a Paul Cèzanne som også har et atelie som kan besøkes.


Den gotiske portalen til Cathèdrale St.Saveur fra 1200-tallet, har et dåpskapell fra Merovingertid og romanske bueganger innevendig, og ligger midt i gamlebyen.

Det som jeg synes er xtra sjarmerende med denne byen, er gamlebyen med sine smale gater og sjarmerende plasser og butikker. Her finnes det også flere markeder. Hver gang vi er her, må vi innom en "lounge" som består av mange uterestauranter/cafèer....og kan faktisk minne litt om Paris.......

....og til lunsj ble det nydelig Chevrè-salat denne gangen også;o)
Med andre ord en deilig pause fra shoppingen......for det er jo derfor ungdommen ville bli med hit, og mor selv fikk også shoppet litt.


Neste innlegg skal dere få bli med inn i en typisk provencalsk godisbutikk. Ellers må jeg også nevne at det er mange interiørbutikker her....bl.a til Cotè-Bastide;o)
Ops.....også holdt jeg på å glemme at jeg var på et aldri så lite bloggtreff her i Ste.Maxime i går.....som var utrolig koselig med både bruktmarked og cafèbesøk.
Så dagene går unna...men heldigvis er det enda mange dager igjen av vår lange ferie her nede.
Håper alt står bra til med dere som følger meg også, og at sommerværet har ankommet norden?
A bientôt!

10 kommentarer:

M sa...

Hei Maliva, det ser riktig deilig ut der du er...var du på bloggtreff i Frankrike?
Klem, M

sjeroks sa...

Å det så helt fantastisk ut. Du har virkelig klart å få noen flotte bilder. Kanskje man skulle prøvd å fått seg en ferietur dit;)
Ønsker deg en fantastisk torsdag
klem fra siri

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vädret här är lite varierande, kunde vara bättre. Men ser att du har det så bra, så många roliga ställen det finns och besöka därnere. Roligt med bloggträff också.
Glad sommarkram
AnnaMaria

Magdalena sa...

så nydelige bilder, denne byen må vi besøke, tenker eg...
ellers er det mange småbyer å velge mellom med flotte kirker, koselige restauranter og butikker... sjarm uansett.. nydelig mat..MMmmmmnn... kose deg og nyte livet...
klemklem

Margrethes hus og hage sa...

Så koselig det ser ut. Masse å oppleve og å være med på. Og deilig mat :)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Spennende by. Ja nå er det like før vi setter oss i bilen. Studerer kar nå og lurer på om det blir rundt Nice eller Montpellier, også Pris da. Vi drar på Søndag og igjennom Danmark på mandag.
Kos deg videre.
Klem:)

Magdalena sa...

har jo vært her jeg, tåkehue...

Maliva`s verden sa...

He-he Magdalena....skjønner du har hatt mer enn nok å gjøre ang.bryllup osv...så klart du har vært her, du som stadig er på disse trakter;O) HI-HI

Min Still By Maia sa...

Såååå herlig å se bilder av alle de stedene jeg har så mange gode minner fra... Er alt for lenge siden sist. Sommerferien i år går til et leid hus i Marbella.
Ønsker deg en fortsatt deilig sommer!!!!

MaiaKLEMMER

Mors værelse sa...

Ja, takk for sist...!! Det var et bittelite, men veldig hyggelig og vaaarmt bloggetreff. Gjentar det gjerne..:))