søndag 31. mai 2015

På rundreise med ShareIstria i Istria/Kroatia.


God kveld alle sammen! Dere som har fulgt meg på sosiale medier den siste uken skjønner nok at jeg har vært på en fantastisk reise på Istria-halvøya i Kroatia. Det tar noen dager å fordøye alle opplevelsene, så derfor blir det et kort innlegg i kveld.

Jeg velger å ta utgangspunktet i mitt møte med pressen på Istria. Vi var 3 vinnere av konkurransen som ble intervjuet, Marijke van Staak; Bohemian Birds, Jonathan Howe; Two Monkey Travel og meg. Innledningsvis starter jeg intervjuet med å fortelle om at jeg var på bilferie med min kjære til Istria i 1987. Mye har skjedd siden den gang, og jeg har flere ganger ønsket å reise tilbake. Men det er takket være ShareIstria som gjorde dette mulig. Programmet deres kunne ikke passet meg bedre, så det var lett å plukke ut noen favoritter da jeg ble spurt om det i intervjuet.

1) "Lighthouse" på øya Porer! Hvem har overnattet i et "lighthouse"? Aldri jeg ihvertfall, så her står jeg på Safari Bar Kamenjak og ser utsikten til vårt hjem de første dagene. Øya Porer er ca 80 m i diameter og tar ca 1 min å gå rundt. Solnedgangen på Porer ansees som en av de vakreste i Adriaterhavet, og det kan jeg også skrive under på.
Transporten fram og tilbake til øya gikk strålende de første dagene takket være vår trofaste fisker som stilte opp. Selvom jeg har vokst opp på en øy, har jeg ikke vært på mange båtturer i mitt liv. Derfor er jeg i dag glad for at jeg gjennomførte et seilkurs dagen før vår siste tur med denne båten. Hvorfor tenker du? Jo når programmet er tett og vi skal reise videre til litt mer eksklusive forhold, da kan vi ikke bestemme over været/bølgene. Så dessverre ble siste overfart en skrekkelig opplevelse uten redningsvest på. Med 2 meter høy bølge som totalt slår over meg, og alt på meg ble vått var fokuset å se framover å følge bølgene med kroppen. Det var slik jeg hadde lært på seilkurset dagen før......og var nok redningen for min del at jeg ikke ble sjøsyk. 


Men den skrekkelige båtturen er allerede glemt. Nå ser jeg tilbake med et smil om munnen og mimrer over samtalene vi hadde ute i mørket under stjerneklar himmel og kastelyset fra tårnet mot oss.

Og til det å våkne opp med denne utsikten og se noen delfiner leke seg i vannet. Men de var det ikke lett å få tatt bilde av dessverre. Neste gang håper jeg at jeg kan ta med meg min kjære, for hit vil jeg tilbake. Da med "egen" redningsvest!!! Skulle dette friste dere også, legger jeg ved link HER!

Dette er vårt "Dream team" .......og jeg skal ta dere med på både gourmet-opplevelser, til verdens minste by, piknik på en olivenfarm, sjarmerende by m/marked og avslutter det hele med Glamping. Forts.følger.

7 kommentarer:

Mor Inger`s hus sa...

Virker til å ha vært en helt fantastisk tur.
Jeg har syklet en del i Kroatia,også Istria halvøya,men har ikke vært på din pitte lille øy.

Maliva`s verden sa...

Det må være fantastisk å være på sykkeltur i disse vakre omgivelsene Inger. Dessverre var det ikke tid til det denne gangen. Men håper å komme tilbake.

FREEDOMtravel sa...

Härligt! Jag ser fram emot att läsa mer! Vi var på Istrien för några år sedan med husbil och två tonåringar. Vi kommer nog tillbaka i år, kanske i september/oktober.

H. sa...

Så morsomt Mayliss !

Hva du "dumper" borti...he he he

Maliva`s verden sa...

Bonjour FreedomTravel....gøy å følge med dere også. Sept/okt høres perfekt ut, da får dere med dere både den hvite trøffelsessongen og oliven innhøstingen. God tur videre på deres eventyrlige reise i Europa.

Maliva`s verden sa...

Ja det sier de her hjemme også Helen, men så vet de at det ligger hard jobbing bak også da. Nyt dagen min venn;o)

Katta sa...

Underbart! Kroatien och kusten söderut är fantastisk! Vilken rolig och härlig resa du haft förmånen att åka på, kram Katta