mandag 11. mai 2015

Første reisebrev fra Malaga;BODEGA EL PIMPI!

HOLA! Etter noen fantastiske dager i Malaga, starter jeg mitt første reisebrev fra El Pimpi. Det er som regel lagt opp til et tett program når man reiser på pressetur, men denne gangen fikk min blogger kollega Eli og jeg en dag ekstra hvor vi kunne bli kjent med Malaga på egenhånd. Den tiden utnyttet vi maksimalt, og da var et besøk hos El Pimpi det som stod høyest på min ønskeliste. Med hvert vår bykart ruslet vi i stekende sol oppover de trange gatene i gamlebyen. Plutselig stod vi ved det gamle byhuset, hvor porten førte oss inn til et vakkert syn. Der stod et blomstrende kors og ønsket oss velkommen!

El Pimpi er en av de mest populære "bodega" (som betyr vinstue i en kjeller omgitt av tønner som bord og sitteplasser/spansk vinlager) i Malaga, og har drevet i over 40 år. Dette har blitt et svært populært møtested for mange i Malaga, både unge og eldre. Ryktene spredde seg fort ut til verden om at hit må de dra innom når de besøker Malaga. Dette er alle internasjonale guide-bøker enig om inkl. Louis Vuitton`guide.


Da jeg går innover i lokalene skjønner jeg fort hvorfor akkurat denne "bodega`en" har blitt så populær. Med mørke tremøbler, hengeplanter og hundreårige plakater på veggene er det med på å skape en unik og sjarmerende atmosfære. Langsetter veggen i baren, henger det bilder av kjendiser som har vært på besøk. Deriblandt Toni Blair og Antonio Banderas. Vi så også deres signatur på vintønnene. Videre innover i lokalene åpner det seg en grønn oase over den første spiseplassen. Det var her skinkemesteren stod og jobbet.

Det var også her inne ved fontenen vi satte oss ned for å drikke forfriskninger vi fikk i "gave". Dere som kjenner meg vet at jeg lar meg inspirere av interiør, men jeg må ikke glemme at dette er en restaurant/bar. De er også kjent for sine Malagaviner og smakfulle tapasretter. Under vårt opphold har vi lært at søte viner smaker mye bedre til f.eks Tapas enn som dessertvin. Her hos El Pimpi vil jeg anbefale å drikke "Moscatel Iberia" til f.eks "Tostas"og "Molletitos" (mini sandwich), ost og skinke, "Bacalao y Samorejo" (fisk og tradisjonell kremet tomatsaus) og siste men ikke minst "Queso de Cabra" (geitost).

Videre innover i lokalene ser man vintønner langs veggene og spisebord. Her drikker du vin fra provinsen og spiser tapas i historisk miljø, dvs. på 1700-tallet var huset et nonnekloster. Byhuset rommer flere rom hvor man kan sitte å spise.
I 2.etg. arrangeres det levende Flamencoforestillinger hver torsdag, samt flere andre arrangementer. Jeg lot meg fascinere av utsikten fra en av balkongene ned til uteserveringen.
(Photo; Ditpepperngror.com) Her får dere et glimt av vår "guide/hovmester" som er ivrig og engasjert med sin omvisning. Mens jeg for min del hadde mer enn nok med å passe meg så jeg ikke snublet i min lange nyinnkjøpte sommerkjole;o)


Hadde vi ikke hatt en middag som ventet på oss på en annen restaurant, hadde vi nok valgt å sette oss ned her ute på terrassen. Her har man utsikt til borgen Alcazaba og ruinene etter det romerske teateret. Jeg vil også nevne at Picasso-museumet ligger i nabobygningen.

Med hver vår prikkete røde goodiebag takket vi for oss, og lovte å komme tilbake for å smake på deres spesialiteter. Men det får vi ha tilgode. Det grunnet at matopplevelsene stod i kø på våre neste besøk. Stikkord; vingård i provinsen, tapasbarer, street-food, matmarkedet/festival og til den mer eksklusive restauranten. Så her er det bare å henge på! Presseturen er i samarbeid med Spanias Turistkontor i Oslo, link finner du HER , Malagaturismo.com , og Visitacostadelsol.com (Jeg har ingen føringer ifht.teksten).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sí, ahora estás en mis latitudes,
så moro!
Saludos de Ann Kristin

Maliva`s verden sa...

Hola Ann Kristin!
Morro å bli litt bedre kjent med Spania også. Malaga var en by som passet perfekt for min del....og dit vil jeg tilbake. Saludos