søndag 20. september 2015

"Det er deilig å være norsk i Danmark"......spesielt i byen Køge!

I stede for matoppskrift velger jeg å fortsette reisebrevet fra vår biltur hjem fra sommerens ferie i Frankrike, og den avsluttes som regel alltid innom den sjarmerende middelalderbyen Køge.

I år valgte vi å overnatte på byen`s eldste hotell; Central Hotellet som viste seg å være et perfekt sted å bo ettersom vår favoritt restaurant Cafe Vivaldi lå rett over gaten ved byen`s store torg, og ikke minst til handlegatene.


Når man først er turist i Danmark er det et "must" å unne seg et typisk dansk smørbrød. Jeg valgte husets Rødspette...som smakte fortreffelig.
Køge`s torg er et av  Danmark største, med torghandel hver onsdag og lørdag. Det er også fra disse omgivelsene filmen Matador ble innspilt.

Med sine gamle bindingsverkbygninger er Køge en utrolig sjarmerende by. Men det er også deres utvalg av spennende butikker som fanger min interesse. Selvom bilen var stappfull allerede, ender jeg alltid opp med noen planter på gulvet mellom beina, og poser med klær og sko på fanget.


Køge har utallige aktiviteter å by på, så mer om det kan dere lese om HER! Selvom Køge er kåret til Danmark`s beste handelsby er det ikke lange avstanden til København (39km) eller til Roskilde (24km), hvis man ikke får nok av shopping her i byen mener jeg;o)

Ellers har jeg mange ting i hodet mitt om dagen....mange spennende ting som skjer. Så venter en ny reise på meg neste måned som jeg gleder meg xtra mye til. Men nå må jeg først få inspirasjon til å dele en matoppskrift med dere.....forts.følger. Fortsatt en god søndag til deg som titter innom!

4 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Det där danska smörrebrödet ser ju inte fel ut! :) De snålar inte med påläggen i alla fall ;)

Sjarmerende GJENBRUK sa...

Køge? ...det er jo ikke langt fra meg...

Maliva`s verden sa...

Hei Hanna! Ja vi tar alltid fergen mellom Rødby/Puttgarden når vi kjører til Frankrike...så tenkte faktisk på deg på vei hjemover. Har skjønt at du bor på denne siden av Danmark. Elsker å lese om livet ditt der nede;o) Klem fra meg

H. sa...

Køge har jeg ikke hørt om....
Kjører vi til Italia, tar vi fergen fra Larvik til Hirtshals,
så der pleier vi å spise rødspette smørbrød !

Danske smørbrød er de beste !!

Så koselig by - ikke rart du hygger deg der.

Blir det flere turer til Frankrike i år da..?

Nyt høsten i Norge, koselig tid det og :)