torsdag 14. mai 2015

Lunsjbesøk på vingården Bodega La Capuchina!

Etter 1 times biltur gjennom et vakkert landskap med vingårder og olivenlunder, har vi kommet nord i provinsen Malaga. Her ble vi ønsket velkommen av eieren Susana Garcia Segura.

Eiendommen var et vakkert syn i seg selv. Røttene til Villa Capuchina går helt tilbake til den romerske perioden, og noen skatter er fortsatt bevart fra den tiden.

Familien til Susana har eid eiendommen siden begynnelsen på -80 tallet. Villaen er så stor at den rommer flere leiligheter for hele hennes familie. Familiens mål for vingården er å gjennomføre de fleste moderne dyrkingsteknikker, samt med stor respekt for miljøet. Det uten å miste verdiene av landbruks-tradisjonen. Med et areal på 20 hektar, har den både hvite og røde varianter for produksjon av viner med Apellation Of Origin Málaga og Sierras de Málaga.

Da har dere blitt litt bedre kjent med historien bak denne vingården. Inne ventet lunsjen på oss, så her sitter vi samlet blant familiens jakt-trofeer på rekke og rad.
Jeg bare nyter hvert øyeblikk, og følger spent med servitøren som kommer inn med den ene retten etter den andre. Dette var min "starter", og smakte fortreffelig.

Etterfulgt av innbakt fisk og chips. Retten til høyre får jeg kalle potetkake. Sammensetningen av appelsin, poteter, tunfisk, urter, tomat og egg var helt fantastisk.

Jeg er ikke er så begeistret for søte viner. De forbinder jeg ofte med å drikke til desserten. Men nå har min smak endret seg der. Fordi søte viner passer perfekt til tapas, og det er deres tradisjon her i Malaga. 
Hovedretten smeltet bokstavelig talt i munnen. Det var geitekilling som var så mørt, dandert på en saus av olje med timian og rosmarin. På toppen av det hele med friterte potetstrimler. Yum!
Til hovedretten ble deres rødvin servert. Perfekt! 

Så kom desserten inn, og ja hva husker jeg av denne mon tro? Her var det nemlig mange nye smaker for min del, og jeg falt nok for den brune mandelkaken til venstre. Kreativt pyntet var det også.

Etter måltiden takket vi servitøren for oppvartingen som vi seint vil glemme.
Så hadde vi en omvisning med Susana hvor hun fortalt om vinproduksjonen og at de produserer 25 000 liter vin. Historien bak de forskjellige eikfatene var også interessant. De blir kjøpt fra forskjellige steder i verden, bl.a fra Usa og Frankrike, og må byttes ut hvert 4 år. Noe som er kostbart da de koster opptil flere tusen kroner pr.stk.

Temperaturen ute var 29 varmegrader, så jeg kunne gjerne tatt en "siesta" på denne terrassen. Men vi skulle tilbake til hotellet å møte resten av reisefølge som kom med fly fra Paris og London. De skulle vi spise middag med seinere på kvelden....så er man på gourmet-reise, så er man det.

En stor takk til Susana (foran til venstre) for din gjestfrihet. Dette besøket vil jeg skrive ned i min "minnebok". Kan dette friste mine lesere, er det bare å sende en mail til de. Link finner dere her;  bodegalacapuchina.es

Presseturen er i samarbeid med Spanias Turistkontor, Malagaturismo.com og Visitacostadelsol.com


3 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin resa, så kul och åka iväg ett gäng tjejer och äta och dricka gott. Och så allt som ni får se och uppleva, wow!
ha det gott
Kramar/AM

H. sa...

Herlig, herlig !!

Bare å nyte dette her, Martha i farta...hihihihi

FREEDOMtravel sa...

Waow vad gott det ser ut!!! Vi var inte så imponerade av maten på spanska restauranger, men det var nog för att vi mest hamnade på ganska enkla ställen. Tyckte att de billiga 3-rätters menyerna som de ofta serverar var ganska trista. Men maten du visar ser fantastisk ut!