søndag 5. juni 2016

Vinsmaking på øya Hvar!

Som jeg nevnte i forrige innlegg er det mye mer å gjøre på øya Hvar enn bare å spise de lekreste retter og shopping. Derfor vil jeg i dette innlegget ta dere med på en spennende utflukt med selveste Secret Hvar! Her snakker vi biltur med firehjulstrekker gjennom de vakreste områdene på øya. Faktisk kjørte vi gjennom landskap som selv de lokale ikke viste eksisterte. Den første landsbyen Malo Grablje vi passerte var fra 1600-tallet, øde og forlatt. De flyttet derfra grunnet jobb ved sjøen for mange mange år siden. Så kjørte videre oppover åsen, hvor vi kom til den pittoreske landsbyen Velo Grablje som er avbildet over her.

Denne landsbyen var i sin tid kjent for produksjon av god vin, olivenolje og honning. I tillegg var de en av de største leverandørene av lavendelolje i Europa. Men mye har skjedd siden den gang, nå er denne landsbyen også så og si forlatt med sine kun 10 innbyggere.
Men en "taverna" hadde de langs veien, og der ble vi invitert med inn og fikk smake en nydelig "Grappa". Den drinken har jeg alltid takket nei til tidligere på mine reiser, men det var først i fjor da vi besøkte en "Grappa-fabrikk/produsent i Istria at jeg fant ut at den var faktisk veldig god. (Kun den med kirsebær da).
Jeg må jo si at jeg blir imponert over at eieren klarer å drive et spisested på et så forlatt sted. Men han fortalte at dette hadde han bygd opp for hans neste generasjon, dvs.datteren hans og evnt.mann. Restauranten og utsalget av suvernier er rettet kun mot turistene, og de kom stadig forbi fortalte han. Enten som oss, eller syklister på offroad, og turistbusser som stopper på toppen av åsen og spaserer nedover.
Da var vi snart kommet på toppen av Vidikovac, og på veien dit måtte vi bare stoppe opp å ta noen bilder. Wow, sa vi i kor.....noe så vakkert. Det er ikke lett å gjenspeile det vi så i et bilde, dette må bare oppleves!
Over fjellet så trygt ned på "bakkeplan" igjen, hvor vi passerte vinranker, oliventrær, rosmarinåkere og blomstrende valmue-enger.
Neste stoppested; Den populære vinkjelleren Vina Caric i Vrbanj. Det skal sies å være en av de mest berømte vinene i hele Kroatia. En av kundene deres er Nederland`s mest berømte restaurant. Navnet noterte jeg meg dessverre ikke.
Ja hva skal man velge her mon tro?
Er vi på vinsmaking, så er vi på vinsmaking. Her var det bare å sette seg ned å nyte lokale oster, med forskjellige marmelader, spekeskinke og en "kvast"rosmarin;o)
Litt mat må til når man skal smake på så mange forskjellige viner. Her er "#thetravelingblondies in action". Rødvinen var nok deres stolthet, men den ble for tungt og mørk for vår del. Men derimot Rosè Marino smeltet helt med sin fruktighet. Så to flasker herfra ble med hjem i kofferten, inkl.en dessertvin/Prosek fra den andre vinkjelleren vi besøkte i "Lille Venezia"/Vrbaska.
Etter en innholdsrik utflukt med guiden Sinisa, var vi klare for nye "aktiviteter".
Kan dere gjette hvilken aktivitet?

Vel kanskje ikke akkurat den mest krevende aktiviteten, men den mest avslappende. Spa-behandling på Adriana Hvar Spa Hotel, som også var helt fantastisk! Selfie-dronninga Eli bak bloggen DitPeppernGror lurer meg stadig med på bilder ser jeg...hi-hi! Fra aktiviteter til vårt overnattingssted her i byen Hvar kan dere lese mer om i neste innlegg. Forts.følger. (Turen er i samarbeid med Kroatiska Turistrådet #thetravelingblondies)

1 kommentar:

FREEDOMtravel sa...

Det ser väldigt trevligt och gott ut! Och nästa aktivitet är nog inte så dum den heller! ;)