søndag 12. mars 2017

Utleie og reisetips i Cannes!

Bonjour! I dag skulle jeg gjerne ha våknet opp her i Cannes kjenner jeg, ihvertfall når jeg titter ut gjennom vinduet og ser en himmel langt fra blå. Vel, ikke ser jeg himmelen heller, for her er det grått så langt øyet kan se.
Derfor tar jeg istede et dypdykk i bildearkivet mitt og drømmer meg bort til noen late dager på den franske rivieraen, nærmere bestemt Cannes. Cannes er en av verdens mest glamorøse byer, preget av sin luksuriøse setting og vakre omgivelser. Den er nok mest kjent for sin strandpromenade La Croisette, hvor det under den årlige internasjonale Filmfestivalen (17-28 mai), er stedet hvor alt foregår. 

Før jeg legger ut oppdaterte bilder fra eier av den lekre leiligheten vi leide, vet jeg at flere av dere også setter pris på en aldri så liten oppdatering med tips til hva man kan gjøre i Cannes.

På den populære bystranda er det mye å velge mellom når det gjelder steder å sole seg. Men vært obs på at det kan bli dyrt å leie solseng for en hel uke eller to på slike strandbarer. 
Varier det heller med å legge deg på denne stranden som er gratis. Så kan du heller trekke deg tilbake i en av disse "blå stolene", hvor du kommer opp i høyden og får mer oversikt over by/strandlivet.
RESTAURANT-TIPS; Da starter jeg i gamlebyen hvor Poivre et Sel og Gavroche ligger. Det er to sjarmerende restauranter som serverer smakfull mat til overkommelige priser. Il Theatro i 5 Rue Gabres er kåret til den beste italienske restauranten og byen`s beste sushi får du hos Sushi Ki. Frister det med den populære fiskesuppen Soup de Poisson, anbefaler jeg å smake den hos Chez Freddy. Det beste stedet å spise pizza og blåskjell er hos La Piazza synes nå vi da;o)
SHOPPING OG MARKEDER; Selvom byen har utallige spennende designbutikker til butikker med noe mer normale priser, er det bruktmarkeder som oftest fanger min interesse. For å gjøre de virkelige kuppene starter jeg ofte veldig tidlig som her kl.08 om morgenen.
Dette bildet er fra lørdagsmarkedet i Allèes de la libertè Charles de Gaulle, som er åpent fra kl 08-18. På torsdager er det marked i La Bocca som ligger vest for Cannes, og er åpent mellom 08-12. Hver mandag er det bruktmarked inne i "mathallen" Place du Marchè Forville, som ellers i uken er forvandlet til en stor mathall. Jeg legger ved link til flere shoppingtips HER!
De fleste byer i Frankrike har "gamlebyer" og her i Cannes er intet unntak. Le Suguet heter dette området og ligger bratt oppover fra buss-stasjonen. Her klatrer de trange gatene seg oppover mot tårnet La Castre. Det var her oppe bildet av meg ble tatt med den flotte utsikten utover Cannes. Du kan lese mer Cannes HER!
Etter "byvandringen" kan dere tro det er godt å komme "hjem" til leiligheten som ligger i et rolig villa/residens-område ca. 15-20 min kjapp gåtur fra bykjernen. Først et avkjølende bad i bassenget for så å gå inn med "dagens fangst". Det være seg ferske matvarer fra markedet, designsolbriller eller rett og slett noen gamle bøker og sifonflaske fra bruktmarkedet.
Det er her i Parc Eugenie leiligheten på 64 kvm og med sine to terrasser på tilsammen 25 kvm ligger i øverste etasje. Det moderne leilighetsbygget ligger i en vakker park som har vært tilknyttet et gammelt kloster i bydelen Cannes Oxford. Den ligger syd/vestvendt og har sol til seint på kvelden.
Leiligheten inneholder følgende; Entre m/skyvedørsgarderobe, lys stue/spisestue med romslig velustyrt kjøkken. Fra stuen går du ut gjennom store skyvedørsvinduer til en solrik terrasse med glimt av Middelhavet. Det er 2 soverom (4 sengeplasser) m/skyvedørsgarderober og 2 lekre bad, begge med dusj og wc og myke deilige badekåper. Begge soverommene har utgang til den andre terrassen. På det ene soverommet er det flatskjerm. Mens begge rommene har aircondition. Internett.
Her ute finner man eksklusive og behagelige utemøbler, solskjerming og en elektrisk Webergrill. Generellt har eierne lagt vekt på topp kvalitet og designmøbler, inkl.et velutstyrt kjøkken hvor du finner bl.a vinskap, oppvaskmaskin, vaskemaskin og Nespresso-maskin. Privat-parkering til bilen i u.etg. med heis rett opp til leiligheten.  Altså lagt alt til rette for en perfekt og avslappende ferie for nettopp deg!
Et smakfult måltid med baguette kjøpt hos det lokale bakeriet ute på terrassen. For å gjenta meg selv; C`est la vie!  Jeg vil tilbake og da med noen venninner, eller et vennepar. Skulle det friste deg også, er du hjertelig velkommen! Denne leiligheten leies ut gjennom hele året. For mer info send mail til maylissmaliva@yahoo.no 

1 kommentar:

Monica sa...

Halloj !!!
Vackert där ja,skulle inte ha nåt emot att åka dit, även om våren är på G här nu snart ;) Jättefin lägenhet,där kan man ju bo om vägarna går till Cannes ;)
Kram,Hoppas du får en fin dag <3
Monica i Rom