tirsdag 21. juli 2015

På bruktmarked i Provence/Brocante du Jas des Roberts Grimaud.

Som jeg lovte i forrige innlegg skulle jeg ta dere med tilbake til bruktmarkedet jeg stadig har vært innom gjennom årene. Det holdes hver søndag formiddag på en nedlagt olivenfarm like ved Grimaud. Her gjelder det å være tidlig ute, både med tanke på å få med seg go`bitene og ikke minst varmen.

Klokken 08 starter jeg det hele med en sterk espresso på restauranten Le Jas de Roberts som ligger inne på området hvor markedet er. En utrolig sjarmerende plass hvor jeg gjerne kunne sitte i flere timer å se på det yrende livet av forskjellige mennesker på skattejakt.

Men som sagt, her gjelder det å være rask med å finne det man er ute etter. Denne dagen var det kun en ting som stod i mitt hode.....om jeg fant det, ja det gjenstår å se;o)
Hvor mange salgsboder det er her har jeg ikke tall på, men jeg lover det er mange. Her kommer de fra hele Provence og de større byene i nærheten og selger gamle skatter, kunst og antikviteter.

Som jeg nevnte innledningsvis er dette område tidligere en olivenfarm...så her anbefaler jeg å la sandalene ligge i bilen og på med joggesko.
 
Da var jeg kommet frem til en av mine favoritt boder. Disse to kommer fra Cannes, og selger masse spennende ting som jeg vet også mange av mine følgere ville ha elsket. Ja hva ventet på meg her mon tro? Akkurat det jeg var ute etter...to solspeil som jeg fikk til en meget god pris. Husk det er lov til å prute!
Så til deg som liker å gå på slike markeder, er dette markedet et "must" å oppleve en søndags formiddag hvis du er i dette området. Det er åpent hele året....og veldig lett å finne frem til. Ellers må jeg si at selvom det var varmt når jeg gikk rundt her, savner jeg varmen når jeg kom hjem til kalde Norge. Men sommeren er heldigvis ikke over.....så nå håper jeg på mange uker med sol og varme her også. Fortsatt God Sommer til deg som titter innom;o)

2 kommentarer:

Huset i Lunden sa...

Så fantastisk å oppleve et ekte fransk antikvitetsmarked! 😊 Vi skal til Fayence i august, men det ser ut som det er et stykke unna dette markedet. Forhåpentligvis vil vi finne marked i nærheten av der vi bor, om enn ikke like rikholdig som dette ;-) Må være herlig å bo i dette området, veldig flott at du deler tips og opplevelser på bloggen! Ha en fin kveld :-) mvh Mona

Lonni´s Verden sa...

Så skønt med et ægte fransk marked. Ville ønske at det var mig. Og sikke dejlige spejle du fik dig der. Det stedet må komme på ønskelisten over steder der skal besøges.
Dejligt indlæg.
God aften til dig.
Klem Lonni