søndag 9. september 2012

Maliva`s Timiankylling.

Her skal dere få en enkel oppskrift på en smakfull rett jeg har komponert selv. Jeg er storforbruker av forskjellige friske urter, og denne gangen er det timian som gjør susen;o)

Til 4 personer regner jeg ca.en og en halv kyllingfile pr.pers. Disse skjæres opp i passe biter og stekes i pannen. Imens skjærer jeg opp 2-3 rødløk, 6-7 stk. sjampinjonger og 2 fedd hvitløk. På slutten av steketiden til kyllingbitene, heller jeg på ca.1,5 dl.vann som får et oppkok. Hell dette over i en bolle, mens det andre stekes. Dvs. først sjamp.i smør, så løk og tilslutt tilsettes hvitløken (pass på at den ikke blir for godt stekt).

Hell så tilbake kyllingbitene m/kraft oppi stekepannen med grønnsakene, tilsett masse timian (så klart etter smak), 4dl. matfløte, salt & pepper. Småkokes i noen minutter. Serveres med ris og enkel salat. En av favorittene til ungdommen her i huset! På kjøpet får dere også oppskrift på god pesto;o)

7 kommentarer:

Hildes Scrappeunivers sa...

Mmmmm så helt nydelig ut!

Ha en fin fin kveld!

Klem fra Hilde

Anonym sa...

Namnamnam... dette både så og hørtes godt ut:)
Fortsatt herlig kveld

Klem Merete

Mor Inger`s hus sa...

Herlig oppskrift. Må nok prøve den.

Søndagskveldklem

Anonym sa...

Det ser nydelig ut! Dette tror jeg at jeg skal lage til døttrene mine. Virkelig inspirerende blogg du har. Kos dere videre i idyliske Frankrike ;) -Ida

Nina sa...

Du og du....
Dette både så og hørtes deilig ut.
Timian bruker jeg mye av, både tørket og frisk.
En virkelig allsidig krydderurt.
Ha en fin dag videre.
Klem fra Nina

♥ Netta ♥ sa...

Så deilig denne retten så ut, den kunne jeg tenke meg å prøve. Blir jo ikke mindre sulten av bildene hos deg for en som ELSKER kveldsmat ;-) Takk for at du deler.

Her har høstforkjølelsen gjort sitt inntog så dagene tilbringes under dyna. Men, om fem dager skal jeg prøve å knekke KK-mila så da håper jeg formen er bedre :-O

Ha en fin mandag!

Klem
Netta

Mette Irgens sa...

Høres nydelig ut, gleder meg til å prøve denne retten! :)

Klem, Mette