søndag 14. august 2011

Wow..for et vakkert bryllup i en vakker by som Ålesund.


Da er vi vel hjemme igjen etter noen fantastiske vakre dager i solskinn over Ålesund by. Bryllupet bar preg av vintage/retro stilen, og her står "bobla" klar til brudeparet. (Legg merke til koffertene på taket, her skal viktige detaljer være med;o)

Og her er min skjønne niese på plass, etter en tårevåt og vakker vielse.

Ettersom det var mitt første besøk i denne byen, måtte vi så klart gå opp den bratte bakken til Fjellstua, og jeg lover det var verdt hvert trappetrinn....for se bare på den flotte utsikten.

Byens mange bygninger i Jugendstil er resultat av en katastrofal bybrann i 1904. Byen brente ned, men som en fugl Fønix fra asken reiste det seg en ny by i den dekorative byggestilen.
Ålesund har i dag en unik plass i norsk arkitekturhistorie. Med andre ord en meget fasinerende by.

Byen er også full av koselige butikker og spisesteder.


Så skal dere ta turen hit en gang, må dere spise lunsj på den smakfulle cafèen LYSPUNKTET.
Nå skal det bli godt å få hjem yngste dattern som har vært på leir denne uka, og kanskje blir det peiskos også...for her hjemme er det rene høstværet.

18 kommentarer:

marie sa...

Fantastiskt, helt underbart!! Både brud och by!!

Ingrid Tunheim sa...

Så trivelig med den gamle bobla......Ålesund ja, det er den fineste av de nordligste vestlandsbyene synes jeg og det er alltid kjekt å komme dit. Jeg er der mye på jobb. Den Olivierbutikken tror jeg må ha flyttet. Etter hva jeg kan huske lå den tidligere inne i det store shoppingsenteret i sentrum. Hes meg er det også høstvær i dag, men håpet brenner for i morgen...da tror jeg på lettere vær igjen.

♥ Netta ♥ sa...

For et stilig bryllup, dette var gjennomført til fingerspissene. Kul bil og nydelig brud. Jeg har kun vært å Ålesund etpar ganger i forbindelse med jobb så jeg har dessverre ikke fått sett så mye av byen, noe jeg skjønner at jeg burde gjort når jeg ser de lekre bildene dine.

Utrolig lekkert stuebord du har fått deg. Jeg var en liten tur innom H&C på fredag , men rakk bare en kjapp titt. Må nok innom igjen nå når høstnyhetene er på vei inn og bruke litt mer tid.

Ønsker deg en fin uke!

Klem
Netta

Karma sa...

Dette er en by ikke jeg heller har vært i. For en fantastisk utsikt! Ser ut som en koselig sommerby der man kan tusle og oppdage små hemmeligheter av butikker! Vakker brud også!

Klem Kaja :)

Herlig blanding sa...

Så artig å se bilder da! Og så var det jo ekstra artig at du var i bryllup til kjentfolk. Kjenner brudgommen og hele hans familie og vennekrets. Vakkert brudepar, artig bil!!
Stilig også at dere gikk trappene opp til Fjellstua, og også fikk med dere Lyspunktet! Der er det såå koselig, og den kule lampa har du jo fått med på bildet.
Og til fru Tunheim: Det stemmer at Oliviers lå inne på det ene senteret før, men det er en god stund siden de flytta ut.
Hilsen Hilde

EKTE INTERIØR sa...

Tusen takk for lekre bilder. Fikk skikkelig lyst til å besøke byen! :))

Katta sa...

Men åh så vackert det är där! ser ut som sydeuropa på några av bilderna. Och bruden är vacker så är även hennes klänning och bukett. Ha en fin vecka, kram Katta

(eddas) sa...

Har aldri vært der,men ser unektelig veldig koselig ut...stilg med boble med koffertene på taket.Minner meg om bestefars boble med kofferter på taket når vi dro på ferie:)
Ha en fin fin mandag
klemklem på deg

Nooria sa...

Fantastisk kult med den bobla og koffertene på taket! Nyydelig brud også!

Jeg ble også veldig inspirert av bildet lenger ned i bloggen av sofakroken din. Kjempetøft!

Reisen hjem er en fantastisk bok, det er jeg enig i! Skjønn stemning, med kjærlighet, smerte, savn og håp.

Landcharm sa...

Ser at du har hatt en fin tur. Her hjemme er det bare høstlig, og dagen i dag er jo supergrå, så i dag kan man godt fyre i peisen. Ha en fin uke.

Mitt hvite hus sa...

Så flotte bilder fra bilen og bruden...

Det var nok en flott opplevelse..

Ja Ålesund er vakker.. veldig kjekt å se bilder derfra ...en stund siden jeg besøkte byen nå..

Kos deg med jenta di du...

klemmer o=)

Ruths datter sa...

Nydelig brud. Byen er virkelig vakker. Ser dere var heldig med været også.Jeg har også gått trinnene opp til Fjellstua. Bare en herlig utsikt derifra.
Klem

Ruths datter sa...

Nydelig brud. Byen er virkelig vakker. Ser dere var heldig med været også.Jeg har også gått trinnene opp til Fjellstua. Bare en herlig utsikt derifra.
Klem

Åpent^hus sa...

har vi det ikke fint her, vel? ;)

Anonym sa...

såå god reklame for Ålesund, kjempe fine bilder, og det var så kos å se dere igjen, bare være sammen.
Gleder meg til neste gang. Det er ikke sååå lenge til heller:)

klem camilla

Randi sa...

Heia på du kjære Maliva:)
Årre smeise......har du vore i Ålesund no du da!!! Ja da har du vore bra nære meg her!:)
Hadde eg visst det hadde eg kunne møtt deg ( men du hadde nok ikkje hatt tid til det)Kansje neste gong du er i bya ( Ålesund ) :-)))
Å for ei super søt og fin brud da!
Knall tøfft med den bobbla,kult!!
Å ja,Ålesund er ein super fin by!
Håper oss sjåast ein gong der da;))
Ha ein super fin dag Maliva!
God klem frå meg,Randi

Maliva`s verden sa...

Hei Randi...viste ikke at du også bodde i Ålesund. Skuller gjerne hatt et lite bloggtreff både med deg, Anne og Elin..så kanskje vi får til det neste gang...Men blir nok lenge til..har store planer om dagen skjønner du. Ha en fortsatt fin dag du også. Klemz

Thelma Louise sa...

ååå så herlig...hele settingen...vaker brud..tøff bil..med detaljer ja.:-) og ikke minst en vakker by.:-)

Klem