onsdag 3. desember 2014

Helgens julemarked på Kokkimbråthen-gård.

Hei! Da er vi allerede kommet inn i den koselige adventstiden, og jeg har bestemt meg for at jeg skal møte den med senkede skuldre. Ja jeg jobber også med meg selv at jeg skal bli flinkere til å si NEI! Da får både jeg og de rundt meg det så mye bedre. Kanskje noe å tenke på for deg også?

Norske tradisjoner er viktig å ta vare på, og det var faktisk noe av det jeg savnet da vi bodde i Frankrike. Tidligere gjennom årene var vi ofte på julemarked på Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo, men nå har vi som sagt flyttet til Østfold.

Det skal vise seg at det finnes flere koselige julemarkeder her i distriktet også. Det første julemarkedet jeg skal ta dere med til, er hjemme på gården til min kjære kollega Jon Ånund Aslaksen Kokkim.

For et par uker siden var bakerovnen i bryggerhuset på plass, og her inne var det servering av forskjellige typer steinbakt brød, kaker, sveler, vafler, risengrynsgrøt, dansk drops og mye mye mer.

Jon som er blomsterdekoratør har lagd de vakreste kreasjoner som han har plassert rundt på gården. Her er det en salig blanding av gjenbruk, planter og lykter. Det er tredje året på rad Jon og Steinar Kokkim åpner gården deres til førjulsmarked i Varteig. Dvs. siste lørdagen i november.

Både på innsiden og utsiden av den gamle låven fra 1700-tallet er det forskjellige salgsboder. Faktisk er det over 20 utstillere som selger bl.a hjemmelagde håndverksprodukter og mat, til frimarked.

Vakkert, og det er ingen tvil om at vi fikk julestemning her vi ruslet rundt.

I tillegg til mye spennende å se på, må jeg også få med at denne gården har flere dyr enn hund og katter. Her er det både gjess og høner.

Samt geiter som var xtra stas for de besøkende barna å hilse på.

Foran låven var det lagd bålplass hvor man kunne sette seg ned med f.eks en pølse å få varmen tilbake i føttene igjen. For ja det ble kaldt for meg som ikke har vett på å kle meg etter været. Så neste marked er det på med ullsokker. Det ble også litt shopping på a`mor....jeg kjøpte bl.a verdens beste kransekake, sveler, brød, kringle, planter, selbuvotter og litt til.
Her har vi det herlige vertskapet som klarte å samle over 1300 gjester på bare noen timer. Jeg kommer tilbake neste år det er helt sikkert, og etter dette blogginnlegget vil jeg kanskje tro at dere bør satse på å holde julemarkedet over to dager neste år. TAKK FOR MEG!

3 kommentarer:

Katta sa...

Vist är det svårt att säga nej och att sätta gränser man får liksom jobba på det hela tiden, och lära sina barn det med viktigt viktigt. Traditioner är också viktiga, jag har ju växt upp med jultraditioner från Jämtland men då vi inte så ofta firar julen där längre har jag fått lära mej att skapa nya med, förstår att du började tänka mer på dina gamla traditioner då du bodde i Frankrike, det är då det kommer, då man är borta från sina vanliga man inser vad de betyder. Stor kram K

Ann-Mari - sa...

Koselig innlegg - det julemarkedet så herlig ut!
Ha en fin adventstid, og det er bare å huske følgende:

"Når en sier nei til noe, sier en ja til noe annet"

Jeg liker også de som sier at en må tenke litt som flyvertinnene sier: ta først på surstoffmasken selv, så kan du tenke på å redde andre.

Det kan fint passe også på landjorda...

Stor klem

H. sa...

Så herlig julemarked !

Ja, du ikke sant julen og juletiden er best i Norge !

I år kom vi hjem 27 november, så jeg skulle få med meg (nesten) hele desember i gamlelandet, og jeg koser meg hele tiden :)