søndag 31. oktober 2010

Reisebrev fra PARIS!


At dette bildet er tatt en av de siste dagene i oktober, sier jo litt om Paris og temperaturen der nede. Så mens de fleste Pariserne var godt pakket inn med skjerf og varme klær, måtte vi kaste jakken, for her i solveggen stekte det. Deilig. Ingenting smaker bedre enn en Chevrè-salat m/rosè til lunsj, og her midt i Latinerkvarteret fant vi vår favoritt cafè Delmas. Det å oppleve at Pariserne er "hjemme", mindre turister, og at man sklir bare inn i atmosfæren og ER, er veldig spesielt;o)

Denne gangen valgte vi å bo nettopp i dette området, som er en bydel av det virkelige gamle Paris og som grenser til to av Paris vakreste parker. Le Jardin du Luxenbourg og Le Jardin des Plantes.

Det å våkne opp midt i Rue Mouffetard som er en gammel, folkelig gate som stammer fra tiden under romerske herredømme, og med sine mange utsmykninger på gavlene fra den tiden, er også veldig spesielt;o)

I samme gate er det morgenmarked ons. fred. og sønd. fra 08.00 - 14.00, hvor lokale produsenter selger sine egne varer fra ferske grønnsaker og frukt til egenprodusert ost. Kunne faktisk minne meg mye om markedene i Provence.

Bastille-området måtte vi også utforske mer denne gangen, kanskje fordi jeg viste at de har bl.a. et marked der hver dag, som ikke har blitt så kjent for Pariserne enda. Alltid like spennende å se etter gamle skatter, men skal man virkelig oppleve verdens største bruktmarked, anbefaler jeg Porte de Clignancourt.

På vår videre vandring gjennom Bastille-området,var vi innom å fylte opp sekken med masse herlige frukter fra salgsbodene. Rett utenfor dette området, ligger det spennende butikker og spisesteder på rekke og rad. Mer om shopping i senere innlegg.

Notre Dame ligger også sentralt til ved Seinen, og bare må oppleves. Overraskende nok, merket vi ikke noe til urolighetene her nede, men rundt slike større severdigheter, var det godt vakthold med bevæpnede politi/militær.

Ingen Paristur uten et besøk på selveste Champs-Èlysèes. Her er det på med Gucci-brillene, og la kredittkortet ligge igjen på hotellrommet, for her er det dyrt. Ikke serverer de noe spesielt god mat her heller, så gå heller ut og spis middag på de koselige områdene utenfor denne gaten. Jeg snakker av erfaring;o) Men så klart et besøk på Starbucks...skuffer aldri.

I en sidegate i ambasade strøket ligger Laduree, her blir jeg mett bare av synet av alle varianter/kunstverk av makroner. Fikk dessverre ikke lov til å ta bilder av kunstverkene der inne, men istede kom jeg ut med en liten lekker eske med go`bitene i, som blir en gave jeg skal gi bort.

Som sagt Paris er en by man kunne skrevet masse om, men jeg sier heller; Den må oppleves! Håper dere i hvertfall fikk litt glede av mine reisebrev i ord og bilder som jeg har tatt med til dere. Hadde også flere innlegg om Paris i mai fjor, hvis du vil lese mer. Og takk til min kjære "Bono", som tok meg med på nok en romantisk reise.

Nå skal jeg sette meg ned med nyinnkjøpte interiørblader og spise et par søte clementiner fra markedet, og med lukt av kanel og clementin fra duftlyset, minner det meg på at vi nærmer oss JUL. Et koselig lyspunkt å se frem til midt i mørketiden;o)
Ha en fin søndag alle sammen;o)

32 kommentarer:

Sologbolig sa...

Hei ! For et flott reisebrev !! Åååå...eg lengter tilbake til denne flotte byen. Latinerkvarteret er jo bare topp, vi har bodd der vi også ..... og lunch mmmmmm! Eg koste meg med bildene dine. Tusen takk for titten. Ha ein fin søndag. klem.

Shus sa...

Tusen takk for eit flott Paris-innlegg! Eg og mannen skal dit på bryllaupsreise....vi gifta oss 20.06.09 og har ikkje komme oss avgårde enda....men vi skal. Kanskje i slutten av april, byrjing av mai?? Vi var der i 2006. Då var eg sjuk, og gravid. Så vi skal tilbake og drikke vin :-D takk for inspirasjon. Klem frå Solveig

Loccitane sa...

Så bra at dere har kost dere. Se helt nydelig ut der ere bodde. Jeg har aldri vært i Paris men skulle ha vært det et par ganger, men har desverre ikke blitt noe av, men jeg lever i håpet, smil.
Skal skrive ned alle de gode tipsene dine.
Du, eg har noen spørsmål til deg.
Selger du fortsatt de oppslagstavlene? (Julegave til min mor og meg)
Jeg skulle så gjerne ha fått tak i litt hønsenetting til ett skap jeg har, vet du om ett sted i nærheten man får kjøpt det?
Ønsker deg og dine en fin Halloweenkveld.
Klem fra Line

June J. Larsson sa...

Jeg ble forelsket i Frankrike da vi var i Nice tidligere i høst, (Hadde aldri vært i Frankrike før)
og nå dukket mine "frankofile fornemmelser" opp igjen for fult! ;))
Flott reisebrev!
...og modig gjort å dra til Frankrike i den "turbulensen" som har vært der i det siste! :)

Ha en fin søndag!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Jennys fire vegger sa...

Kjempekoslig reisebrev. :o) Mange flotte bilder og forklaringer.

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Karina sa...

Aldri tidligere har jeg hatt lyst til å reise til Paris, men nå fikk jeg det :) Takk for inspirasjon og et fantastisk herlig innlegg :) Fin blogg du har her forresten, liker veldig godt bildene i kolonnen til høyre :)

Ha en herlig søndag!
Klem Karina

Landcharm sa...

Dette høres veldig deilig ut - takk for at du deler med oss - nyt videre!

Simones Country Home sa...

Hei på deg.

Ja ser ut som dere har kosa dere her ja. ;o)) Kjenner meg godt igjen der. Opptøyene var nok litt på utsiden av Paris de, vi var oppi noen av de. :o( Hehe, hissige folk de derre Franskmenna assa. ;o) Gleder meg til å se hva du har kjøpt med hjem da.

Ha en spooky søndag.

Klem Simone ;o))

liven sa...

Så flott Maliva!!
Ser og høres utrolig koselig ut!!

ha en fin søndag :o)

Pysselpalatset sa...

Tack för att du tog oss med på en härlig promenad.. och så läckra magazin.. kram j

Mitt hvite hus sa...

Herlige bilder fra Paris... disse markedene kunne jeg tenkt meg å oppleve...

takk for at deler med oss..

god søndag.

klememr

Brocante sa...

Du kan kunsten å kose deg forstår jeg. Latinerkvarteret har en herlig bohemisk atmosfære. En week end er kanskje noe man burde tenke på om ikke så lenge.

Som mine dager er sa...

Takk for at du tok meg med på en liten mimre-reise gjennom Paris. Elsker alle de stedene du har besøkt, og jeg blir nesten litt sentimental.

Vi var også på Port de Clignancourt, men akk - ingen marked den dagen. Bare sommerlig hølje-regn. Det var dødt og stille på Bastillene da vi var der også. Du vet tydeligvis når det er aktiviteter der.

Takk for vandringen, alltid like herlig å se bilder.

Klem marit

Vit som snö sa...

Tack snälla för att du bjuder oss så underbara bilder från er romantiska resa:) Lätt att drömma sej bort av ditt inlägg idag...
Ha det gott! Kram Cilla

Gry sa...

Det både ser og høres vidunderlig ut. Jeg har ikke vært i Paris, men skjønner at det snart er på tide... Elsker duftene du beskriver og kan nesten kjenne de helt hit ;) Tenk, 1. november i morgen... Ha en fin ny uke! Klem fra Gry

Inspiration i vitt sa...

ååå vilka otroligt inspirerande och vackra bilder, jag mjuter av bara attan. Tack för ett du delar med dig. Kram på dig/Ingela.

♥ Netta ♥ sa...

For en herlig tur det høres ut som om dere har hatt. Jeg har fortsatt ikke overbevist husbonden om at Paris er bedre enn fjellet, men kanskje vi kan gjøre begge deler? Det er jo lov å drømme ;-) Jeg regner med at det ble med mye fint hjem som vi får se snart - gleder meg :-)

Ha en fortsatt fin søndagskveld!

Klem
Netta

(eddas) sa...

Wow det markedet skulle jeg likt og vært på:)og maten skuelle jeg og likt og smakt på:)ja dere koser dere nok glugg :)Jeg sier bare Amor Vincit Omnia:)
Kos dere videre..når kommer du hjem??
eddaKlemmer

Dorthe sa...

Sikke nogle dejlige billeder fra Paris, jeg vil tilbage:-)
Super godt (reisebrev) indlæg.
Rigtig god uge.
Klem Dorthe

mysiga heestrand sa...

Så underbart att få besöka Paris. Jag har också varit där några gånger och tycker staden är helt fantastisk. Chevre-sallad är bland det bästa jag vet.
Kram och ha en fortsatt fin vistelse där
Kram Marita i Heestrand

Martes atelie` sa...

Takk for omvisningen. Det fristet nå!!

Anette Willemine sa...

Tusen takk for at du deler, søte deg! Her er mange gode tips som jeg har skrevet ned! :o)
Ingen tvil om at du koser deg glugg!

Nyt videre!!!

Klem,
Anette Willemine

PIONPIA sa...

Ser ut som dere har hatt en fantastisk tur; gøy å se bilder, og leve seg litt inn i turen..;)
Har aldri vært i Frankrike, men det spørs til våren,da blir det "voksentur", og den går gjerne til Frankrike..Vi får se...
Og jeg har veeeeldig lyst til å smake de makronene....;))
Ha en fin dag!
Klem

Elisabeths Borg sa...

Hei Maliva
Jeg har noe til deg på bloggen min:-)

http://elisabethsborg.blogspot.com/2010/11/min-frste-award.html

Klem fra Elisabeth

Stine sa...

Åh, vi var i Paris sist november, en av de fineste feriene jeg har vært på. Og nå fikk jeg bare noe innmari lyst på chevre-salat! *Sikle*

Klemmer :)

Thelma Louise sa...

så herlige bilder.:-) og reisebrev.:-) skjønner du koste deg sikkelig..) rart det der med disse innfødte som pakker seg inn mens vi kaster klærne..samme i italia..vi i bikini..og de i tykke strømper måpende til oss i bikini ved poolen...:-) tjhii...:-)

Besta sa...

Så koselig at du tar meg med en liten tur til Paris, en by jeg alltid har ønsket å besøke. Håper virkelig at jeg kan få det til en dag, disse bilder ga i allefall mersmak:)
Klem fra marilyn

Anonym sa...

Hallo!
Nå har jeg såååå lyst til å reise til underbare Paris. Det er ganske mange år siden jeg var der.
Tror jeg må se å få tatt meg en tur snart :D
Bare på grunn av dine herlige reisebrev!
Klem fra Bodil Alexandra

Anonym sa...

Herlig reisebrev! Simpelthen elsker Paris, en av mine absolutt favoritter når det kommer til storbyer. Byen får romantikken til å blomstre og blodet til å bruse... Å sitte på en uterestaurant og dele en karaffel av husets vin med sin kjære, hva er vel mer romantisk enn det?? Ikke mye...
SiriH

minishabby sa...

Jeg drømte meg fullstendig bort i Paris jeg. Nå fikk jeg enda mer lyst til å dra dit.
Tusen takk for at du delte med oss.
Håper at onsdagen din er fin.
Klem fra meg!

Villa von Krogh sa...

Så koselig! :)

Ann sa...

Neimen?!! Har du vært i Frankrike nå igjen?! Du er jo "verre" enn meg! :DD Ser du har kost deg denne gangen også! ;) Jeg gleder meg allerede til sommerferien igjen jeg, men nå er det heldigvis jul snart og da er det så mye annet å tenke på at da rekker jeg ikke å lengte tilbake til Frankrike og Italia igjen før langt uti januar! ;))
Du vant i Giveaway-trekningen inne hos meg i dag! Håper du liker premien, og så håper jeg du kan maile meg adressen din slik at jeg vet hvor gaven skal sendes! ;)

Ha en fortsatt fin søndag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.