onsdag 16. mars 2011

Vårens bokanbefaling.
Barnepiken

Beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i felles utfordring av grenser. 22 år gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge sin mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.

Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres.

Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.


Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til å riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende trist, morsom og lærerik - en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

.....med andre ord en bok som jeg ikke klarte å legge fra meg og som jeg virkelig kan anbefales.Romanen filmatiseres av Dreamworks og kommer på amerikanske kinoer i august. Åh gjett om jeg skal se filmen....er nemlig også noen artige episoder som jeg bare må se....


ER DET FLERE SOM HAR LEST DEN, ELLER KANSKJE DU KAN ANBEFALE EN GOD BOK?

23 kommentarer:

Lillekatt sa...

Har ikke lest den, men har tenkt til det! Må bare bli ferdig med en annen først....Blir så glad når andre anbefaler bøker, gjør at man kan oppdage godt lesestoff man ellers ikke hadde fått med seg (selv om denne har vært veldig frontet, så den har jeg hørt om allerede....)

Har en bokanbefaling til deg også:

http://lillekatts.blogspot.com/search/label/Boka%20mi

June J. Larsson sa...

Hei!
Den boka får man jo virkelig lyst til å lese! Beskrivelsen du gir av boka er informativ, forlokkende og interessant - UTEN å røpe særlig mye av den faktiske handlinen i boka.
Det spørs om man må skaffe seg den der gitt... :)
Dessuten syns jeg det øverste bildet var så fint: enkelt og genialt på samme tid! Det liker vi!

Takk for flott anbefaling!
Ha en fin bokdag videre! ;)
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Christine C sa...

Kan bare si meg enig i din anbefaling! Dette er en av de beste bøkene jeg leste i fjor, og den fortjener alle leserne den kan få :-))

Jennys fire vegger sa...

Har verken hørt om den eller leste den, men det skal jeg nå! :-) Takk for velskrevet anbefaling.

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Fru Schenk sa...

Hei!
Denne boken har jeg også lest, fantastisk god. Blanding av god humor, alvor og historie. Lettlest og vanskelig å legge fra seg. God anbefaling :o)
Ønkser deg en fin onsdag.
Hilsen Ingebjørg

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Nej, den boken har jag inte läst. Men den må nog skrives upp på listen. :-)

Ha det gott!

EKTE INTERIØR sa...

Ja, holder med Jill over. Må nok lese den nå. Jeg liker bloggen din og hiver meg på som følger! :-)

Martha sa...

Takk for tips:)
Den vil jeg lese!!

Ha en flott onsdag:)

KnertenogKaroline sa...

Denne boken tror jeg at jeg må lese! :) Kjempefin blogg du har! Takk for koselig kommentar på bloggen! Ha en fin dag! Klem fra Lena

Mitt hvite hus sa...

Takk for tipset..denne boken fikk jeg lyst å lese... når jeg får tid...

ha en fin vår dag =)

klemmer

Anette Willemine sa...

Tusen takk for anbefalingen! Den har jeg nemlig ikke fått lest. :)
Må jo finne noe koselig å ha å lese til påsken også.

Håper du har gode dager, min venn. :)
God klem,
Anette Willemine

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Har ikke lest den, men hørt at den er god :)
Jeg er forresten ferdig med Saras nøkkel. Og den gikk rett i hjertet mitt! Jeg tenker stadig vekk på den, og klarer ikke helt å begynne på en ny bok ennå :)

Ha en fin dag!
Klem Anita

liven sa...

Heisann Maliva!
Denne har jeg tenkt å lese....og har hørt at den skal være god!
Nå leser jeg Saras nøkkel....og kan nesten ikke legge boken fra meg!
Har vært på kurs idag med min bijobb (biblioteket) og der ble 90 nye bøker presentert! Så listen er lang over bøker jeg vil lese nå!

ha en fin onsdagskveld :o)

Sologbolig sa...

Takk for tipset. Den hørtes bra ut. Akkurat nå har eg ikkje noe bok å lese i, var heilt tom i hodet og visste ikkje ka eg sku lesa.....så tipset var kjærkomment.
Har nettopp lese ei bok som hette:"Et glass melk takk" Den var BRA! Husker jo ikkje kem som har skrive den...typisk! Ha ein flott dag.

Anonym sa...

Denne har jeg ikke lest, ei heller ikke "Hotellet på hjørnet av bitter og søt". Ville tro at disse har noe felles, selv om jeg har kjøpt den og bare har lest anbefalinger og baksiden. Kan ikke rekke alt. Vil så gjerne, men...
Godt med tips om gode bøker, så det tas i mot med takk.

Klem, Mette

w sa...

Takk for boktips:)


Ha en flott kveld:)

W

♥ Netta ♥ sa...

Et flott boktips. Jeg leser endel bøker for tiden så denne kommer nok til å være en av bøkene som leses på bussen på vei til jobb en deilig vårmorgen :-)

En bok jeg virkelig kan anbefale er boka "Øya" av Victoria Hislop, en helt nydelig bok. Jeg har akkurat lest oppfølgeren som heter "Hjemkomsten", litt treg i starten, men umulig å legge fra seg etterpå :-)

Så flott at du vil være med på min giveaway og så hyggelig at du synes bloggen min er fin, det setter jeg veldig pris på - tusen takk!

Klem
Netta

Fossestua sa...

Har lest den, og jeg klarte nesten ikke å legge den ifra meg før jeg hadde lest den ferdig! En av de beste bøkene jeg noengang har lest!

Helena, The Swenglish Home sa...

Åh ja, visst är den bra! Jag fick den av en kär vän, en amerikansk tjej som bor i Kuala Lumpur och hade den som en av favoritböckerna i den bokklubb hon startat där. Jag fick äntligen tid att läsa den för ett par månader sedan och det var verkligen en bok som var svår att lägga ifrån sig!

Kul med lite boktips hos dig!

Kramar från Helena

My home is my Castle sa...

Det er ikke så lenge siden jeg leste denne boka og synes den var skikkelig god :) Datteren min er midt i den nå og hun likte den og veldig godt :)
Var vanskelig å legge den fra seg ;)
Klem,Kari

Tomines hjem sa...

SÅ gøy å se.. min beste venninne leste denne boken på en helg..den var visst HELT fantastisk.. jeg skal løpe å kjøpe den!!

lykke til på give away hos meg.. håper du vinner siden du likte koppene så godt..

ha en fin finos torsdag.. snart helg!!! jippi!!!

Ruths datter sa...

Jeg har også anbefalt denne på min blogg. herlig men trist også som du sier. Noe henger nok igjen desverre i dag også. Film? okei. Jeg gleder meg veldig.
Klem

Maliva`s verden sa...

Hei...så hyggelig at dere setter pris på en bokanbefaling i ny og ne....Takker også for at dere har lagt igjen anbefalinger;o)